Γράφτηκε ιστορία στο Conference League:  Πόσα εισιτήρια κόπηκαν στο Παναθηναϊκός - Τσέλσι

Παναθηναϊκός - Τσέλσι

i

©Intime

Γράφτηκε ιστορία στο Conference League: Πόσα εισιτήρια κόπηκαν στο Παναθηναϊκός - Τσέλσι

Κώστας Τόπας 12:17 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 25.10.2024

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με την Τσέλσι βρίσκεται πλέον στην κορυφαία τριάδα των αγώνων με τη μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία του Conference League.

Σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αλλά και σε κλίμα συγκίνησης μετά το τελετουργικό για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, το τριφύλλι μπήκε δυνατά, άγγιξε πρώτο γκολ, ωστόσο, στη συνέχεια η Τσέλσι έδειξε την ποιότητά της, έκανε παρέλαση και κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, 59.742 οπαδοί βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με την Τσέλσι του Έντσο Μαρέσκα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία καθώς βρέθηκε στην 3η θέση της λίστας με τους αγώνες που είχαν την μεγαλύτερη έλευση οπαδών, όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ημιτελικός του 2023 μεταξύ Γουέστ Χαμ και Άλκμααρ, που διεξήχθη ενώπιων 59.412 ανθρώπων.

Στην κορυφή παραμένει η Ρόμα, η οποία στον ημιτελικό του 2022 απέναντι στη Λέστερ είχε 63.940 θεατές. Οπως επίσης είχε 61.942 στον προημιτελικό κόντρα στην Μπόντο/Γκλιμτ, επίσης το 2022.

Μετά από αυτή την ήττα, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον 29ος στη βαθμολογία, μια θέση που τον θέτει εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση. Την επόμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» θα παίξουν στη Σουηδία με την Τζουγκάρντεν, ενώ μετά από αυτό το ματς θα κληθούν να δώσουν δύο παιχνίδια ως γηπεδούχοι (με ΕλσίνκιΝτιναμό Μινσκ) και ένα ως φιλοξενούμενοι στην Ουαλία από τη Δε Νιου Σεντς.

Για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα χρειαστεί να κερδίσει και τα επόμενα τρία παιχνίδια. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει τρίποντα απέναντι σε Δε Νιου Σεντς, Μινσκ και Ελσίνκι, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο ματς με τη Τζουγκάρντεν.