Πρώτη συγκέντρωση με γνωριμία με Αλόνσο και ένα νέο πρόσωπα

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι στις σημερινές εργομετρικές μετρήσεις

i

Intime

Πρώτη συγκέντρωση με γνωριμία με Αλόνσο και ένα νέο πρόσωπα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:04 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 17.06.2024

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την προετοιμασία για τη σεζόν 2024-2025, με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να συστήνει τον Ντιέγκο Αλόνσο στους ποδοσφαιριστές και με ένα νέο πρόσωπο στο Κορωπί.

Την πρώτη γνωριμία με τον Ντιέγκο Αλόνσο είχαν σήμερα (17/6) οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» συγκεντρώθηκαν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για την έναρξη της προετοιμασίας της σεζόν 2024-2025 και θα δουλέψουν υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, μετά από μία τριετία δουλειάς με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τις συστάσεις για τον Αλόνσο ανέλαβε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε πως η διοίκηση εμπιστεύεται πλήρως τον Ουρουγουανό και τον επέλεξε γιατί εκτιμά πως έχει τις προδιαγραφές να δημιουργήσει ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο.

Κατόπιν, ο Αλόνσο πήρε τον λόγο και ανέφερε στους παίκτες πως τον έχει παρακολουθήσει σε όλα τα παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς, πιστεύει στις δυνατότητες τους και ο καθένας τους θα έχει την ευκαιρία να τον πείσει με την προσπάθεια στις προπονήσεις και την απόδοση του.

Ο Αλόνσο επισήμανε πως για τον ίδιο προέχει το ομαδικό συμφέρον και περιμένει απ' όλους να έχουν ανάλογη συμπεριφορά. Ο 49χρονος head coach χρησιμοποίησε τη λέξη «οικογένεια», προκειμένου να καταδείξει τον τρόπο λειτουργίας του και συμπλήρωσε πως σταδιακά, όλοι θα αντιληφθούν τη νοοτροπία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Κορωπί βρέθηκε ένα νέο πρόσωπο. Μόνο ο Γιώργος Νίκας. Διότι ο ένας νεοαποκτηθείς, ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς, βρίσκεται στο Euro 2024 με τη Σερβία και ο έτερος, Τζορτζ Μπάλντοκ, έχει έξτρα μέρες άδεια. Όπως και ο Γουίλιαν Αράο, ο οποίος πήρε μερικά παραπάνω 24ωρα λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού του.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρει για την πρώτη προπόνηση: «Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα σεζόν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/06) στο Κορωπί. 

Οι παίκτες της Τριφυλλιού γνώρισαν τον νέο προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Αλόνσο και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις. Επειτα, οι Πράσινοι χωρίστηκαν σε γκρουπ, προκειμένου να περάσουν από τα καθιερωμένα εργομετρικά τεστ.

Από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας έλειπαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Σπόραρ,Τσέριν, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ, Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Λημνιός, Κώτσιρας άλλα και οι Μπάλντοκ και Αράο, οι οποίοι έχουν πάρει έξτρα ημέρες άδεια».