Παναθηναϊκός: «Βουίζει» η Βραζιλία για τον Πεπέ της Γκρέμιο

Παναθηναϊκός: «Βουίζει» η Βραζιλία για τον Πεπέ της Γκρέμιο

Λάμπρος Γκαραγκάνης 11:32 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:37 - 24.08.2024

Σειρά δημοσιευμάτων υπάρχει από την Παρασκευή (23/8), στη Βραζιλία, με τον Παναθηναϊκό να συνδέεται με τον κεντρικό χαφ Πεπέ της Γκρέμιο.

Όχι ένα ΜΜΕ, αλλά αρκετοί δημοσιογράφοι από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης, συνδέουν το Τριφύλλι με τον 26χρονο Βραζιλιάνο χαφ, κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου. Κοινός παρονομαστής είναι ότι δεν υπάρχει πρόταση από την πλευρά του Παναθηναϊκού προς την ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε. Καταγράφεται, όμως, το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις που έγιναν από στελέχη του για το status του Πεπέ.

Ο Πεπέ πήγε στην Γκρέμιο τον Ιανουάριο του 2023 από την Κουιαμπά και έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2025. Σύμφωνα με το Esportes Da Sorte ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής, ούτε, φυσικά, η Γκρέμιο αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι 3 εκατ. ευρώ, με τον 26χρονο φέτος να έχει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (2.238 αγωνιστικά λεπτά) και 1 ασίστ.

Με το θέμα ασχολήθηκε και το Soccer News Gremio, αναφέροντας ότι το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Από την Ελλάδα δεν προκύπτει κάτι περισσότερο, διότι οι Πράσινοι, ως γνωστόν, κινούνται με μυστικότητα στις μεταγραφικές τους κινήσεις. Ο Πεπέ μπορεί να αγωνιστεί και στο "6" και στο "8", έχοντας, όμως, περισσότερο ανασταλτικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Που δεν διαφοροποιούνται πολύ από τα skills των Αράο, Τσέριν και Μαξίμοβιτς στις συγκεκριμένες θέσεις.

Εφόσον, ο Παναθηναϊκός κινηθεί για χαφ, θα είναι πιο πολύ για ποδοσφαιριστή στο "8" με έφεση στη μετάβαση της μπάλας στην επίθεση. Ωστόσο, αυτή η συγχορδία δημοσιευμάτων για τον μέσο της Γκρέμιο δεν περνάει απαρατήρητη. Στο διάστημα που αγωνίζεται στην Γκρέμιο αγωνίζεται, με μοιρασμένο χρόνο, ως αμυντικός και κεντρικός μέσος. Αν κάτι προβληματίζει στη στατιστική του είναι το έλλειμμα προσφοράς σε ασίστ κυρίως. Έχει, συνολικά, 6 τα τελευταία χρόνια σε Κουιαμπά και Γκρέμιο.

Από την άλλη, πρόκειται για έναν δυναμικό ποδοσφαιριστή, πολύ προγραμματισμένο για τη θέση του και με σαφή, ανασταλτικό, προσανατολισμό στον αγωνιστικό χώρο. Μετά τον επαναληπτικό με τη Λανς, για τα playoffs του Conference League θα ξεκαθαρίσουν οι μεταγραφικές προθέσεις του Τριφυλλιού για ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.