Νίκη ουσίας και ηρεμίας, μέσω αλλαγών, ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ντιέγκο Αλόνσο

Νίκη ουσίας και ηρεμίας, μέσω αλλαγών, ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:17 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 01.09.2024

Με προβλήματα της τελευταίας στιγμής, αλλά απόλυτο στόχο τούς τρεις βαθμούς κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός, ως φιλοξενούμενος, στη Λεωφόρο.

Η 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League είναι ιδιαίτερη για το Τριφύλλι. Θα κληθεί να αγωνιστεί, ως φιλοξενούμενος, στην ιστορική του έδρα, το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αυτό από μόνο του συνιστά γεγονός...

Βέβαια, η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού αναμένεται δυναμική, μια και πήρε περίπου 10.000 εισιτήρια τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν. Αγωνιστικά, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο καλείται, αν και πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις και αντιπάλους άλλης δυναμικής, να εξαργυρώσει τη σημαντική πρόκριση στη League Phase του Conference League.

Η αποστολή απέναντι στη Λανς ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ωστόσο, η ήττα από τον Αστέρα AKTOR (0-1, ΟΑΚΑ) στην πρεμιέρα και η αγχωτική επικράτηση, με 1-0 (πάλι ΟΑΚΑ) επί του Λεβαδειακού έχουν κάνει ήδη τις... καμπάνες να ηχούν. Χρειάζεται τεράστια προσοχή, ώστε να έρθει η νίκη και να πάει ο Παναθηναϊκός, με ηρεμία, στη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Πριν αρχίσει το πρόγραμμα να ζορίζει, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα προβλήματα του Ντιέγκο Αλόνσο

Mε ενοχλήσεις στη γάμπα αποχώρησε από τον επαναληπτικό playoffs της Πέμπτης, στο ΟΑΚΑ, ο Ίνγκι Ίνγκασον. Κυρίως για προληπτικούς λόγους έμεινε έξω, όπως και ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς (πονάει στους κοιλιακούς). Αυτά είναι τα ζητήματα της τελευταίας στιγμής για τον Ουρουγουανό προπονητή, που δεν θα έχει για δεύτερο σερί παιχνίδι τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός στράικερ ξεπέρασε το διάστρεμμα, αλλά έχασε προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Ο Τόνι Βιλένα είναι εκτός rotation, όπως και οι Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, οι «κομμένοι», με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον να λογίζεται ακόμα ως ανέτοιμος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Αντίθετα, ο Πάλμερ - Μπράουν μπήκε στην 20μελή αποστολή για δεύτερο σερί παιχνίδι Stoiximan Super League. Και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ανέτοιμος είναι και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, λόγω μυικού προβλήματος.

Το πλάνο για την 11άδα είναι σαφές ως προς το φρεσκάρισμα που θα γίνει. Λελογισμένα, όμως, διότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος, φάνηκε ο στόχος της Ευρώπης να ξεπερνά σε ανάστημα αυτόν του μεγάλου εγχώριου τίτλου. Για το φαίνεσθαι, τουλάχιστον, λάθος προσέγγιση. Αλλά και για την ουσία, διότι γκέλες τύπου Αστέρα AKTOR δεν καλύπτονται.

Για το αρχικό σχήμα ερίζουν για βασικοί οι Μαξ (αριστερά στην άμυνα), Σένκεφελντ (δεξιός στόπερ), Βαγιαννίδης (δεξιός μπακ). Αριστερός στόπερ ίσως αγωνιστεί ο Αράο, ενώ δεν αποκλείεται αλλαγή στην εστία με την παρουσία του Λοντίγκιν. Στη μεσαία γραμμή οι Τσέριν, Ζέκα και Τζούριτσιτς φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα. Ο Τάσος Μπακασέτας βγάζει κόπωση και ίσως προφυλαχθεί.

Στη γραμμή κρούσης, ο Αντράζ Σπόραρ (λυτρωτής με τους Βοιωτούς πριν μία εβδομάδα) έχει πιθανότητες για βασικός, όπως και ο game changer, με τη Λανς, Ντανιέλ Μαντσίνι. Ο Φακούντο Πελίστρι λογίζεται ο επικρατέστερος για αριστερά στα εξτρέμ.