Παναθηναϊκός: Τα διλήμματα ενδεκάδας και η επιστροφή Βαγιαννίδη

Οι Ντιέγκο Αλόνσο και Γιώργος Βαγιαννίδης.

Παναθηναϊκός: Τα διλήμματα ενδεκάδας και η επιστροφή Βαγιαννίδη

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:31 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 18.10.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι ποδοσφαιριστές του συνέχισαν την προετοιμασία για την έξοδο, στο Ηράκλειο, απέναντι στον ΟΦΗ με πρωινή προπόνηση την Παρασκευή. Οι θέσεις που «παίζουν» για το αρχικό σχήμα και η ενεργοποίηση του Γιώργου Βαγιαννίδη.

Κάτω από τη βαριά σκιά της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει το προπαρασκευαστικό στάδιο ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο ΟΦΗ, στην Κρήτη, για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League αποτελεί το επόμενο εμπόδιο των Πράσινων την Κυριακή (20/10, 18:00).

Οι διεθνείς που επέστρεψαν, χρονικά, τελευταίοι μετά την αποθεραπεία της Πέμπτης, την Παρασκευή (18/10) γυμνάστηκαν κανονικά με το υπόλοιπο γκρουπ. Ο λόγος για τους Νεμάνια Μαξίμοβιτς, Αζεντίν Ουναΐ και Φακούντο Πελίστρι. Ο Ντραγκόφσκι προπονήθηκε για τρίτη διαδοχική ημέρα κανονικά, με τους Φώτη Ιωαννίδη και Φίλιπ Μαξ να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και παιχνίδι με έμφαση στην τακτική.

Πιθανότατη η επιστροφή του Βαγιαννίδη

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης, μετά την απουσία στα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα και Μπόρατς Μπάνια Λούκα για το Conference League, ενδέχεται να είναι κανονικά στην προεπιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιθανότητες επέκτασης της συνεργασίας του με το Τριφύλλι αυξήθηκαν.

Πρόκειται για μία διοικητική απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, η οποία δείχνει, ενδεχομένως, τις προθέσεις των Πράσινων να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους. Το Sportal.gr, με πλήρη ανάλυση των δεδομένων, έχει καταγράψει από την Πέμπτη (17/10) την προοπτική επανενεργοποίησης του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ωστόσο, θα φανεί με την ανακοίνωση της αποστολής τι ακριβώς θα ισχύσει.

Οι εναλλακτικές του Αλόνσο

Από τη στιγμή που ο Ντραγκόφσκι προπονείται κανονικά, υφίστανται πιθανότητες επιστροφής του κάτω από τα δοκάρια. Πάντως, φαβορί παραμένει ο Λοντίγκιν. Για το δεξί άκρο της άμυνας προβάδισμα έχει ο Κώτσιρας, αριστερά θα αγωνιστεί ο Μλαντένοβιτς και στο κέντρο οι Ίνγκασον, Γεντβάι.

Στη μεσαία γραμμή οι Αράο, Τσέριν και Μπακασέτας διαθέτουν τις πιο πολλές πιθανότητες για να συνθέσουν την τριάδα. Δεξιά θα βρίσκεται ο Τετέ, με τον Τζούριτσιτς να είναι το φαβορί για το αριστερό άκρο των εξτρέμ αντί του Πελίστρι. Ένα «κλικ» πιο μπροστά είναι ο Σπόραρ για την κορυφή της επίθεσης, με τον Γερεμέγεφ, πάντως, να μην βρίσκεται πολύ πίσω στην ιεραρχία της θέσης, απόντος του Ιωαννίδη, από τον Ουρουγουανό προπονητή.