Τέλος ο Σάρι για τον Παναθηναϊκό, νέος προπονητής ο Ντιέγκο Αλόνσο!

Τέλος ο Σάρι για τον Παναθηναϊκό, νέος προπονητής ο Ντιέγκο Αλόνσο!

Γιώργος Σακελλαρίου 14:20 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 09.06.2024

Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν έδωσε μέχρι το Σάββατο την τελική του απάντηση και ο Παναθηναϊκός φέρνει στον πάγκο τον Ουρουγουανό Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι αποδείχθηκε άπιαστο όνειρο για τον Παναθηναϊκό.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε προθεσμία από τους πράσινους ν' απαντήσει έως το βράδυ του Σαββάτου. Δεν το έκανε και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να περιμένει άλλο τον 65χρονο προπονητή.

Προχωράει, λοιπόν, άμεσα στην εναλλακτική επιλογή και νέος προπονητής του «τριφυλλιού» θα είναι ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος αναμένεται το συντομότερο στην Αθήνα για να σφραγίσει τη συμφωνία με τη διοίκηση και να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.

Το πρόβλημα με τον Σάρι δεν ήταν το οικονομικό. Ο Παναθηναϊκός κάλυπτε τις απαιτήσεις του, αλλά ο ίδιος δεν «ψηνόταν» να έρθει να εργαστεί στην Ελλάδα κι επιπλέον αντιμετωπίζει ένα οικογενειακό θέμα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίν Αλόνσο Λόπεζ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1975 στο Μοντεβιδέο.

Εκτός από την πατρίδα του, έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής σε Αργεντινή, Ισπανία, Μεξικό, αλλά και την Κίνα.

Κέρδισε την άνοδο τη σεζόν 2001-02 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Εκπροσώπησε, παράλληλα, την Ουρουγουάη στο Κόπα Αμέρικα το 1999.

Ο Αλόνσο ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής το 2011. Δούλεψε σε Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μεξικό και τις ΗΠΑ. Οδήγησε, μάλιστα, την μεξικανική Πατσούκα στην κατάκτηση του Clausura 2016 και στον τίτλο του Champions League CONCACAF την περίοδο 2016-17 κι επανέλαβε το κατόρθωμα με τη Μοντερέι.

Τον Δεκέμβριο του 2021, ανέλαβε την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης και πήγε μαζί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Τον Οκτώβριο του 2023, υπέγραψε στη Σεβίλλη, αφού έφυγε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά έλυσε τη συνεργασία του δύο μήνες αργότερα.

Ως ποδοσφαιριστής, έπειτα από μια σύντομη περίοδο στην Αργεντινή για τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, ο Αλόνσο μετακόμισε στην Ισπανία, όπου έπαιξε σε πέντε ομάδες σε ισάριθμα χρόνια. Στις Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης (σκόραρε 22 γκολ στη Segunda División του 2001-02 και βοήθησε τους ροχιμπλάνκος να επιστρέψουν στη La Liga), Σανταντέρ, Μάλαγα και Μούρθια, όπου δεν είχε ανάλογες επιδόσεις στο σκοράρισμα. καλό ρεκόρ σκορ συνολικά. Στο Μεξικό έπαιξε με την UNAM.

Το 2006, ο 31χρονος Αλόνσο επέστρεψε στη χώρα του κι εντάχθηκε στη Νασιονάλ. Μετακόμισε ξανά στο εξωτερικό, υπογράφοντας στη Σανγκάη.

Στην εθνική Ουρουγουάης είχε 17 εμφανίσεις. Το ντεμπούτο του έγινε στις 17 Ιουνίου 1999 σε ένα φιλικό. Εκείνη τη σεζόν επιλέχθηκε για το Κόπα Αμέρικα και σκόραρε στα πέναλτι στα προημιτελικά στην πρόκριση ενάντια στην Παραγουάη. Αν κι αγωνιζόταν με καλές επιδόσεις στη Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Προπονητική καριέρα

Την καριέρα του στους πάγκους την ξεκίνησε το 2011, όντας επικεφαλής των Μπέλα Βίστα, Πενιαρόλ, Γκουαρανί και Ολίμπια (οι δύο τελευταίες στην Primera División της Παραγουάης).

Τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε την μεξικανική Πατσούκα. Όπως αναφέραμε κατέκτησε το Κλαουσούρα του 2016 και την επόμενη σεζόν το Champions League της Κεντρικής Αμερικής.

Αποχώρησε στις 4 Μαϊου 2018.

Έμεινε στο Μεξικό και στις 2 Ιουνίου 2018 ανέλαβε τη Μοντερέι. Τον Μάιο του επόμενου έτους, μετά τη συνολική νίκη 2-1 επί της Τίγκρες στον τελικό του Champions League, έγινε ο πρώτος προπονητής που κέρδισε τη διοργάνωση με δύο διαφορετικούς συλλόγους.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 έφυγε και τρεις μήνες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου 2019, ο ανακοινώθηκε από την Ίντερ Μαϊάμι τη νυν ομάδα του Λιονέλ Μέσι. Έλυσε τη συνεργασία του στις 7 Ιανουαρίου 2021.

Ύστατη προσπάθεια για Σάρι, στην κρίση Αλαφούζου ο Αλόνσο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:09 - 08.06.2024

Ύστατη προσπάθεια για Σάρι, στην κρίση Αλαφούζου ο Αλόνσο

Στον Παναθηναϊκό θα έχουν μία τελική συζήτηση με τον Μαουρίσιο Σάρι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να κλείσουν την υπόθεση θετικά ή αρνητικά. Ο Αλαφούζος θα αποφασίσει για τον Ντιέγκο Αλόνσο, αν «χαλάσει» οριστικά του Ιταλού.

Την εθνική Ουρουγουάης την ανέλαβε στις 14 Δεκεμβρίου 2021, αντικαθιστώντας τον Όρκαρ Ταμπάρες. Στις 24 Μαρτίου 2022, έπειτα μετά από τέσσερις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του, εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τον Δεκέμβριο, αφού απέτυχε να προχωρήσει από τη φάση των ομίλων στα νοκ άουτ, υπέβαλε την παραίτησή του κι ανέφερε την επιθυμία του να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του σε κάποιον σύλλογο.

Στις 10 Οκτωβρίου 2023, ο Αλόνσο πήγε στη La Liga για τη Σεβίλλη, στη θέση του Μεντιλίμπαρ. Η ομάδα ήταν 14η στον πίνακα τη στιγμή της άφιξής του και στις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει νίκη σε σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος, ενώ αποκλείστηκε και στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, έλυσε το συμβόλαιό του.