Πρέσινγκ με 4-2-3-1 και το βρέξιμο του Μουντάκη στους γκολκίπερ (vid)

Πρέσινγκ με 4-2-3-1 και το βρέξιμο του Μουντάκη στους γκολκίπερ (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:29 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:31 - 24.06.2024

Η απογευματινή προπόνηση είχε και πάλι δουλειά στην πίεση και την ανάπτυξη. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε και τη δεύτερη μέρα προετοιμασίας στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός Ντιέγκο Αλόνσο και οι συνεργάτες του δούλεψαν στην τακτική για περισσότερο από μία ώρα. Αρχικά οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, έξι εναντίον τεσσάρων.

Στο ένα επέβλεπε ο Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι και στο άλλο ο Φακούντο Στικ. Οι δύο συνεργάτες του Αλόνσο έδιναν συνεχώς οδηγίες και ζητούσαν από τους παίκτες συνεχή κίνηση και να κρατάνε τις θέσεις τους. Όποιος έκλεβε τη μπάλα στο πρέσινγκ, έπρεπε να σκοράρει σε μικρές εστίες.

Στο ένα γκρουπ, ο Ρούμπεν Πέρεθ δέχθηκε μία κλοτσιά κι έπεσε στο έδαφος, προκαλώντας αρχικά αγωνία, αλλά αφού τον είδε ο γιατρός έπειτα από λίγα λεπτά επέστρεψε στο πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες σε δύο ομάδες κι έπαιξαν σε όλο το γήπεδο διπλό, με στόχο την πίεση και την ανάπτυξη. Η ομάδα πίεζε και ανέβαινε ψηλά με την αμυντική τετράδα να είναι σχεδόν στη σέντρα.

Ο Αλόνσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Όλοι τρέχουν» - Πίεση ψηλά και στοχευμένα (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:00 - 24.06.2024

Ο Αλόνσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Όλοι τρέχουν» - Πίεση ψηλά και στοχευμένα (vids)

O Ντιέγκο Αλόνσο δίνει τεράστια έμφαση στο πρέσινγκ και στην ένταση και στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας ξεθέωσε τους παίκτες. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Η άλλη προσπαθούσε να σπάσει το πρέσινγκ και να επιτεθεί, με τον Ρούμπεν Πέρεθ σε αρκετές περιπτώσεις να δείχνει την ικανότητά του με τις αλλαγές παιχνιδιού, αλλά και τις μπαλιές 30-40 μέτρων στους εξτρέμ.

Ο Αλόνσο χώρισε τις ομάδες του σε διάταξη 4-2-3-1, δείγμα ενδεχομένως της τακτικής που θέλει ν’ ακολουθήσει.

Οι ομάδες ήταν οι εξής: Πορτοκαλί: Ξενόπουλος Σένκεφελντ, Αράο, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ρούμπεν, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Τζούριτσιτς, Νταμπίζας.

Πράσινοι: Καρακασίδης (Λίλο) Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ζέκα, Κρυπαράκος, Τρουιγέ, Νίκας, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Το διπλό της τακτικής έληξε 1-1. Για τους πράσινους σκόραρε ο Γερεμέγεφ με δεξί διαγώνιο σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε ο Τζούριτσιτς με πλασέ εντός περιοχής, έπειτα από λάθη των πράσινων στην άμυνα και κλέψιμο ψηλά.

Το βρέξιμο του Μουντάκη

Ζόρια για τους γκολκίπερ στην απογευματινή προπόνηση. Ο προπονητής Γιώργος Μουντάκης επιχείρησε να τους προετοιμάσει για δύσκολες καιρικές συνθήκες. Έτσι, πήρε μία μάνικα κι έριχνε συνέχεια νερό πάνω τους, αλλά και στη μικρή περιοχή. Τους προπόνηση μάλιστα τόσο σε σέντρες, ενώ βρέχονταν όσο και σε χαμηλά γυρίσματα με τη μπάλα να γλιστράει.

Δείτε βίντεο

Ατομικό

Ο Αμερικανός στόπερ το απόγευμα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο κι αλλαγές κατεύθυνσης, υπό την επίβλεψη του γυμναστή Νίκολας Μαϊντάνα. Αντίθετα, ο Μάγκνουσον και ο Λοντίγκιν ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

*Πηγαδάκι με τον Γιώργο Τζαβέλλα είχε στο τέλος της προπόνησης ο Μάγκνουσον, ενώ στο ξεκίνημα του προγράμματος ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου, μίλησε με τους Αλόνσο, Ραϊμόντι.