Στην Αυστρία ο Μπάλντοκ, τη Δευτέρα στην προπόνηση

Στην Αυστρία ο Μπάλντοκ, τη Δευτέρα στην προπόνηση

Γιώργος Σακελλαρίου 21:19 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:23 - 30.06.2024

Στο Σλάντμινγκ βρίσκεται ο Τζορτζ Μπάλντοκ και τη Δευτέρα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Αλόνσο. Βόλτα στο Σάλτσμπουργκ οι παίκτες. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Μία ακόμα λύση στα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό, απέκτησε ελεύθερο με συμβόλαιο έως το 2027 τον διεθνή δεξιό μπακ Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η πρώην ομάδα του, όμως, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν συναίνεσε, ώστε ο παίκτης να προπονηθεί με το «τριφύλλι» και φυσικά να ταξιδέψει και στην Αυστρία με την αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αφού ήταν σε ισχύ το συμβόλαιό του έως τις 30 Ιουνίου.

Ο Μπάλντοκ, λοιπόν, έμεινε στην Αθήνα και το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στο Σλάντμινγκ, οπότε τη Δευτέρα το πρωί θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό, υπό τις οδηγίες του Αλόνσο. Έτσι, ο Ουρουγουανός τεχνικός θα έχει μία ακόμα επιλογή στο δεξί άκρο και μπορεί ο Κώτσιρας να δοκιμαστεί σε ρόλο αριστερού μπακ, χαφ ή και δεξιού στόπερ. Το ότι μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες θέσεις είναι ένας ακόμα λόγος που ο Παναθηναϊκός ανανέωσε τον Κώτσιρα.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Μπάλντοκ: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Έλληνας διεθνής θα φοράει τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος έως τον Ιούνιο του 2027.

O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, εξ ου και η δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο το Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League.

Eίναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική μας ομάδα, έχοντας καταγράψει 12 συμμετοχές».

Στο Σάλτσμπουργκ

Το απόγευμα της Κυριακής, παράλληλα, ο Αλόνσο έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. Έτσι, όσοι επιθυμούσαν είχαν το ελεύθερο να μεταβούν στο Σάλτσμπουργκ, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο από το Σλάντμινγκ.

Οι παίκτες έκαναν τη βόλτα τους και ξέφυγαν λίγο από τη ρουτίνα των σκληρών προπονήσεων.