Το πρόβλημα με τις αποδεσμεύσεις και οι... μηδέν προτάσεις

Οι Βιλένα, Πέρεθ και Βέρμπιτς

Το πρόβλημα με τις αποδεσμεύσεις και οι... μηδέν προτάσεις

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:36 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 05.09.2024

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή λίστα για τους έξι αγώνες του Conference League, η οποία ανέδειξε το ζήτημα που υπάρχει με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και το "δεσμευμένο" μπάτζετ.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο συμπεριέλαβε 23 ποδοσφαιριστές στην ευρωπαϊκή λίστα για τη League Phase του Conference League, οι οποίοι θα αποτελούν το ενεργό ρόστερ της ομάδας, για τη διοργάνωση, από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Εφόσον, ο Παναθηναϊκός προχωρήσει στις επόμενες φάσεις θα έχει τη δυνατότητα δημιουργίας νέας λίστας. Έως τότε, όμως, ό,τι και αν γίνει από εδώ και πέρα στις προσθαφαιρέσεις του δυναμικού, θα πορευτεί με τη συγκεκριμένη 23άδα.

Ο Αζεντίν Ουναΐ είναι η τελευταία μεταγραφή, που μπήκε στη λίστα, στην οποία επέστρεψε και ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Επομένως, όλες οι μεταγραφικές προσθήκες του Τριφυλλιού αυτό το καλοκαίρι (Μαξίμοβιτς, Τετέ, Πελίστρι, Μπάλντοκ, Ουναΐ, Ίνγκασον, Μαξ) είναι ενεργοί. Οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε άλλη αλλαγή, μια και ο Αντράζ Σπόραρ παραμένει στο ρόστερ, με τη μεταγραφή επιθετικού να μην υλοποιείται.

Ο Παναθηναϊκός αναγκάζεται ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ του, όπως έχει αναλύσει το Sportal.gr, να το έχει "παρκαρισμένο" μια και οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα των "κομμένων" δεν υπολογίζονται από τον Ουρουγουανό προπονητή καθόλου. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας, συγκεκριμένα, έμειναν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ - Μπράουν, Πέρεθ, Τρουιγέ, Νίκας, Ζέκα, Λημνιός, Κλεϊνχέισλερ, Βιλένα και Βέρμπιτς.

Ο Ισλανδός και ο Αμερικανός αμυντικός κρίθηκαν ανέτοιμοι να προσφέρουν στην Ευρώπη. Εδώ θα έπρεπε ήδη ο Παναθηναϊκός να έχει κατασταλάξει, αν του κάνουν ή όχι. Αν μπορεί να υπολογίζει σε κάποιον για τη θέση του αριστερού στόπερ. Αν δεν μπορεί θα έπρεπε να έχει κινηθεί ή να κινηθεί τώρα μεταγραφικά. Ο Πέρεθ μετέχει στις κινήσεις της ομάδας, παλεύει για μία ευκαιρία, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν την έχει. Οι Τρουιγέ, Νίκας, Κλεϊνχέισλερ δεν υπολογίζονται από τον Ντιέγκο Αλόνσο, με τον Ούγγρο να έχει σημαντικό συμβόλαιο.

Οι Ζέκα και Λημνιός μπαίνουν στις αποστολές και ανήκουν στη δεύτερη γραμμή rotation, με τους Βιλένα και Βέρμπιτς να αποτελούν τα σημαντικότερα "βαρίδια" στο ρόστερ των Πράσινων. Μαζί με τον Σπόραρ (που είναι ενεργός, αν και προς πώληση), ο Ολλανδός μέσος και ο Σλοβένος εξτρέμ έφεραν, αυτό το διάστημα, μηδέν επίσημες προτάσεις στην ομάδα... Όχι φιλολογικό ενδιαφέρον ή ανεπίσημη κρούση ή κάτι άλλο. Επίσημες προτάσεις. Μηδέν. Γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός, όταν μόνο οι αμοιβές των Βιλένα, Βέρμπιτς, Κλεϊνχέισλερ, ενδεικτικά, είναι περίπου στα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.