Ο Μαρέσκα ξανά στον δρόμο του Παναθηναϊκού – Τα ντέρμπι αιωνίων και η αρνητική παράδοση του «τριφυλλιού» με τον Ιταλό (gallery)

Ο Μαρέσκα σε μονομαχία με τον Λέτο.

i

©intime

Ο Μαρέσκα ξανά στον δρόμο του Παναθηναϊκού – Τα ντέρμπι αιωνίων και η αρνητική παράδοση του «τριφυλλιού» με τον Ιταλό (gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 09:49 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 23.10.2024

Ο Έντσο Μαρέσκα θα τεθεί για τέταρτη φορά αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός τεχνικός μετράει μόνο νίκες κόντρα στους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη Πέμπτη (24/10) θα δώσει ένα σπουδαίο παιχνίδι.

Οι «πράσινοι», οι οποίοι φέτος έχουν αντιμετωπίσει ήδη έναν μεγάλο αντίπαλο, τον Άγιαξ και μία εκπρόσωπο του γαλλικού πρωταθλήματος τη Λανς, θα υποδεχθούν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ την πάμπλουτη και πανίσχυρη Τσέλσι για την δεύτερη αγωνιστική του Conference League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα φιλοξενήσει το φαβορί της διοργάνωσης, που έχει στον πάγκο τον Ιταλό Έντσο Μαρέσκα. Έναν πρώην ερυθρόλευκο, ο οποίος έχει παίξει σε γεμάτο ΟΑΚΑ και μόνο θετικό πρόσημο έχει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο 44χρονος (10/2/1980) Ιταλός τεχνικός έχει κάνει σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Αγωνίστηκε στην Ιταλία με τη Γιουβέντους (58 ματς, 6 γκολ και 10 ασίστ) και τις Φιορεντίνα, Μπολόνια, Σαμπντόρια, Βερόνα, Παλέρμο, Πιατσέντζα. Στη Γιουβέντους και στην Παλέρμο είχε από δύο σεζόν, στις άλλες ιταλικές έπαιξε μόνο έναν χρόνο.

Ο Μαρέσκα, παράλληλα, έκανε τεράστια καριέρα στην Ισπανία με τη Σεβίλλη με την οποία μέτρησε 138 παιχνίδια, 21 γκολ και 9 ασίστ. Αγωνίστηκε ακόμα στην Μάλαγα, ενώ στην Αγγλία φόρεσε για 51 φορές έχοντας 5 γκολ, τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ.

Με τη Μάλαγα είχε 42 παιχνίδια, 4 γκολ και 2 ασίστ. Δεν έπαιξε μαζί της σε ομίλους Champions League, παρά μόνο σε προκριματικά. Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Το ραντεβού με Μάλαγα

Την περίοδο 2000-01 ο Παναθηναϊκός έπαιξε εκτός έδρας με τη Γιουβέντους για το Champions League. Ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας, αλλά ο Μαρέσκα αν και ανήκε στο ρόστερ του ιταλικού συλλόγου, δεν ήταν στην αποστολή.

Ήταν γραφτό, όμως, ο Μαρέσκα να παίξει κόντρα στο «τριφύλλι» κι αυτό συνέβη στις 22/8/12. Η Μάλαγα υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό για τα προκριματικά του Champions League και ο Μαρέσκα ήταν βασικός. Αγωνίστηκε 70 λεπτά με τους Ισπανούς, οι οποίοι επικράτησαν 2-0. Στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ δεν ήταν παρών (0-0 και πρόκριση για τη Μάλαγα), αφού είχε προλάβει να επιστρέψει στην πατρίδα του για τη Σαμπντόρια.

Νικητής με Ολυμπιακό

Πριν τη νίκη με τη Μάλαγα, ο Μαρέσκα είχε πανηγυρίσει ήδη δύο φορές κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός ήρθε το καλοκαίρι του 2009 στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Στο λιμάνι μέτρησε 39 ματς, 8 γκολ και 4 ασίστ. Έπαιξε σε μία περίοδο που οι Πειραιώτες είχαν πολλά προβλήματα, έχασαν το πρωτάθλημα από το τριφύλλι και στα playoffs τερμάτισαν πίσω κι από τον ΠΑΟΚ που πήρε τη θέση για τα προκριματικά του Champions League, με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να διαδεχθεί τον Σωκράτη Κόκκαλη.

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:12 - 21.10.2024

«Ο Παναθηναϊκός θα χρησιμοποιήσει και τη νέα σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωσή της, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από την κατάσταση χρησιμοποίησης του ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν, επισημαίνοντας πως δεν θα αλλάξει έδρα και δεν θα υπάρξει επιστροφή στη Λεωφόρο.

Ο Μαρέσκα λοιπόν έζησε μία πικρή χρονιά στον Ολυμπιακό, αλλά στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν νικητής. Στον πρώτο γύρο στις 29/11/09 οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 με τα γκολ του Μήτρογλου και ο Μαρέσκα έπαιξε σε όλο το ματς.

Στις 21/3/10 ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικά πρωταθλητής και υποδέχθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε νικητής με 1-0 με γκολ του Ντάρμπισαϊρ. Ο Μαρέσκα έπαιξε πάλι σε όλο το ματς και στο 33’ αντίκρισε κίτρινη κάρτα. Στη διάρκεια του αγώνα, μάλιστα, είχε αψιμαχία και με τον Καραγκούνη.