Το αίτημα του Σπόραρ, η στάση της διοίκησης και οι επαφές με Χουάρες και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Το αίτημα του Σπόραρ, η στάση της διοίκησης και οι επαφές με Χουάρες και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:00 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 06.08.2024

Το Sportal αποκαλύπτει τι ζήτησε ο Άντραζ Σπόραρ από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, τι ισχύει με τις προτάσεις της μεξικανικής Χουάρες και της σλοβακικής Σλοβάν Μπρατισλάβας και πως συνδέεται η υπόθεση του με την ανανέωση του Άνταμ Τσέριν.

Η ανάρτηση από το Μεξικό που αποκάλυψε το μπάσιμο της Χουάρες για τον Άντραζ Σπόραρ, προκάλεσε έκπλήξη. Όχι για το ενδεχόμενο φυγής του Σλοβένου επιθετικού του Παναθηναϊκού από το «Γεώργιος Καλαφάτης», αλλά για τη χώρα προέλευσης του ενδιαφέροντος, αφού πρόκειται για έναν ιδιαίτερο και εξωτικό προορισμό.

Καταρχάς, δεν μυστικό ότι ο Σπόραρ δεν νιώθει εξίσου άνετα στην Αθήνα, όπως αισθανόταν την προηγούμενη διετία. Αυτό οφείλεται αφενός στην αυξανόμενη δυσπιστία του κόσμου προς το πρόσωπο του, αφετέρου στην κατακόρυφη άνοδο του ανταγωνισμού. Ο Φώτης Ιωαννίδης ξεπετάχτηκε και ξεπέρασε τον 31χρονο στράικερ, ενώ πλέον και ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έχει ανέρθει στην ιεραρχία με τα γκολ του.

Ο Σπόραρ αναγνωρίζει ότι οι δύο συμπαίκτες του δίκαια έχουν την προτίμηση του Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά η αναγνώριση του δεν αναιρεί το γεγονός πως θέλει να παίζει. Οπότε, θεωρείται φυσιολογικό να αναζητά ένα περιβάλλον που θα εισπράττει εμπιστοσύνη και θα έχει βασικό ρόλο στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ο Σπόραρ είχε προ ημερών μία συνομιλία με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού και εξέφρασε την επιθυμία να πάρει μεταγραφή. Ζητώντας τη συγκατάβαση των «πράσινων», για να προβάλλουν λογικές αξιώσεις για την παραχώρηση του. Ένα αίτημα που έγινε εν μέρει δεκτό.

Από το Τριφύλλι εξήγησαν στον Σπόραρ πως δεν έχουν αντίρρηση να συναινέσουν στη μεταγραφή του, αρκεί η ΠΑΕ να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό. Γιατί η εποχή που ο Παναθηναϊκός έχασε τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, ο Σπόραρ δεν πρόκειται να «εγκλωβιστεί» στο Κορωπί και ο εκπρόσωπος του, Αμίρ Ρούζνιτς, δουλεύει για να φέρει προτάσεις.

Η Σλοβάν Μπρατισλάβας, με την οποία ο Σπόραρ μεγαλούργησε στο παρελθόν, έχει ασχοληθεί πιο ενεργά με την περίπτωση του. Η σλοβενική ομάδα έχει ανοιχτή γραμμή με τον Παναθηναϊκό και εκτιμάται πως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και τον Γ' προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Το ενδιαφέρον της Χουάρες είναι υπαρκτό, όμως προς το παρόν έχει επαφή μόνο με τον ατζέντη του Σλοβένου στράικερ.

Η πλευρά του Σπόραρ τονίζει πως άμεσα η Χουάρες θα καταθέσει δελεαστική πρόταση στο Τριφύλλι και θα αποσπάσει τη συναινέσή του. Σε ότι αφορά τον παίκτη, αυτός φαίνεται πως έχει συμφωνήσει για τους όρους της συνεργασίας του και δηλώνει θετικός στην ιδέα να μετακομίσει στο Μεξικό.

Η υπόθεση του Σπόραρ εντάσσεται σε μία μεγαλύτερη ενότητα και συνδέεται με τους Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Άνταμ Τσέριν. Επειδή τα τρία μέλη της σλοβένικης παροικίας έχουν τον ίδιο εκπρόσωπο, η διοίκηση του Παναθηναϊκού διευκολύνοντας τον Σπόραρ, θα κερδίσει πιο ευνοϊκή μεταχείριση για την ανανέωση του Τσέριν, που είναι ο μεγάλος σκοπός.