Μαρέσκα: «Αυτή τη στιγμή ανήκουμε στο Conference League»

Μαρέσκα: «Αυτή τη στιγμή ανήκουμε στο Conference League»

Sportal newsroom 22:35 - 24.10.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 24.10.2024

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα δεν έκρυψε τη χαρά του για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 4-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Έντσο Μαρέσκα είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με την επιβλητική νίκη της Τσέλσι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρέσκα: «Δυσκολευτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά, στην συνέχεια κατορθώσαμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και εν τέλει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να νικήσουμε. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ, είχαν οι αντίπαλοι μια ευκαιρία στο 2’, που αν έμπαινε θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό ματς. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή και ήταν πραγματικά μια δύσκολη νίκη»

Για το αν αποδέχεται τον όρο του φαβορί για την κατάκτηση του Conference League: «Αυτή την στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι να προκριθούμε από την League Phase, μετά θα δούμε όλα τα άλλα».

Είναι σημαντικό να βλέπεις την ταυτότητα της ομάδας ανεξαρτήτως των αλλαγών. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα, αλλά ήταν εμφανής η ταυτότητά μας».

Για τον Μούντρικ: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά όχι για εμένα, γι’ αυτόν. Αφού δουλεύουμε με τον παίκτη και όλους τους εξτρέμ, για να μπουν στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις. Είναι για αυτόν τον Σάντσο, για όλους τους εξτρέμ που πρέπει να βρίσκονται στην σωστή θέση. Θέλουμε το καλύτερο για τον Μούντρικ και για όλους. Βελτιώνεται. Είμαι σίγουρος ότι σιγά σιγά θα μπορέσει να βάλει περισσότερα γκολ και να γίνει πιο σημαντικός για εμάς».

Για το αν προβληματίζεται για τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνει ξανά στην Premier League: «Όχι για να είμαι ειλικρινής. Αυτό που θέλουμε είναι ακριβώς αυτό που κάνουν, να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνουμε. Αν θέλουμε να είμαστε εκεί, να ανταγωνιστούμε, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες να κάνουν τα σωστά πράγματα. Την Κυριακή θα κάνουμε ξανά αλλαγές, γιατί θα έχουμε περισσότερους παίκτες. Το σημαντικό είναι ότι έπαιξαν όπως έπρεπε και η ταυτότητά μας ήταν ίδια».

Για το Conference League κι αν είναι η ομάδα επιπέδου Champions League: «Αν είμαστε ομάδα Champions League, γιατί παίζουμε στο Conference League; Αν παίζουμε εδώ είναι γιατί αυτή την στιγμή ανήκουμε εδώ. Αν την επόμενη σεζόν παίξουμε στο Champions League θα είναι επειδή το αξίζουμε. Στο τέλος το ποδόσφαιρο σου δίνει ό,τι αξίζεις. Πρώτος μας στόχος είναι η League Phase. Να προκριθούμε στην επόμενη φάση και μετά θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι».