Το Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν για πρώτη φορά τόσο δύσκολο για τον Γιοβάνοβιτς

Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Το Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν για πρώτη φορά τόσο δύσκολο για τον Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:00 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:22 - 14.08.2024

Ένα δίλημμα που μέχρι πρότινος είχε απάντηση, ταλανίζει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Με τη θέση στην εστία, να φαντάζει ανοιχτή...

Υπό συνθήκες κανονικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός θα είχε αντιμετωπίσει την Τετάρτη (6/12) τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και το Σάββατο (9/12) θα είχε φιλοξενηθεί από τον Ατρόμητο, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Stoiximan Super League.

Προφανώς, το πυκνό πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια, καταπονεί το ρόστερ. Από την άλλη, σε ένα έμψυχο δυναμικό με πληθώρα επιλογών, επιτρέπει σε έναν προπονητή τη διαχείριση και το μοίρασμα του χρόνου.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία - Στο «τραπέζι» η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

13:06 - 09.12.2023

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία - Στο «τραπέζι» η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανοικτό το ενδεχόμενο για διακοπή όλων των πρωταθλημάτων!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την Τετάρτη τον Γιούρι Λοντίγκιν και το Σάββατο τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Δίνοντας ευκαιρία στους δύο τερματοφύλακες, για να διεκδικήσουν τη θέση του βασικού στον «τελικό» του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα, την Πέμπτη 14/12 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Τώρα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι αναγκασμένος να αμφιταλαντευτεί για την απόφαση του. Με τον Μπρινιόλι να προβάλλει ως το φαβορί και με τον Λοντίγκιν να θεωρείται το αουτσάιντερ, αλλά με περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη φορά για να καθιερωθεί. 

Το δίλημμα του Σέρβου προπονητή είναι πιο σοβαρό από κάθε άλλη φορά. Επειδή ο Μπρινιόλι, ο αδιαμφισβήτητος μέχρι πρότινος βασικός, είχε μεν την εντυπωσιακή τριπλή απόκρουση στο φινάλε του ματς με τη Βιγιαρεάλ, όμως συνολικά δεν εξέπεμψε τις συνηθισμένες σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Αντιθέτως, ο Λοντίγκιν εναντίον του ΟΦΗ ήταν σταθερός και ανταποκρίθηκε με τη μπάλα στα πόδια, όταν οι φιλοξενούμενοι άσκησαν πρέσινγκ ψηλά. Με αποκορύφωμα την ασίστ που έδωσε ο ομογενής στο τέταρτο γκολ του Παναθηναϊκού. Με ένα δυνατό βολέ, ο Λοντίγκιν έβγαλε τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη, ο οποίος σκόραρε με διπλή προσπάθεια.

Ο Γιοβάνοβιτς θα λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους και θα αποφασίσει ποιον θα εμπιστευτεί την Πέμπτη. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να συνεχίσει στο Conference League και να αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα. Το διακύβευμα είναι μεγάλο και αντίστοιχος είναι ο προβληματισμός του 61χρονου προπονητή.