Ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε στην ποιότητα της Τσέλσι
i

©intime

Ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε στην ποιότητα της Τσέλσι

Γιώργος Σακελλαρίου 21:37 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:47 - 24.10.2024

Η Τσέλσι, το φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, έκανε παρέλαση στο ΟΑΚΑ με 4-1 εις βάρους του Παναθηναϊκού. Συγκίνηση για τον Μπάλντοκ.

Η Τσέλσι είναι από τις πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο.

Η αγγλική ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Conference League, αλλά ο Παναθηναϊκός φιλοδοξούσε να ζήσει μία σπουδαία βραδιά. Σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από 60.000 οπαδούς του, αλλά και σε κλίμα συγκίνησης μετά το τελετουργικό για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, το τριφύλλι μπήκε δυνατά, άγγιξε πρώτο γκολ, ωστόσο, στη συνέχεια η Τσέλσι έδειξε την ποιότητά της κι έκανε παρέλαση.

Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος έφτασε πλέον τις τέσσερις σερί νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό, έβγαλε ποιότητα, προηγήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο σε δέκα λεπτά έφτασε άνετα στο 4-0, εκμεταλλευόμενη και την κακή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Αλόνσο. Ο Πελίστρι απλά έβαλε το γκολ της τιμής για το τελικό 1-4, σε μία εφιαλτική βραδιά για τους πράσινους.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Αλόνσο παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές, αφήνοντας στον πάγκο τους Τετέ, Μπακασέτα και Ίνγκασον. Ο Μαρέσκα είχε ένα επιθετικό 4-3-3 με τους Φερνάντεζ, Ζοάο Φέλιξ, Χολ στα χαφ, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ενκουνκού, Πέδρο Νέτο και Μούντρικ.

Μεγάλη ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός με την ώθηση των 60.000 οπαδών του μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2’ άγγιξε το γκολ. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ, ο Γεντβάι δεξιά εντός περιοχής έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Γιόργκενσεν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 5’ δεξί μακρινό σουτ του Ουναϊ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα πέρασε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Γκολ η Τσέλσι

Μετά το 15’ η Τσέλσι ισορρόπησε και στο 18’ δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μούντρικ, έφυγε ψηλά άουτ. Στο 22’, ωστόσο, έγινε το 0-1. Ο Χολ βρήκε τον Ζοάο Φέλιξ, αυτός με το κεφάλι έδωσε αριστερά τον Μούντρικ, ο οποίος γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Ζοάο Φέλιξ με πλασέ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Οι Άγγλοι με το γκολ πήραν ψυχολογία και μπλόκαραν τον Παναθηναϊκό. Είχαν πλέον τον έλεγχο του ματς και στο 28’ πλησίασαν σ’ ένα ακόμα γκολ. Ο Μούντρικ από αριστερά έστρωσε στον Φερνάντες, ο οποίος σούταρε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντραγκόφσκι σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ρίξει τον ρυθμό, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και δεν επέτρεψαν φάσεις στον Παναθηναϊκό. Στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου, άξιο αναφοράς ήταν ένα δεξί μακρινό σουτ στο 39’ του Ζοάο Φέλιξ, όπου η μπάλα έφυγε 3-4 μέτρα άουτ.

Ποιότητα οι Άγγλοι και 0-4 σε 10 λεπτά!

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σε μία γρήγορη ανάπτυξη η Τσέλσι βρήκε νωρίς το 2-0. Στο 48' 0-2: Ο Πέδρο Νέτο έκανε τη σέντρα από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Μούντρικ πρόλαβε τον Κώτσιρα και με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Στο 55’ η Τσέλσι έφτασε και στο 3-0. Σε σέντρα από δεξιά, ο Κώτσιρας δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μούντρικ έδωσε στον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μαξίμοβιτς και κατέληξε στη δεξιά γωνία.

Στο 59’ έγινε και το 0-4! Στο 57’ έκανε τη σέντρα ο Ζοάο Φέλιξ, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο δεξί χέρι του Μαντσίνι και ο Νόμπρε έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ενκουνκού στο 59’ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα δεξιά, ενώ ο Ντραγκόφσκι έπεσε αριστερά για το 0-4.

Ο Αλόνσο έριξε στη μάχη τον Τετέ και τον Βαγιαννίδη, αλλά το ματς ήταν εφιάλτης πλέον για τον Παναθηναϊκό. Στο 65’ ο στόπερ Ντισασί βρέθηκε σε ρόλο φορ κι έκανε το αριστερό σουτ εντός περιοχής, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι.

Μείωσε ο Πελίστρι

Ο νικητής είχε κριθεί, οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά και στο 69’ το τριφύλλι βρήκε ένα γκολ. Ο Τετέ έδωσε δεξιά στον Βαγιαννίδη, αυτός γύρισε και ο Πελίστρι σε κενή εστία σκόραρε για το 1-4.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και στο 81' απλά οι πράσινοι άγγιξαν το 2-4 με αυτογκόλ του Βέιγκα, υπό την πίεση του Σπόραρ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο MVP

Ο Ζοάο Φέλιξ ουσιαστικά έφτιαξε και τελείωσε τη φάση για το 1-0 και έκανε το 3-0, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες του Παναθηναϊκού. Κέρδισε επίσης το πέναλτι για το 4-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Στο γρήγορο 2-0 της Τσέλσι με τον Μούντρικ τελείωσε το ματς. Σ' εκείνο το σημείο οι πράσινοι ουσιαστικά παραδόθηκαν.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (60’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναΐ (80’ Μπακασέτας), Μαντσίνι (60’ Τετέ), Γερεμέγεφ (71’ Σπόραρ), Πελίστρι (71’ Τζούριτσιτς).

Τσέλσι (Έντσο Μαρέσκα): Γιόργκενσεν, Ντισασί, Κουκουρέγια, Μπαντιασίλ, Πέδρο Νέτο (61’ Τζορτζ), Φερνάντεζ (71’ Κασαντέι), Μούντρικ, Ζοάο Φέλιξ, Ενκουνκού (61’ Γκιου), Χολ (77’ Τσουκουεμέκα), Βέιγκα.