Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για Ιωαννίδη - Αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα για Ιωαννίδη - Αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 13:45 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 09.06.2024

Ο γιατρός του Παναθηναϊκού θα εξετάσει αύριο τον Φώτη Ιωαννίδη και θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση για τον τραυματισμό του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο διεθνής φορ τραυματίστηκε στο φιλικό με τη Γερμανία κι αντικαταστάθηκε στο 10’. Επέστρεψε στην Ελλάδα, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις κι όπως αναφέρει ο Παναθηναϊκός, οριστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αύριο Δευτέρα, όταν και θα εξεταστεί από τον γιατρό της ομάδας.

Στο «τριφύλλι», πάντως, αισιοδοξούν ότι ο Ιωαννίδης δεν έχει κάποια ζημιά και σύντομα θα είναι έτοιμος. Οι «πράσινοι» σε κάθε περίπτωση, δεν συμμερίζονται την αγωνία των Πορτογάλων, οι οποίοι λόγω του ενδιαφέροντος της Σπόρτινγκ καλούν γιατρούς για εκτιμήσεις, ενώ δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της η Α’Bola, που επικοινώνησε με τον Περέιρα ντε Κάστρο, ορθοπεδικός, που έχει εργαστεί και στη Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

«Ο Φώτης Ιωαννίδης αποδεσμεύτηκε το Σάββατο από το στρατόπεδο της Εθνικής Ελλάδας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, μετά από τραυματισμό του στον αγώνα με τη Γερμανία, όπουο αποχώρησε από το γήπεδο έπειτα από 10 λεπτά.

Μετά από μονομαχία με τον Ρούντιγκερ, ο επιθετικός έπεσε στο δεξί του χέρι και σφάδαζε από τους πόνους.

Μια πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για εξάρθρωση στον δεξιό του ώμο. Αν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα του τραυματισμού, θα κρατήσει εκτός δράσης τον επιθετικό του Παναθηναϊκού για μερικές εβδομάδες.

Η BOLA μίλησε με τον Περέιρα ντε Κάστρο, έναν ορθοπεδικό γιατρό που, μεταξύ άλλων συλλόγων, έχει εργαστεί στη Σπόρτινγκ, για να εκτιμήσει τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ιωαννίδης: “Είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να έχει διαφορετικούς βαθμούς. Εάν είναι βαθμού 1, είναι επομένως εξάρθρωση. Αλλά υπάρχει κάτι άλλο που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, είτε αυτή είναι η πρώτη φορά που ο ώμος έχει εξαρθρωθεί είτε όχι”.

Σχετικά με τον χρόνο διακοπής που μπορεί να προκαλέσει ο τραυματισμός, ο Περέιρα ντε Κάστρο ήταν ξεκάθαρος: “Κανονικά, η εξάρθρωση ώμου δεν είναι τραυματισμός. Αυτό διαρκεί τρεις εβδομάδες, στο τέλος του οποίου ο αθλητής θα μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες. Εάν είναι βαθμού 3 ή 4, μπορεί να εξεταστεί η ανάγκη για χειρουργική επέμβαση”.

Σοκάρει ο γιατρός της Πορτογαλίας για Ιωαννίδη: «Μπορεί να μείνει εκτός δράσης έως δύο μήνες»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:21 - 09.06.2024

Σοκάρει ο γιατρός της Πορτογαλίας για Ιωαννίδη: «Μπορεί να μείνει εκτός δράσης έως δύο μήνες»

Ο πρώην γιατρός της εθνικής Πορτογαλίας Ενρίκε Τζόουνς έκανε εκτίμηση ότι ο διεθνής φορ του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης μπορεί να λείψει μέχρι και δύο μήνες.

Μια ακριβής διάγνωση είναι απαραίτητη για να γνωρίζετε τα επόμενα βήματα: “Θα κάνει μαγνητική τομογραφία και μετά θα ξέρουμε πόσο άσχημος είναι ο τραυματισμός. Όμως, πιστεύω ότι, στο χειρότερο σενάριο, θα είναι σε θέση να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν. Επομένως, θα χρειαζόμουν τρεις εβδομάδες ακινητοποίησης και μετά άλλες δεκαπέντε ημέρες αποκατάστασης μέχρι να μπορέσει να παίξει ξανά».