Τι ισχύει με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού σε πρόκριση, αποκλεισμό και αποχωρήσεις

Γιάννης Παπαδημητρίου, Ντιέγκο Αλόνσο

i

Intime

Τι ισχύει με τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού σε πρόκριση, αποκλεισμό και αποχωρήσεις

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:00 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 12.08.2024

Το Sportal εξηγεί πως θα επηρεαστεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού από την έκβαση των ευρωπαϊκών προκριματικών, καθώς και από πιθανές πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Με την απόκτηση του Γερμανού Φίλιπ Μαξ, ο Παναθηναϊκός κάλυψε το κενό που είχε προκύψει στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας μετά την αποχώρηση του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ πρόσφερε πολλά για μία τετραετία στους «πράσινους», όμως ο 31χρονος αμυντικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνιστά αναβάθμιση, τουλάχιστον στη θεωρία.

Εν μέσω των αγώνων με τον Άγιαξ για τον Γ' προκριματικό του Europa League, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού έχουν «παγώσει» προσωρινά την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Γιατί η ρεβάνς του Άμστερνταμ, θα επηρεάσει τα δεδομένα με τα οποία θα κινηθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου, οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Ντιέγκο Αλόνσο.

«Η Χουάρες προσφέρει 3-4 εκατ. δολάρια για Σπόραρ»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:14 - 11.08.2024

«Η Χουάρες προσφέρει 3-4 εκατ. δολάρια για Σπόραρ»

Μεξικανική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η Χουάρες θέλει να κλείσει άμεσα τον βασικό επιθετικό της και ο Άντραζ Σπόραρ είναι μεταξύ των δύο επιλογών. Ποια η στάση του Παναθηναϊκού για την παραχώρηση του Σλοβένου.

Καταρχάς, ότι και να συμβεί, στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα έρθει άλλος ένας πρωτοκλασάτος εξτρέμ, για να αναπληρώσει την απώλεια του Μπερνάρ. Δεν θα είναι ο Κερέμ Ακτούρκογλου, παρά τα γραφόμενα των τουρκικών ΜΜΕ, όμως θα είναι ένας ποιοτικός επιθετικός με προφίλ αντίστοιχο του Τετέ.

Στο ενδεχόμενο που ο Παναθηναϊκός θα ανατρέψει την Πέμπτη την ήττα του ΟΑΚΑ και προκριθεί επί του Άγιαξ, αυτόματα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε φάση ομίλων. Άρα, θα έχει περισσότερα παιχνίδια, με ανταγωνιστικούς αντιπάλους και o Αλόνσο θα χρειαστεί μεγαλύτερο ρόστερ. Εξυπακούεται πως ο Ουρουγουανός θα περιγράψει και τις ανάγκες του δυναμικού του.

Στο απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, τότε τα Play Off του Conference League απέναντι στη Λανς, θα κρίνουν το μέλλον του Παναθηναϊκού. Γιατί η αντίπαλος του Τριφυλλιού προέρχεται από υψηλότερο επίπεδο και σε άλλον ένα γύρο, οι πιθανότητες θα υπέρ της. Εξυπακούεται πως θα είναι ότι χειρότερο για την ομάδα του Αλόνσο να περιοριστεί από τα τέλη Αυγούστου σε εν Ελλάδι υποχρεώσεις.

Αν ο Παναθηναϊκός έχει μόνο πρωτάθλημα και Κύπελλο, αυτόματα θα εξυπηρετηθεί από μικρότερο ροτέισον. Ο ίδιος ο Αλόνσο ξέρει πως δεν θα μπορεί να μοιράσει τον χρόνο στους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του, πόσο μάλλον να προσθέσει και καινούργιους στην εξίσωση.

Ασφαλώς, εάν προκύψουν αποχωρήσεις, θα ακολουθήσουν οι αντικαταστάσεις. Εάν για παράδειγμα πωληθεί ο Άντραζ Σπόραρ στη μεξικανική Χουάρες, τότε οι «πράσινοι» θα φέρουν άλλον στράικερ στην επίθεση, ίσως με διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα καθορίσει ο Αλόνσο.

Πάντως, οι πωλήσεις δεν αφορούν μέλη του βασικού κορμού. Ως προς αυτό, στο Τριφύλλι είναι απόλυτοι, ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Ιωαννίδης, ο Τσέριν και ο Αράο, δεν θα φύγουν από το «Γεώργιος Καλαφάτης». Μόνο όσοι έχουν δευτερεύοντα ρόλο στο πλάνο του Αλόνσο, θα εξεταστούν προτάσεις για την αποχώρηση τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!