Στην ευρωπαϊκή λίστα ο Ουναχί, προσπάθειες για πώληση του Σπόραρ

Ο Αζεντίν Ουναχί

Στην ευρωπαϊκή λίστα ο Ουναχί, προσπάθειες για πώληση του Σπόραρ

Λάμπρος Γκαραγκάνης 12:17 - 04.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:27 - 04.09.2024

Ο Αζεντίν Ουναχί ανακοινώθηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό και θα μπει στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο Αντράζ Σπόραρ, ακόμα, δεν έχει φέρει πρόταση και ρυθμίζει απόλυτα τη μεταγραφή σέντερ φορ.

Έως τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9, 01:00) ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να δηλώσει την ευρωπαϊκή λίστα για τα έξι παιχνίδια της League Phase του Conference League. Σε αυτήν θα βρίσκεται ο Αζεντίν Ουναχί, του οποίου ολοκληρώθηκε ο δανεισμός από τη Μαρσέιγ. Ο 24χρονος χαφ ανακοινώθηκε και αναμένεται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου για το Africa Nations League.

Στις 2/9, στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, γράφαμε στο Sportal.gr μεταξύ άλλων: "Η πιθανότητα να ολοκληρωθεί μία από τις δύο προσθήκες έως τις 4/9 (μάλλον του χαφ) και η άλλη έως τις 11/9 (λήξη των μεταγραφών στην Ελλάδα, μάλλον του φορ) αποτελεί σενάριο με πιθανότητες". Ο χαφ ήρθε, όμως οι μεταγραφές για το Τριφύλλι ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν 4/9, αλλά 11/9. Με τη λήξη της περιόδου στην Ελλάδα.

Εδώ υπάρχει μία σειρά παραμέτρων προς εξέταση. Ο Αντράζ Σπόραρ ακόμα δεν έχει φέρει επίσημη πρόταση. Η μοναδική, γνωστή, ενδιαφερόμενη έως τώρα, η Σλόβαν Μπρατισλάβας, δήλωσε από την Τετάρτη (4/9, 01:00) την ευρωπαϊκή της λίστα. Από το εξωτερικό βγήκε ότι κοιτάζει άλλες περιπτώσεις. Αν θέλει να εντάξει τον Σλοβένο στο δυναμικό της επιβάλλεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το το φινάλε των μεταγραφών στη Σλοβακία (6/9). Το ζήτημα είναι έχει μεγάλο νόημα να πάρει έναν παίκτη, ακριβό για τα δεδομένα της, που δεν θα έχει δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει στο Champions League;

Τι και αν οι μεταγραφές στη Σλοβακία τελειώνουν την προσεχή Παρασκευή, ό,τι είναι να γίνει με τους Σλοβάκους και τον Σπόραρ θα πρέπει να γίνει άμεσα. Αυτό, όμως, επηρεάζει τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο ήδη γράφονται και ακούγονται μεγάλα ονόματα ως αντικαταστάτες. Όπως οι Τσούμπα Άκπομ και Χοακίν Κορέα. Πράγματι, αν δεν πωληθεί ο Σπόραρ (ή ο Γερεμέγεφ) δεν θα έρθει παίκτης στη θέση. Ή πιο σωστά, μόλις πωληθεί ο Σπόραρ, τότε θα έρθει άλλος φορ. Και εδώ, πάντως, προκύπτει ζήτημα για τον Παναθηναϊκό. Αν περάσει το χρονικό περιθώριο της ευρωπαϊκής λίστας και πωληθεί ο Σλοβένος σε μεταγενέστερο χρόνο, δεν θα μπορεί ο αντικαταστάτης του να αγωνιστεί στην Ευρώπη έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πόσο ελκυστικό είναι αυτό για τον κάθε Άκπομ και τον κάθε Κορέα; Για τον φορ, όπως είχαμε αναφέρει, ίσως χρειαστεί να υπάρξει αναμονή έως τις 11/9 και ανάλογα με το τι θα γίνει στην περίπτωση πώλησης του Σπόραρ. Αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα παίζουν και τούτο δεν αναφέρεται για να είμαστε... μέσα στο ρεπορτάζ ό,τι και αν γίνει. Αποτελεί την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα...