Παναθηναϊκός: Τακτική και βάρος στη δημιουργία

Παναθηναϊκός: Τακτική και βάρος στη δημιουργία

Λάμπρος Γκαραγκάνης 14:53 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:11 - 18.09.2024

Η προετοιμασία του Τριφυλλιού για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό άρχισε δίχως προβλήματα, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να ρίχνει το βάρος στην τακτική ενόψει του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Μετά το ρεπό της Τρίτης (17/9), οι ποδοσφαιριστές των Πράσινων επέστρεψαν στο Κορωπί, με πρωινή προπόνηση και με τη δουλειά να εστιάζεται στην τακτική προσέγγιση του αγώνα της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο επόμενος αντίπαλος, ο Πανσερραϊκός (Κυριακή 22/9, 18:00, κεκλεισμένων των θυρών), θα έχει νέο προπονητή και αυτό αποτελεί, σίγουρα, μία ιδιαιτερότητα. Η λογική λέει πως μετά την απομάκρυνση του Μιχάλη Γρηγορίου, οι Σερραίοι θα παρουσιαστούν πιο σφιχτοί αμυντικά.

Οπότε, δεδομένα, ο Ουρουγουανός προπονητής θα κοιτάξει να εργαστεί επάνω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία. Η προετοιμασία άρχισε, υπό αυτό το πρίσμα, την Τετάρτη (18/9). Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με τακτική.

Προβλήματα τραυματισμών και τιμωρημένων δεν υπάρχουν, οπότε ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει όλο το ρόστερ, που υπολογίζει, διαθέσιμο. Και αυτό είναι το μεγάλο όφελος του συγκεκριμένου διαστήματος, μια και πρόκειται για συνθήκη η οποία, έως τώρα, δεν υπήρχε τους τρεις μήνες που βρίσκεται στον πάγκο της αθηναϊκής ομάδας, δύο από την έναρξη της προετοιμασίας για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η αποστολή του Λατινοαμερικάνου κόουτς είναι να παρουσιάσει τον Παναθηναϊκό πιο αποτελεσματικό στην τελική προσπάθεια. Μετά από τέσσερα ματς Πρωταθλήματος έχει, μόλις, τρία γκολ ενεργητικό (και τρία παθητικό). Αν και η εικόνα, ουσιαστικά, δεν εμφανίστηκε πολύ αλλαγμένη στα ευρωπαϊκά, συγκριτικά με τα εγχώρια παιχνίδια, η αποτελεσματικότητα ήταν.

Συνέπεια, να έχει περάσει ο Παναθηναϊκός στη League Phase του Conference League, αλλά στην ελληνική Λίγκα να έχει χάσει ήδη πέντε βαθμούς σε τέσσερις αγώνες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για τον τρόπο αξιοποίησης του Αζεντίν Ουναΐ, που αναμένεται να πάρει σημαίνοντα ρόλο στο επόμενο παιχνίδι. Είτε στο «οκτώ», με τον Τάσο Μπακασέτα στην ενδεκάδα, είτε στο «δέκα» δίχως τον αρχηγό της Εθνικής σε αυτή.

Από εκεί και πέρα, δεν τίθεται θέμα πως ο Πανσερραϊκός δεν είναι crash test ούτε για τον προπονητή, ούτε για τους ποδοσφαιριστές. Αποτελεί, ωστόσο, ένα κομμάτι του δύσκολου προγράμματος έως την επόμενη διακοπή, το οποίο συνεχίζεται με ΑΕΚ εκτός (29/9), Μπόρατς Μπάνια Λούκα εκτός (3/10) και Ολυμπιακό εντός (6/10).