Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για Ακτούρκογλου και η... βοήθεια του Ατζούν

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για Ακτούρκογλου και η... βοήθεια του Ατζούν

Sportal newsroom 20:26 - 04.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 04.08.2024

Οι Τούρκοι επιμένουν πως ο Παναθηναϊκός εξετάζει τη δύσκολη περίπτωση του Κερέμ Ακτούρκογλου και μάλιστα βάζουν στο κόλπο και τον γνωστό επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζάλι.

Η σεζόν 2024-2025 έχει ξεκινήσει και επίσημα για τον Παναθηναϊκός, καθώς εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Με δύο νίκες επί της Μπότεφ Πλόβντιβ (2-1, 0-4) «τσέκαρε» το εισιτήριο για τον γ' προκριματικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ.

Αυτά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχει και το κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού, το οποίο δεν έχει κλείσει για το Τριφύλλι, το οποίο ψάχνει στην αγορά σίγουρα για ένα αριστερό μπακ και ένα αριστερό εξτρέμ. Και όσον αφορά το τελευταίο, δηλαδή την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, οι Τούρκοι αποκάλυψαν ότι οι «πράσινοι» εξετάζουν την περίπτωση του Κερέμ Ακτούρκογλου.

Ο 25χρονος εξτρέμ αγωνίζεται στη Γαλατασαράι, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ. Δεδομένα τα οποία μαρτυρούν ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη περίπτωση, η οποία όμως παράλληλα είναι και πολύ καλή, καθώς πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι άνθρωποι της «πράσινης» ΠΑΕ μίλησαν με τον εκπρόσωπο του παίκτη, προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για το κόστος της μεταγραφής, αλλά και τις απαιτήσεις που θα είχε ο ίδιος ο Ακτούρκογλου όσον αφορά τον μισθό του για να ντυθεί στα πράσινα.

Λίγο αργότερο δόθηκε και συνέχεια στο εν λόγω θέμα, με τον ίδιο λογαριασμό στο «X» (πρώην Twitter) που έκανε τη σχετική αποκάλυψη, να βάζει στο κόλπο και τον γνωστό επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζαλί, τονίζοντας ότι έχει στενές φιλικές σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο και έχει την πρόθεση να καλύψει μέρος της μεταγραφής αυτής ως χορηγός. 

«Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο Ατζούν είναι πολύ στενοί φίλοι. Ο Ατζούν έφερε τον Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό. Για όσους ρωτούν για την σύνδεση Ατζούν και Παναθηναϊκού. Ο Ατζούν θέλει να καλύψει μέρος αυτής της αμοιβής ως χορηγός, σε περίπτωση πιθανής μεταγραφής. Το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να καλύψει το κόστος της μεταγραφής που καθόρισε η Γαλατασαράι για τον παίκτη ή αν θα κάνει επίσημη προσφορά αφού ακούσει το ζητούμενο ποσό είναι ερωτηματικό» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής από την πλευρά της «πράσινης» ΠΑΕ δεν υπάρχει ούτε διάψευση, ούτε επιβεβαίωση, για τα σενάρια των Τούρκων περί Ακτούρκογλου και μένει να φανεί κατά πόσο στέκουν. Ο 25χρονος εξτρέμ είναι παίκτης της Γαλατασαράι από το καλοκαίρι του 2020 και έχει καταγράψει με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας 174 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 44 γκολ και 39 ασίστ. Φυσικά είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, μετρώντας 34 συμμετοχές και 6 γκολ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!