Παναθηναϊκός: Τι δείχνουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για τον Πελίστρι

Φακούντο Πελίστρι

i

manutd.com

Παναθηναϊκός: Τι δείχνουν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για τον Πελίστρι

Λάμπρος Γκαραγκάνης 14:31 - 20.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 20.08.2024

Η πρώτη συζήτηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε για δανεισμό του Φακούντο Πελίστρι. Η αγορά του που έπεσε στο τραπέζι, για να αποτελέσει κατάληξη η συνιδιοκτησία με τον Παναθηναϊκό. Το Sportal.gr αναλύει τα οικονομικά δεδομένα και το καθεστώς της τεράστιας προσθήκης στο ρόστερ του Τριφυλλιού.

Δύο μήνες συντηρείται το όνομα του Φακούντο Πελίστρι στη μεταγραφική επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Στις 23 Ιουνίου ο Ουρουγουανός δημοσιογράφος Φαμπιάν Μπερτολίνι δημοσιεύει ότι δύο ο Ουρουγουανοί προπονητές, ο Ντιέγκο Αλόνσο του Παναθηναϊκού και ο Πάουλο Πεζολάνο της Βαγιαδολίδ στοχεύουν στον 23χρονο διεθνή εξτρέμ.

Η πρώτη επαφή ανάμεσα στο Τριφύλλι και τη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ αφορούσε τον δανεισμό του. Στην περίπτωση αυτή, θα έπρεπε να ενεργοποιήσει το +1 που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του, από το 2020, για να προχωρήσει η διαδικασία. Να επιμηκυνθεί η συμφωνία, δηλαδή, των δύο πλευρών από το 2025 στο 2026. Και θα έβλεπε τι θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι η Γιουνάιτεντ. Ο Πελίστρι αναζητούσε είτε παραμονή στη La Liga, όπου αγωνίστηκε με τις ισπανικές Αλαβές και Γρανάδα, ωστόσο η καλή σχέση του με τον Αλόνσο αποδείχθηκε, a posteriori, κομβική.

Πρόθεση της αγγλικής ομάδας ήταν η πώλησή του, ώστε να αποσβέσει τα 8,5 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Πενιαρόλ το 2020 και ένα σημαντικό μέρος των συμβολαίων που πλήρωσε στον Πελίστρι (κυρίως για να πηγαίνει δανεικός). Οι απαιτήσεις της, όπως ορθότατα ανέφεραν έγκυρα ΜΜΕ της Γηραιάς Αλβιώνας, έφταναν κοντά στα 12 εκατ. ευρώ (10 εκατ. λίρες, περίπου 11,7 δηλαδή). Ακόμα και αυτό ο Παναθηναϊκός το συζήτησε, έστω και αν ο παίκτης για ένα διάστημα βγήκε εκτός μεταγραφικής επικαιρότητας. Έπρεπε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου...

Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:08 - 20.08.2024

Φακούντο Πελίστρι: Το παιδί που έμαθε να λέει «όχι» για να ζήσει το όνειρό του! (vid)

Ο Φακούντο Πελίστρι ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του το κεφάλαιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα πετάει την ταμπέλα του «ταλέντου», ώστε να ηγηθεί στην προσπάθεια του «τριφυλλιού» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να ζυγίσει, δηλαδή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις επιλογές της, όπως και ο ίδιος ο Πελίστρι. Αναζητώντας ένα ασφαλές περιβάλλον, ο Παναθηναϊκός τού το πρόσφερε απλόχερα. Προπονητή, με τον οποίο θα ήταν πρωταγωνιστής, εκτιμούσε τις ικανότητές του, τον είχε στην κορυφή της λίστας ενίσχυσης του ρόστερ, σε ομάδα που διεκδικεί τίτλους και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την άλλη, δεν έπαψε να επιζητά το μέγιστο δυνατό όφελος από έναν ποδοσφαιριστή που πίστεψε πολύ πριν τέσσερα χρόνια, έστω και αν δεν της βγήκε...

Η κοινή συνισταμένη, αφού ο παίκτης αποδέχτηκε το πολυετές συμβόλαιο με το Τριφύλλι (τετραετές ή πενταετές), βρέθηκε περίπου στη συνιδιοκτησία. Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει στο αγγλικό κλαμπ transfer fee 6 εκατ. ευρώ για το 50%-60% του παίκτη και το υπόλοιπο θα παραμείνει στην πρώην, μόλις επισημοποιηθεί το deal, ομάδα του η οποία θα έχει λαμβάνειν από ενδεχόμενη μελλοντική πώλησή του.

Ο Παναθηναϊκός κάθισε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με ένα μεγάλο σύλλογο, για έναν διεθνή Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή σε εξαιρετική ηλικία, με ποιοτικά στοιχεία που μπορούν να τον βοηθήσουν να επιτύχει τους στόχους του. Η διάψευση της Κυριακής (18/8) μπορεί να ερμηνευτεί ως μία προσπάθεια των Πράσινων να κρατήσουν την υπόθεση under the radar, όσο αυτό γινόταν μια και από το εξωτερικό τα δημοσιεύματα ήταν αλλεπάλληλα. Μένει να επιλυθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και οι Κυπέλλούχοι Ελλάδας να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Λατινοαμερικάνο.