Τα δεδομένα για Βιλένα και Βέρμπιτς

Τα δεδομένα για Βιλένα και Βέρμπιτς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:17 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 13.09.2024

Ο Παναθηναϊκός εργάζεται στο κομμάτι των αποδεσμεύσεων και την αποσυμφόρηση του ρόστερ, με τις περιπτώσεις των Τόνι Βιλένα και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Η επένδυση που έχει γίνει αυτό το καλοκαίρι στο Τριφύλλι (19,83 εκατ. ευρώ μόνο για μεταγραφές, σύμφωνα με το transfermarkt, δίχως να υπολογίζονται μπόνους υπογραφών, αμοιβές μάνατζερ κτλ) είναι μεγάλη. Αντικειμενικά, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έπραξε ορθώς και βοήθησε τον Ντιέγκο Αλόνσο στην αναβάθμιση του ρόστερ. Ωστόσο, στο κομμάτι των αποδεσμεύσεων παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα. Τη στιγμή που ο Ουρουγουανός προπονητής δεν τους υπολογίζει. Ο υποβιβασμός του Παναθηναϊκού Β στη Γ Εθνική οδήγησε σε μία σειρά κινήσεων, για ποδοσφαιριστές που είχαν επαγγελματικό συμβόλαιο και δεν γινόταν να μείνουν στο ρόστερ. Στο πλαίσιο αυτό οι Χρήστος Κρυπαράκος (μεσοεπιθετικός) και Θανάσης Προδρομίτης (κεντρικός αμυντικός) έφυγαν δανεικοί στη Νίκη Βόλου (Super League 2). Ομοίως οι Μιγκέλ Ταβάρες (αριστερός εξτρέμ, Μακεδονικός), Γιώργος Κυριόπουλος (δεξιός εξτρέμ, Κηφισιά) και Κωνσταντίνος Λάμψιας (δεξιός μπακ, ΠΑΣ Γιάννινα). Άπαντες στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία.

Από τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν οι Βασίλης Ξενόπουλος (ελεύθερος, Κηφισιά), Αϊτόρ (ΑΕΚ Λάρνακας), Ένις Τσοκάι (δανεικός, Λεβαδειακός) και Γιώργος Κάτρης (δανεικός για 2 χρόνια, Λεβαδειακός) βρήκαν νέα επαγγελματική στέγη. Παραμένουν, όμως, ζητήματα προς επίλυση. Οι Λάσλο Κλεϊνχέισλερ, Αλέξις Τρουιγέ, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Τόνι Βιλένα, έχοντας σημαντικά συμβόλαια, δεν έχουν βρει ομάδα. Για τους δύο πρώτους επικρατεί η απόλυτη στασιμότητα. Ο Παναθηναϊκός αναζητά λύσεις για τον Σλοβένο μεσοεπιθετικό και τον Ολλανδό μέσο, δίχως ακόμα να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Ο Βέρμπιτς φαίνεται να συνδέεται με ομάδες από την Τουρκία (ήδη έχουν ακουστεί/γραφτεί οι Χατάισπορ, Γκαζιαντέπσπορ, Ρίζεσπορ, Μπασακσεχίρ), δίχως, όμως, να υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο και σίγουρο. Για τον Βιλένα γίνεται προσπάθεια, από τη μανατζερική εκπροσώπησή του, να βρεθεί ομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, μια και η αγορά κλείνει την 1η Οκτώβρη (άρα υπάρχει χρόνος). Συν τοις άλλοις, μόνο εκεί μπορεί να βρει, έστω για δανεισμό, ένα αντίστοιχο συμβόλαιο με αυτό που απολαμβάνει στον Παναθηναϊκό. Για την υπόθεση Βέρμπιτς, οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα...