Το μέλλον του Αλόνσο, ο χαφ, ο φορ και οι αποδεσμεύσεις

Ο Ντιέγκο Αλόνσο

i

©Intime

Το μέλλον του Αλόνσο, ο χαφ, ο φορ και οι αποδεσμεύσεις

Λάμπρος Γκαραγκάνης 23:00 - 02.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:00 - 04.09.2024

Πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, μετά τη νέα γκέλα ολκής για τη Stoiximan Super League. Η κουβέντα γύρω από το μέλλον του Ντιέγκο Αλόνσο, οι μεταγραφές, οι παίκτες που δεν υπολογίζονται και δεν έχουν ακόμα φύγει.

Ποιος θα το φανταζόταν λίγες ώρες πίσω στο χρόνο ότι ο Παναθηναϊκός, μετά την πρόκριση επί της Λανς και την είσοδο στη League Phase του Conference League, θα έμπαινε στην πρώτη βαθιά αγωνιστική κρίση της σεζόν... Το 2-2 με την Athens Καλλιθέα, ως φιλοξενούμενος, στη Λεωφόρο, η εικόνα που παρουσίασε στο γήπεδο και το -5 από την κορυφή της βαθμολογίας δημιούργησαν μουρμούρα για τον προπονητή. Το Sportal.gr παρουσιάζει τι ακριβώς ισχύει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν, αυτή τη στιγμή, το Τριφύλλι.

Δεν υπάρχει θέμα Ντιέγκο Αλόνσο

Ο Ουρουγουανός προπονητής σε εννέα επίσημα ματς, έξι για την Ευρώπη και τρία για την Ελλάδα, έχει παρουσιάσει μία συγκεκριμένη παθογένεια. Κακή εκκίνηση σε όλους τους αγώνες, πλην του εκτός με την Μπότεφ στο Πλόβντιβ. Μπορεί και το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τους Βούλγαρους να μπει στην κατηγορία. Υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε νωρίς, αλλά περισσότερο η αναφορά έχει να κάνει με τη γενικότερη παρουσία και όχι μεμονωμένες φάσεις.

Αλόνσο, αυτός που θα αρχίσει να φταίει για τα πάντα...

Αλόνσο, αυτός που θα αρχίσει να φταίει για τα πάντα...

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για το μέλλον του Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό, που άρχισε να προδιαγράφεται, και για ένα απίθανο... κατόρθωμα του Τριφυλλιού μετά από εννέα επίσημους αγώνες.

Ειδικά, στα τρία παιχνίδια Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε απροετοίμαστος, χωρίς σαφή τακτικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του, κατάσταση που του κόστισε βαθμούς οι οποίοι δεν αναπληρώνονται. Η αποτελεσματικότητα στην Ευρώπη δεν πρέπει να απαξιωθεί, αλλά στην παρούσα φάση οι χαμένοι βαθμοί στην Ελλάδα και η τελευταία εντύπωση είναι αυτά που μένουν. Ήδη ο Αλόνσο έχασε θαυμαστές.

Υπάρχει γκρίνια των φιλάθλων στο πρόσωπό του. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν συζητείται κάτι περισσότερο στα υψηλά κλιμάκια. Σαφώς, η επανέναρξη του Πρωταθλήματος που έχει τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στο πρόγραμμα ανάγεται σε κρίσιμο, βαθμολογικά, παιχνίδι. Άρα και για τον προπονητή εντοπίζεται σημασία... Και για το μέλλον του.

Οι μεταγραφές

Δεν ακούγεται, δεν γράφεται τίποτα. Έως τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9, 01:00) θα πρέπει να δηλωθεί η ευρωπαϊκή λίστα για τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η πιθανότητα να έρθει παίκτης το επόμενο διήμερο δεν πρέπει να αποκλειστεί. Ο Παναθηναϊκός θέλει χαφ και δουλεύει επάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν ξέρουμε σε ποιες, για να μην το παίζουμε έξυπνοι. Θα πάρει και φορ, αν ο Αντράζ Σπόραρ πωληθεί, αλλά ούτε σε αυτήν την εκκρεμότητα υπάρχει κάποια εξέλιξη με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ή με άλλη ενδιαφερόμενη ομάδα. Η πιθανότητα να ολοκληρωθεί μία από τις δύο προσθήκες έως τις 4/9 (μάλλον του χαφ) και η άλλη έως τις 11/9 (λήξη των μεταγραφών στην Ελλάδα, μάλλον του φορ) αποτελεί σενάριο με πιθανότητες.

23:36 - 25.08.2024

Τα highlights από τη νίκη - θρίλερ του Παναθηναϊκού με σκόρερ τον Σπόραρ

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-0.

Οι αποδεσμεύσεις

Εδώ η πρόοδος είναι μικρή. Πέραν όσων ήταν γνωστό ότι, για διαφορετικούς λόγους, θα φύγουν (Μπερνάρ, Παλάσιος, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ) έχουν δοθεί δανεικοί στον Λεβαδειακό οι Κάτρης και Τσοκάι. Επίσης, έφυγε για την ΑΕΚ Λάρνακας ο Αϊτόρ, με το συμβόλαιό του να τακτοποιείται οικονονικά κατά το ήμισυ από τον Παναθηναϊκό. Όχι και πολύ επικερδές deal, μια και θα κοστίσει περίπου 425.000 ευρώ στον προϋπολογισμό των Πράσινων. Το υπόλοιπο και κάτι λιγότερο, θα το καλύψουν οι Κύπριοι.

Λόγω ανάρρωσης από τραυματισμούς δεν έχουν ενεργό ρόλο, στο rotation, οι Πάλμερ - Μπράουν και Μάγκνουσον. Ο Αμερικανός έχει μπει σε δύο αποστολές φέτος, ενώ ο Ισλανδός δηλώνει έτοιμος και περιμένει την ευκαιρία του. Η κατάστασή τους θα κριθεί μέσα στη διακοπή, λόγω Εθνικών ομάδων. Περιπτώσεις, επίσης, σαν των Νίκα και Φικάι δεν επηρεάζουν τόσο αγωνιστικά ή το μπάτζετ, οπότε δεν μπορούν να παρουσιαστούν ως τα πραγματικά προβλήματα στις αποδεσμεύσεις.

Ο Αλόνσο στο μικροσκόπιο και οι υποθέσεις Φοφανά, Λιβάι, Γουίλιαν και όχι μόνο
SPORTAL ORIGINALS

13:48 - 02.09.2024

Baladeros LIVE: Ο Αλόνσο στο μικροσκόπιο και οι υποθέσεις Φοφανά, Λιβάι, Γουίλιαν και όχι μόνο

Οι Baladeros Live ξανά μαζί σας το μεσημέρι (14:00) της Δευτέρας (02/9)! Τριγμοί στον Παναθηναϊκό μετά την γκέλα με την Καλλιθέα, τρίποντο στο Περιστέρι για τον ΠΑΟΚ και νεύρα για τη διαιτησία, Φοφανά και... κινητικότητα για Λιβάι στην ΑΕΚ, πάει για δυνατό μεταγραφικό φίνις με Γουίλιαν και όχι μόνο ο Ολυμπιακός. Βερβελές, Τσίλης, Γκαραγκάνης, Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ για το Big 5.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τους εξής:

Βέρμπιτς: Με αμοιβή ανώτερη του 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ο Σλοβένος δεν κατάφερε να πείσει τον Αλόνσο. Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025, άρα δεν μπορεί να πάει δανεικός. Υπάρχει τούρκικο ενδιαφέρον δύο ομάδων, αλλά τίποτα προχωρημένο. Μοιάζει πιθανό να αποζημιωθεί έως ένα ποσοστό και να φύγει ελεύθερος, στη χειρότερη περίπτωση.

Βιλένα: Δόθηκαν 3 εκατ. ευρώ, το 2023, στην Εσπανιόλ για τα δικαιώματά του. Την περυσινή σεζόν, πριν έρθουν οι Τετέ και Πελίστρι, είχε από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα, μετά τους Μπερνάρ και Αράο. Δένεται με συμβόλαιο έως το 2027, συνολικής αξίας 4,2 εκατ. ευρώ. Ψάχνει ομάδα, ακόμα δεν υπάρχει τίποτα.

Πέρεθ: Με ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και απολαβές στο μισό εκατομμύριο, ο μαχητής Ρούμπεν θα μπορούσε να έχει θέση στο rotation. Μετέχει στις κινήσεις της ομάδας, παλεύει για τη θέση του, μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί και να θα ξαναπαίξει με τον Παναθηναϊκό.

Κλεϊνχέισλερ: Στον Ούγγρο δόθηκε συμβόλαιο 550.000 ευρώ και έχει προσφέρει ελάχιστα. Δεν του προσφέρθηκαν απλόχερα οι ευκαιρίες, αλλά όπως και να' χει, αυτή τη στιγμή, το ποσό που έχει λαμβάνειν και το συμβόλαιο έως το 2026 αποτελούν ένα ακόμα αγκάθι...

Τρουιγέ: Άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό του, έκανε μέτρια σεζόν πέρυσι ως δανεικός στον Βόλο. Μπαίνει σε χρονιά λήξης συμβολαίου, λογικά θα βρεθεί λύση όπως με τον Αϊτόρ.

Για τη σούμα, οι παραπάνω παίκτες που δεν υπολογίζονται κοστίζουν, στα ποσά που αναφέρονται κατά προσέγγιση, περισσότερα από 3,7 εκατ. ευρώ τη σεζόν.