Στην αγορά για δύο πρωτοκλασάτους εξτρέμ, με διαφορετικό «πακέτο»

Στην αγορά για δύο πρωτοκλασάτους εξτρέμ, με διαφορετικό «πακέτο»

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:27 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 20.06.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο χρειάζεται δύο βασικούς για τα «φτερά» του Παναθηναϊκού, για να αναπληρώσει τους Μπερνάρ και Σεμπάστιαν Παλάσιος. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για τα χαρακτηριστικά των wingers που ψάχνει ο Ουρουγουανός προπονητής για το ρόστερ του.

O Ντιέγκο Αλόνσο στην παρουσίαση του, περιέγραψε τη φιλοσοφία που τον διέπει γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Ουρουγουανός προπονητής εξήγησε πως του αρέσει η κάθετη, γρήγορη και άμεση ανάπτυξη, την οποία προτιμά από το πιο υπομονετικό στυλ με τις πολλές πάσες. Αναμφίβολα, θα είναι μια σημαντική αλλαγή στην αγωνιστική ταυτότητα του Παναθηναϊκού, όπως τον είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη τριετία υπό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε ότι αφορά το σύστημα, ο Αλόνσο επισήμανε πως κατά κόρον εφαρμόζει το 4-2-3-1 και το 4-3-3, όμως δεν είναι δογματικός. Ανάλογα με το τάιμινγκ και με το φορμάρισμα συγκεκριμένων παικτών, ο 49χρονος κόουτς θα το αλλάζει για να προσαρμόζεται στις συνθήκες. 

Στη θεωρία, το 4-2-3-1 ταιριάζει περισσότερο με το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Εξαιτίας της παρουσίας των Τάσου Μπακασέτα και Φίλιπ Τζούρισιτς, οι οποίοι είναι κλασικά “δεκάρια”. Επίσης, υπάρχουν οι Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Γουίλιαν Αράο, που είναι δύο ποιοτικοί και πρωτοκλασάτοι αμυντικοί χαφ. Με εναλλακτικές τους Ρούμπεν Πέρεθ και Ζέκα, εφόσον ο Πορτογάλος επιλέξει να συνεχίσει για άλλη μία σεζόν.

Επιπροσθέτως, στο δυναμικό του Τριφυλλιού βρίσκονται δύο εξαιρετικά “οχτάρια”, ο Άνταμ Τσέριν και ο Τόνι Βιλένα. Ο Ολλανδός δεν ξεδίπλωσε τις αρετές του την πρώτη χρονιά του στην Αθήνα, όμως στο Κορωπί πιστεύουν ότι θα παρουσιαστεί μεταμορφώμενος. Όπως συνέβη με τον Μπερνάρ, ο οποίος εντυπωσίασε φέτος, αλλά πέρυσι δεν είχε ανάλογη απόδοση.

Εκεί που ο Αλόνσο θα έχει μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, θα είναι στο μεσοεπιθετικό “καρέ”. Γιατί οι δύο βασικοί εξτρέμ αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό: ο Μπερνάρ αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος προχτές. Άρα, ο “ανεμοστρόβιλος” (όπως είναι το παρατσούκλι του στην Ουρουγουάη από την περίοδο που ήταν επαγγελματίας αθλητής), θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει δύο ακραίους επιθετικούς της αρεσκείας του.

Στις συζητήσεις με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, ο Αλόνσο έχει υποδείξει τα χαρακτηριστικά που θέλει. Πρόκειται για δύο παίκτες με διαφορετικά προσόντα, ούτως ώστε η επιθετική γραμμή να έχει μεγαλύτερη ποκιλία και γκάμα επιλογών. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο, σύμφωνα με την υπόδειξη του 49χρονου προπονητή, είναι πως θα έχουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και θα έχουν έφεση στο “ένας με έναν”.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξέρει καλά περσινό μεταγραφικό στόχο του Τριφυλλιού!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:37 - 15.06.2024

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ξέρει καλά περσινό μεταγραφικό στόχο του Τριφυλλιού!

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, έχει συνεργαστεί με απόλυτη επιτυχία με τον Μεξικανό μέσο της Κρουζ Αζούλ, Τσάρλι Ροντρίγκεζ, ο οποίος απασχόλησε το Τριφύλλι ένα χρόνο πριν!

Από εκεί και πέρα, ο Αλόνσο έχει ζητήσει έναν κλασικό παίκτη ο οποίος κινείται πάνω στη γραμμή και θα πλαγιοκοπεί, με το όλο το ανάλογο “πακέτο”. Στο άλλο “φτερό”, ο Ουρουγουανός κρίνει πως χρειάζεται έναν μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα συγκρίνει προς τα μέσα και θα έχει το προφίλ επιτελικού μέσου. Δηλαδή, θα παραμέμπει στον τρόπο που αγωνιζόταν ο Μπερνάρ.

Εξυπακούεται ότι ο Μπακασέτας θα είναι ο επιτελικός μέσος και ο Φώτης Ιωαννίδης ο “φουνταριστός”. Ο Αλόνσο ασπάζεται τη λογική της αξιοποίησης των καλύτερων Ελλήνων και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, αποδεχόμενος ότι οι δύο διεθνείς θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του.

Οι άλλοι τέσσερις εξτρέμ του ρόστερ

Ο Παλάσιος και ο Μπερνάρ έχουν ήδη αποχωρήσει, όμως στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ανήκουν άλλοι τέσσερις εξτρέμ. Αυτοί είναι οι Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, Ντάνιελ Μαντσίνι, Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα και Δημήτρης Λημνιός. Ο τελευταίος ήρθε στο “Γεώργιος Καλαφάτης” τον προηγούμενο Ιανουάριο, είναι επιλογή στο πλαίσιο της ελληνοποίησης και θα συνεχίσει.

Οι υπόλοιποι τρεις θα αξιολογηθούν από τον Ντιέγκο Αλόνσο στην προετοιμασία και ανάλογα με τα προσόντα και τη χρησιμότητα τους στο πλάνο του προπονητή, θα αποφασιστεί η παραμονή τους. Ασφαλώς, κριτήριο για την πώληση τους θα αποτελέσει και η αποστολή προσφορών. Είναι πρόωρο να γίνει εκτίμηση ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλόνσο, αλλά ο 49χρονος τεχνικός θα τονίσει σε όλους πως θα έχουν τις ευκαιρίες τους από το “μηδέν”.