Τι συμβαίνει με τον Μάγκνουσον

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον

Τι συμβαίνει με τον Μάγκνουσον

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:49 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 06.09.2024

Το Sportal.gr αναλύει την περίπτωση του Χόρντουρ Μάγκνουσον και παρουσιάζει πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση να μην μπει στην ευρωπαϊκή λίστα και η ετοιμότητά του.

25 Σεπτεμβρίου 2023, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-2: Στα εννέα δευτερόλεπτα ο χρόνος παγώνει στη Λεωφόρο. Σε μία εναέρια μονομαχία με τον Λιβάι Γκαρσία, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας προσγειωθεί άγαρμπα με το αριστερό πόδι στο έδαφος.

Γίνεται αλλαγή στο 4’, με τον Γεντβάι να περνάει στη θέση του. Ο στόπερ που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στηρίξει όλο το build up από την άμυνα παθαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την αποφράδα ημέρα και ο Ισλανδός αριστερός στόπερ δεν έχει «γράψει» ακόμα επίσημη συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό.

Η σωστή επέκταση συμβολαίου του

Ήδη πρόκειται για τον σοβαρότερο τραυματισμό στην καριέρα του. Έως σήμερα 45 παιχνίδια χαμένα. Είχε προηγηθεί η ρήξη αχιλλείου τένοντα στο δεξί πόδι, στη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 2-1 εκτός, απέναντι στην Ταμπόφ, αρχές Απριλίου του 2021. Πάλι σε ανύποπτη φάση, σε μία προσπάθεια ανάκτησης μπάλας, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είδε την καριέρα του να απειλείται για πρώτη φορά. Έχασε 38 παιχνίδια, αλλά γύρισε μετά από έναν δύσκολο τραυματισμό.

21:29 - 25.09.2023

Έγινε αλλαγή ο Μάγκνουσον μετά από τραυματισμό στο γόνατο

Ο Μάγκνουσον αποχώρησε τραυματίας στο 4ο λεπτό από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Τον Οκτώβριο του 2023, ο Παναθηναϊκός έλαβε μία, απολύτως ορθή και ανθρώπινη, απόφαση. Ο Ισλανδός ήταν σε χρονιά λήξης συμβολαίου (καλοκαίρι 2024). Δίχως καμία οικονομική έκπτωση τού επέκτεινε το συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, στηρίζοντας την προσπάθεια ανάρρωσής και ανάκαμψής του.

Μάγκνουσον: Δηλώνει έτοιμος

Μετά από δεύτερο σοβαρό τραυματισμό, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ως κλασικός Βίκινγκ, όχι μόνο δεν το έχει έβαλε κάτω αλλά ξεπέρασε και αυτή τη μεγάλη δυσκολία στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ιατρικά είναι απολύτως εντάξει. Τον ψυχολογικό φόβο να επιστρέψει στο γήπεδο, τον είχε ξεπεράσει από τον τραυματισμό στον αχίλλειο. Οδυνηρή εμπειρία, εννοείται, αλλά όχι πρωτόγνωρη για τον 31χρονο.

Αλόνσο: Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει άμεσα για τον Μάγκνουσον
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:05 - 25.08.2024

Αλόνσο: Η απόφαση που θα κληθεί να πάρει άμεσα για τον Μάγκνουσον

Ο Ντιέγκο Αλόνσο εμπιστεύτηκε στην αποστολή του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό τον Έρικ Πάλμερ - Μπράουν, μετά από έντεκα μήνες. Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι η κατάσταση του Χόρντουρ Μάγκνουσον και πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει.

Ο ίδιος δηλώνει απολύτως έτοιμος να προσφέρει, μόλις ο Ντιέγκο Αλόνσο δώσει το σύνθημα για τη συμμετοχή του. Πέρα από κάποιες ενοχλήσεις νωρίς στην προετοιμασία, το γόνατό του δεν τον πονάει. Έχει κάνει όλο το απαραίτητο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, με το επόμενο βήμα να είναι τα πρώτα αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής. Το πόσο έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό, που, αυτή τη στιγμή, έχει μοναδικό διαθέσιμο (κανονικό) αριστερό στόπερ τον χαφ Αράο δεν χρειάζεται καμία ανάλυση.

Το οικογενειακό διπλό και η ευρωπαϊκή λίστα

Ο Μάγκνουσον είναι ένας στόπερ - χαφ. Το κουβάλημα της μπάλας από το κέντρο άμυνας στη μεσαία γραμμή και οι πρώτες πάσες του build up προς τα εμπρός λείπουν όπως το... νερό στην έρημο για το Τριφύλλι. Αμυντικά έκανε, όντως, κάποια σφάλματα σε τοποθετήσεις, αλλά το δυνατό του στοιχείο ήταν αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Τώρα τη δουλειά αυτή αναγκάζεται να την κάνει το «εξάρι» ή άλλος στόπερ, ανεξαρτήτως προπονητή. Με Γιοβάνοβιτς, Τερίμ, Αλόνσο έχουν περάσει από αυτή τη δουλειά οι Πέρεθ, Αράο, Μαξίμοβιτς, Σένκεφελντ, Τσέριν, Βιλένα. Κανείς με μεγάλη επιτυχία...

Μετέχοντας κανονικά στο πρόγραμμα, ο Μάγκνουσον αγωνίστηκε την Πέμπτη (5/9) στο οικογενειακό δίτερμα που ήταν, ουσιαστικά, η προπόνηση της ημέρας για τον Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του. Έβγαλε όλο το 90λεπτο, όπως και ο Έρικ Πάλμερ - Μπράουν. Να σημειωθεί, εδώ, ότι ο Αμερικανός έχει μπει ήδη σε δύο αποστολές δίχως να παίξει και λογίζεται ότι βρίσκεται ένα βήμα εμπρός σε ετοιμότητα μετά τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε.

Είναι διαφορετικό ένα πιο χαλαρό, οικογενειακό, δίτερμα από επίσημο παιχνίδι. Που μπορεί να είναι και σε κακό αγωνιστικό χώρο, σε κάποιο γήπεδο της Super League. Η στήριξη στον Μάγκνουσον φαίνεται από το γεγονός ότι διοίκηση, προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, δεν κινήθηκαν για αριστεροπόδαρο στόπερ. Ο 31χρονος δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς του Conference League και αυτό δημιούργησε ερωτηματικά για την κατάστασή του.

Σε αυτή βρέθηκαν, για παράδειγμα, τρεις δεξιοπόδαροι στόπερ (Σένκεφελντ, Ίνγκασον, Γεντβάι) και τρία δεξιά μπακ (Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Μπάλντοκ). Προφανώς και ο Αλόνσο θεωρεί ότι η παρουσία του Παναθηναϊκού στον ευρωπαϊκό όμιλο μπορεί να χαρακτηριστεί από επιτυχία, δίχως να πιεστεί ο Μάγκνουσον. Σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει σε αποστολές τον τρέχοντα μήνα (ίσως και με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ), με τα πρώτα ποιοτικά λεπτά συμμετοχής του να είναι πιθανό να καταγραφούν, στο βαρύ πρόγραμμα του Τριφυλλιού, μετά και την επόμενη διακοπή του Οκτωβρίου. Νωρίτερα, θα είναι το ιδανικό...