Σπριντ για τον προπονητή στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με Σαμπαόλι, Μαρτίνς

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Σπριντ για τον προπονητή στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με Σαμπαόλι, Μαρτίνς

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:36 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού ξεκουράστηκαν την Κυριακή και ηρέμησαν μετά τα επινίκια για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως από τη Δευτέρα πιάνουν εντατική δουλειά για την πρόσληψη του νέου προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον σκοπό του στον τελικό του Κυπέλλου, κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας 1-0 τον Άρη και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League. Το αποτέλεσμα λειτούργησε σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, για όλη την αρνητική ενέργεια και το άγχος που είχε συγκεντρωθεί σε όλα τα κλιμάκια του «πράσινου» οργανισμού.

Μετά το σφύριγμα της λήξης από τη Γαλλίδα ρέφερι, Στεφανί Φραπάρ, όλοι στο Τριφύλλι ανακουφίστηκαν και πανηγύρισαν την επιτυχία. Από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζο, μέχρι τον πιο χαμηλόβαθμο εργαζόμενο. Η Κυριακή (26/5) ήταν μία μέρα ξεκούρασης και ηρεμίας, με την επιστροφή της αποστολής από τον Βόλο.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα (27/5), δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλές εκκρεμότητες που επείγουν για διευθέτηση, με πρώτη και πιο σημαντική την πρόσληψη του νέου προπονητή. Γιατί ο Χρήστος Κόντης ήρθε στο Κορωπί με την ιδιότητα του υπηρεσιακού και βοήθησε στην αποφυγή του χειρότερου σεναρίου, με την απώλεια του Κυπέλλου και τον απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ζήτημα το χειρίζεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου, αφού στην παρούσα φάση ο Αλαφούζος δείχνει διατεθειμένος να εμπιστευτεί τον τεχνικό διευθυντή του και όχι να τον παρακάμψει, όπως συνέβη με την επιλογή του Φατίχ Τερίμ. Τότε, ο Αλαφούζος άκουσε τη συμβουλή του Ατζούν Ιλιτζαλί, μίλησε απ' ευθείας με τον «αυτοκράτορα» και συμφώνησαν για τη συνεργασία τους. Με τον Παπαδημητρίου να μην έχει ουσιαστική ανάμειξη στη διαπραγμάτευση.

Έξι μέρες μετά το συλλαλητήριο: Η ερμηνεία της κίνησης των παικτών του Παναθηναϊκού να σηκώσουν στον αέρα τον Αλαφούζο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:05 - 26.05.2024

Έξι μέρες μετά το συλλαλητήριο: Η ερμηνεία της κίνησης των παικτών του Παναθηναϊκού να σηκώσουν στον αέρα τον Αλαφούζο

Ο Γιάννης Αλαφούζος έζησε μία πρωτόγνωρη στιγμή αποθέωσης στα επινίκια για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό. Μία εικόνα που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί μόλις πριν μία εβδομάδα και τις αντιδράσεις του κόσμου του Τριφυλλιού.

Ο Αλαφούζος έχει δώσει εντολή για συμφωνία με ξένο προπονητή εγνωσμένης αξίας. Η λίστα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού περιέχει ονόματα με σπουδαία βιογραφικά και υψηλό κασέ. Το οικονομικό δεν συνιστά εμπόδιο, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει εγκρίνει μεγάλη αμοιβή για τον νέο head coach.

Ένα προφίλ που έχει τεθεί υπόψη του Αλαφούζου, είναι ο Αργεντινός, Χόρχε Σαμπαόλι ο οποίος δεν εργάζεται σε αυτό το τάιμινγκ. Αλλά για την ώρα, οι συνεργάτες του Αλαφούζου δεν έχουν προχωρήσει τις επαφές με κάποιον προπονητή. Αλλά από εδώ και στο εξής, οι «πράσινοι» θα επισπεύσουν τις συζητήσεις για να καταλήξουν στον εκλεκτό.

Ένας άλλος για τον οποίο ο Αλαφούζος έχει θετική άποψη, είναι ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος, αρχιτέκτονας του Ολυμπιακού που κυριάρχησε με τρία συνεχόμενα πρωταθλήματος από το 2019 μέχρι το 2022, θεωρείται ιδανικός για να υλοποιήσει ένα ανάλογο πρότζεκτ. Επιπροσθέτως, ο Μαρτίνς γνωρίζει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Ασφαλώς, ο Αλαφούζος, ο Παπαδημητρίου και τα υπόλοιπα διοικητικά στελέχη, εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις, εκτός από τις δύο προαναφερόμενες. Με απώτερο στόχο, ο νέος προπονητής να έχει απαντήσει θετικά στις πρώτες μέρες του Ιουνίου και να δουλέψει άμεσα με την επάνδρωση του ρόστερ.

🟢Μέγας Παναθηναϊκός σήκωσε την 7η Euroleague στο Βερολίνο - Το post game στo Sportal Euroleague Show