Πρώτο φιλικό ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό – Τι θέλει να δει ο Αλόνσο

Πρώτο φιλικό ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό – Τι θέλει να δει ο Αλόνσο

Γιώργος Σακελλαρίου 11:56 - 29.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 29.06.2024

Ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει στις 19.00 την ερασιτεχνική Ουνιόν Χάους ιμ Ένσταλ και ο Αλόνσο θέλει να δει τους παίκτες του να δείχνουν διάθεση και να πιέζουν με ένταση. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Πρώτο φιλικό σήμερα για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει στις 19.00 (Cosmote TV) την Ουνιόν Χάους ιμ Ένσταλ, μία ερασιτεχνική ομάδα, που συμμετέχει στον πρώτο όμιλο της βόρειας περιφέρειας της τρίτης κατηγορίας της Αυστρίας και την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο σ’ αυτό το διάστημα της προετοιμασίας δεν ήθελε πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια. Του λείπουν, άλλωστε, αρκετοί παίκτες και δεν ήθελε για πρώτο ματς έναν δυνατό αντίπαλο. Περισσότερο επιθυμούσε ένα ματς σαν μία καλή προπόνηση με μπάλα, ώστε οι παίκτες του ν’ αποφορτιστούν λίγο από το δυνατό πρόγραμμα εδώ και μία εβδομάδα στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Το πιο πιθανό είναι να παίξουν όλοι από ένα ημίχρονο. Ασφαλώς ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Για τον Αλόνσο, όμως, θα είναι σημαντικό να δει τους παίκτες του να βγάζουν διάθεση και κυρίως να παίζουν ομαδικά. Να πιέζουν και να κάνουν επιθέσεις με ένταση, ως σύνολο, όπως δουλεύει κι έχει ζητήσει αυτές τις μέρες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Αυτοί που λογικά δεν θ’ αγωνιστούν είναι οι Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν. Ο Ισλανδός και ο Αμερικανός στόπερ, αντίστοιχα, ακολουθούν ειδικά προγράμματα και εκτός απροόπτου, ο Αλόνσο δεν θα τους χρησιμοποιήσει έστω κι ελάχιστα λεπτά.

Το επόμενο φιλικό του Παναθηναϊκού θα είναι στις 3 Ιουλίου με την Πάφο. Η κυπριακή ομάδα πήρε το Κύπελλο κόντρα στην Ομόνοια και είναι το πιο δυνατό φιλικό που θα γίνει επί αυστριακού εδάφους. Αυτός ο αγώνας θα γίνει, αν δεν αλλάξει κάτι, στο γήπεδο που θα παίξει σήμερα ο Παναθηναϊκός με την Ουνιόν Χάους.

Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις που καίνε τον Αλόνσο και οι πιθανότητες για τον Γιαννούλη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:53 - 29.06.2024

Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις που καίνε τον Αλόνσο και οι πιθανότητες για τον Γιαννούλη

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και ο Γιάννης Παπαδημητρίου θέλουν ιδανικά το επόμενο δεκαήμερο να έχουν έναν αριστερό μπακ κι έναν εξτρέμ. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Το τελευταίο φιλικό θα είναι το επόμενο Σάββατο 6 Ιουλίου στο Σάλτσμπουργκ (όχι στο γήπεδο της μεγάλης ομάδας) πιθανότατα με τη Μπράουνσβαϊγκ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, η οποία σώθηκε από υποβιβασμό στο φινάλε. Αρχικά, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει αγώνα με την πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε, ωστόσο, το πλάνο φαίνεται ν’αλλάζει.