Παναθηναϊκός: Το σενάριο για Χουάνγκ και ο Μεϊτέ τώρα που... γυρίζει

Παναθηναϊκός: Το σενάριο για Χουάνγκ και ο Μεϊτέ τώρα που... γυρίζει

Λάμπρος Γκαραγκάνης 13:44 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 22.08.2024

Ο Παναθηναϊκός ενεπλάκη σε δύο μεταγραφικά σενάρια, εσχάτως, και παραμονές ενός μεγάλου αγώνα με Λανς. Το Sportal.gr εξηγεί τι (δεν) ισχύει για τους Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ και Σουαλιχό Μεϊτέ.

Αποστολή στη Λανς

Είναι αμφότεροι γνωστοί, μετά τις επιτυχείς θητείες τους σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ομάδες πρωταθλητισμού στην Ελλάδα. Και σε θέσεις στη μεσαία γραμμή, που ο Παναθηναϊκός είναι αμφιλεγόμενο αν χρειάζεται ενίσχυση. Διότι οι απόψεις διίστανται και οι παρόντες παίκτες, ακόμα και ο σταθερά ντεφορμέ Βιλένα, έχουν υψηλότατα συμβόλαια.

Ο 28χρονος Νοτιοκορεάτης συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό, μέσω φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Χουάνγκ έχει συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα έως το 2026, με την αμοιβή του (1 εκατ. ευρώ τον χρόνο) να είναι, πράγματι, εφικτή. Ωστόσο οι Σέρβοι αξιώνουν πολλά χρήματα (10 εκατ.) και, στην πραγματικότητα, το Τριφύλλι δεν έχει ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Άλλο αν προτάθηκε, άλλο αν συζητήθηκε. Δεν το ξέρουμε... Ο Χουάνγκ θέλει να παίζει στην Ευρώπη, η ΑΕΚ είχε ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του, είναι υψηλής ποιότητας χαφ, αλλά στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός δεν τον έχει προκρίνει ως επιλογή.

Ο 30χρονος Γάλλος, με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, πήρε το Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ερίζουν ακόμα για την επιστροφή του και δεν τίθεται θέμα ότι αξία έχει. Ο Μεϊτέ, όμως, συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, για άλλους λόγους. Στην πιάτσα το Τριφύλλι φαίνεται όχι έχει απλώσει χρήμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όταν θέλει έναν ποδοσφαιριστή κάνει τα πάντα για να τον εντάξει στο δυναμικό του. Αυτόματα, οποιαδήποτε σύνδεση με τους Πράσινους - ειδικά σε κοινή αγορά ενδιαφέροντος, όπως η ελληνική - μπορεί να δυναμώσει το κασέ του και να βελτιώσει τους όρους συμφωνίας με την επόμενη ομάδα του.

Δεν είναι τυχαίο που ο ατζέντης του Σουαλιχό Μεϊτέ, Καμέλ Ζαουάΐ, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης την ημέρα που ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το πλουσιοπάροχο deal για τον Πελίστρι. Απόσταγμα; Χουάνγκ και Μεϊτέ είναι περιπτώσεις που, με τα τώρα δεδομένα, δεν απασχολούν το Τριφύλλι.