Παναθηναϊκός: Στην «OPAP Arena», με τον κορμό του Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Στην «OPAP Arena», με τον κορμό του Αλόνσο

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:55 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 29.09.2024

Η δεύτερη δύσκολη έξοδος του φετινού Πρωταθλήματος είναι προ των πυλών για το Τριφύλλι, που καλείται να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ και να διατηρηθεί κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν επάνω από το... κεφάλι του Παναθηναϊκού υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει». Στην Ευρώπη έπρεπε να έρθουν οι προκρίσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή συμμετοχή σε League Phase. Η είσοδος στον όμιλο του Conference League αποτέλεσε καλό στήριγμα για μία μεγάλη σεζόν (και) εκτός συνόρων.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Βαγιαννίδη, αλλά με Μάγκνουσον, η αποστολή ενόψει ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:05 - 28.09.2024

Παναθηναϊκός: Χωρίς Βαγιαννίδη, αλλά με Μάγκνουσον, η αποστολή ενόψει ΑΕΚ

Οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την έξοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να αφήνει εκτός αποστολής τούς Γιώργο Βαγιαννίδη και Φίλιπ Μαξ. Υπολογίζεται, για πρώτη φορά, μετά από ένα χρόνο ο Μάγκνουσον.

Με το «πρέπει» αυτό πήγε στην Τούμπα, μένοντας στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ. Το είχαν κάνει μεγαλύτερο οι πέντε χαμένοι βαθμοί στη Stoiximan Super League, κόντρα σε Αστέρα AKTOR και Athens Καλλιθέα. Δεν ήρθε η νίκη στη Θεσσαλονίκη, ούτε, όμως, η καταστροφή...

Τώρα, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πηγαίνει στην «OPAP Arena» έχοντας απόσταση τριών βαθμών από τη 2η ΑΕΚ. Που θα γίνουν έξι αν το Τριφύλλι ηττηθεί, σε μία δύσκολα διαχειρίσιμη συνθήκη στο σενάριο αυτό. Από την άλλη είναι τεράστιο το κίνητρο κάλυψης των χαμένων βαθμών, όσο αυτό μπορεί να ισχύει, σε περίπτωση επικράτησης, ενώ σε ενδεχόμενη ισοπαλία η κατάσταση μένει, σχεδόν, αμετάβλητη (δίχως, φυσικά, να μπορούν να είναι τώρα γνωστά τα άλλα αποτελέσματα της αγωνιστικής).

Ο Ουρουγουανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Γιώργο Βαγιαννίδη, σε μία απόφαση που, ως έκπληξη, σήκωσε συζήτηση. Ο 23χρονος διεθνής μπακ αποχώρησε τραυματίας από το ματς με τον Πανσερραϊκό, όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Μέσα στην εβδομάδα, εξ όσων έχουν γίνει γνωστά, δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Πρόκειται για μία απόφαση του προπονητή, για τακτικούς λόγους, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ να είναι ο επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει στην 11άδα.

Αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, με τον Μαξ να έχει διάστρεμμα και να μην υπολογίζεται. Βασικός γκολκίπερ θα είναι ο Ντραγκόφσκι, με τους Ίνγκασον και Γεντβάι να παραμένουν σταθεροί ως δίδυμο στόπερ. Η θέση του Αράο στον άξονα δεν σηκώνει συζήτηση, με τον Μαξίμοβιτς να κρίνεται ως ο επικρατέστερος παρτενέρ του. Τώρα, αν ο Άνταμ Τσέριν κάνει την έκπληξη; Θα φανεί... Πάντως, ο Σλοβένος μεσοβδόμαδα επέκτεινε τη συνεργασία του με τους Πράσινους έως το 2028 και, σίγουρα, ψυχολογικά, θα είναι ανεβασμένος.

Το δίδυμο Αράο – Μαξίμοβιτς και ο Μάγκνουσον

Aν αρχίσουν, πάντως, μαζί Αράο και Μαξίμοβιτς θα συμβεί, μόλις, για τρίτη φορά στα έντεκα επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός για όλες τις διοργανώσεις. Βραζιλιάνος και Σέρβος βρέθηκαν μαζί στην 11άδα του αγώνα με τον Αστέρα AKTOR (0-1) στο ΟΑΚΑ και στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αζεντίν Ουναΐ λογίζεται ως το φαβορί για να πλαισιώσει την τριάδα στη μεσαία γραμμή, αντί του Τάσου Μπακασέτα. Στην επίθεση οι Φώτης Ιωαννίδης και Τετέ δεν... κουνιούνται από το αρχικό σχήμα. Λογικά θα τους πλαισιώσει ο Πελίστρι, με κάποιες πιθανότητες να υπάρχουν για το αουτσάιντερ Τζούριτσιτς. Τον παίκτη που έδωσε τους τρεις βαθμούς στο Τριφύλλι, στο 3-1 επί του Πανσερραϊκού, με δύο δικά του γκολ.

Τέλος, η πιο ευχάριστη είδηση της 22άδας για τη Νέα Φιλαδέλφεια και το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι η παρουσία του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν ένα χρόνο. Το διάστημα αυτό δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα επίσημο ματς του Τριφυλλιού και περιμένει την ευκαιρία του. Δηλώνει έτοιμος να προσφέρει και, ίσως, τελικά εξασφαλίσει μία θέση στην 20άδα (δεν είναι το πιθανότερο, πάντως, σενάριο) για το ματς της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.