Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Conference League

Ο Τάσος Μπακασέτας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού

i

©Intime

Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Conference League

Κώστας Τόπας 09:46 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 25.10.2024

Μετά την ήττα από την Τσέλσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκτός 24αδας και θα χρειαστεί στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια του στη League Phase του Conference League να γεμίσει το σακούλι του με βαθμούς, αν θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από 60.000 οπαδούς, αλλά και σε κλίμα συγκίνησης μετά το τελετουργικό για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, το τριφύλλι μπήκε δυνατά, άγγιξε πρώτο γκολ, ωστόσο, στη συνέχεια η Τσέλσι έδειξε την ποιότητά της, έκανε παρέλαση και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1.

Μετά από αυτή την ήττα, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον 29ος στη βαθμολογία, μια θέση που τον θέτει εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση. Την επόμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» θα παίξουν στη Σουηδία με την Τζουγκάρντεν, ενώ μετά από αυτό το ματς θα κληθούν να δώσουν δύο παιχνίδια ως γηπεδούχοι (με ΕλσίνκιΝτιναμό Μινσκ) και ένα ως φιλοξενούμενοι στην Ουαλία από τη Δε Νιου Σεντς.

Για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα χρειαστεί να κερδίσει και τα επόμενα τρία παιχνίδια. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει τρίποντα απέναντι σε Δε Νιου Σεντς, Μινσκ και Ελσίνκι, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο ματς με τη Τζουγκάρντεν.

Στη League Phase του Conference League, οι ομάδες δίνουν έξι παιχνίδια. Σε αντίθεση με το Champions League και το Europa League, όπου εκεί οι σύλλογοι δίνουν οκτώ κι άρα χρειάζονται λιγότερους βαθμούς για την πρόκριση.

Για να τερματίσει μια ομάδα στην πρώτη ομάδα και να πάρει απευθείας το εισιτήριο για τους «16», χρειάζονται περίπου 11-12 βαθμούς, ενώ για την πρόκριση στην 24αδα μια ομάδα θέλει να έχει απολογισμό επτά ή οκτώ βαθμών. Αυτή τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εκτός 24αδας, έχοντας μόλις έναν πόντο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες που θα τερματίσουν από το 1 ως και το 8 θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τους «16», ενώ εκείνες από το 9 μέχρι και το 24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs (σ.σ. οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις έδρες των clubs που θα είναι στο 17-24 και οι ρεβάνς σε εκείνες των 9-16, όσα τερματίσουν από το 25 και κάτω θα ολοκληρώσουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις).

Τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια του Παναθηναϊκού

Τζουγκάρντεν - Παναθηναϊκός (7/11)
Παναθηναϊκός - Ελσίνκι (28/11)
Δε Νιου Σεντς - Παναθηναϊκός (12/12)
Παναθηναϊκός - Δυναμό Μινσκ (19/12)