Αμυντική συμπεριφορά στον Παναθηναϊκό από το πολυεργαλείο Ντιέγκο Ραϊμόντι (gallery)

Αμυντική συμπεριφορά στον Παναθηναϊκό από το πολυεργαλείο Ντιέγκο Ραϊμόντι (gallery)

Οι συνεργάτες του Ντιέγκο Αλόνσο παίζουν σημαντικό ρόλο στην προπόνηση. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα επιτελείο που θέλει να δείξει τη δουλειά του σε τοπ επίπεδο.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στη μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που εργάστηκε είναι η Σεβίλλη. Εκεί δεν έμεινε καιρό (διαδέχθηκε τον Μεντιλίμπαρ) και το φέρει βαρέως.

Ο 49χρονος Ουρουγουανός τεχνικός έχει το γενικό πρόσταγμα στην προπόνηση, αλλά και οι συνεργάτες του έχουν κομβικό ρόλο.

Ο Νίκολας Μαϊντάνα, ο 36χρονος Ουρουγουανός γυμναστής είναι αυτός που δίνει το σύνθημα, πριν αναλάβει ο Αλόνσο παρέα με τον άμεσο συνεργάτη του, τον Ντιέγκο Γκαμπριέλ Ραϊμόντι.

Ο Νίκολας Μαϊντάνα

Ο 47χρονος Αργεντινός (γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1977 στο Ολαβαρία της Αργεντινής) ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης. Για περισσότερο από 20 λεπτά δούλεψε στην αμυντική συμπεριφορά. Κράτησε τους στόπερ και τους ακραίους μπακ της ομάδας και τους έδειχνε πώς να συμπεριφέρονται στις βαθιές μπαλιέες, σε επίθεση από τον άξονα, αλλά κι από τα άκρα. Ήταν τέσσερις εναντίον τεσσάρων και ο Νταμπίζας σε ρόλο φορ με την κάθε ομάδα στην άσκηση.

Ο Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι

Στη μία τετράδα βρίσκονταν οι Αράο, Τσόκαϊ, Φικάι και Κάτρης, στην άλλη Βαγιαννίδης, Κυριόπουλος, Γεντβάι και Σένκεφελντ. Ο Ραϊμόντι, λοιπόν, έδειχνε στους παίκτες τι πρέπει να κάνουν, πότε ν’ ανεβαίνουν και πώς να κρατάνε την ευθεία οι τρεις όταν βγαίνει ο μπακ στα άκρα να πιέσει τον αντίπαλό του.

Όλο εκείνο το διάστημα, ο Αλόνσο παρατηρούσε χωρίς να κάνει παρέμβαση. Το μόνο που είπε σε μία άσκηση ήταν «Μπράβο Γουίλιαν», για τον Αράο.

Ο Ραϊμόντι ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην Ατλάντα, αλλά στα 24 του μετακόμισε μόνιμα στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Πίζα, Περούτζια, Κοσέντζα.

Το 2015 ξεκίνησε την προπονητική καριέρα ως προπονητής της ιταλικής Σέστρι Λεβάντε, ομάδα τέταρτης κατηγορίας. Από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε στην Τορίνο ως βοηθός προπονητή, ενώ στη διετία 2019-2021 ήταν βοηθός προπονητή στη Μπολόνια.

Ο Αλόνσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Όλοι τρέχουν» - Πίεση ψηλά και στοχευμένα (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:00 - 24.06.2024

Ο Αλόνσο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Όλοι τρέχουν» - Πίεση ψηλά και στοχευμένα (vids)

O Ντιέγκο Αλόνσο δίνει τεράστια έμφαση στο πρέσινγκ και στην ένταση και στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας ξεθέωσε τους παίκτες. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Το 2022 ακολούθησε τον Ντιέγκο Αλόνσο στην εθνική Ουρουγουάης. Το 2023 επέστρεψε στην Ιταλία ως πρώτος προπονητής της Ρίμινι (τρίτη κατηγορία), μένοντας για λίγο προτού μεταβεί στη Σεβίλλη ως βοηθός του Αλόνσο.

Φωτορεπορτάζ από την πρώτη προπόνηση της Δευτέρας.