Παναθηναϊκός: Χωρίς Φώτη, «Ντράγκο» και οκτώ διεθνείς

Οι Ιωαννίδης και Ντραγκόφσκι.

Παναθηναϊκός: Χωρίς Φώτη, «Ντράγκο» και οκτώ διεθνείς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 10:21 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 08.10.2024

Το έργο του Ντιέγκο Αλόνσο, στο διάστημα της διακοπής λόγω Εθνικών ομάδων, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Στους δέκα παίκτες οι απόντες, λόγω των διεθνών υποχρεώσεων και των τραυματισμών των Φώτη Ιωαννίδη και Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.

Από πλευράς ψυχολογικής ηρεμίας, το διάστημα αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τρία παιχνίδια δίχως νίκη, σε Ελλάδα και Ευρώπη (0-2-1). Πρεμιέρα με γκέλα στη League Phase του Conference League, στο 1-1 με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Μία ήττα, με 2-0 από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, και το 0-0 του ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Super League. Με συνέπεια η απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας και τον ΠΑΟΚ να είναι επτά βαθμοί. Μία δύσκολη συνθήκη για το Τριφύλλι, που, πλέον, από εδώ και πέρα σε κάθε ισοπαλία ή ήττα θα κινδυνεύει να απομακρυνθεί εντελώς από τους στόχους του.

Η πεποίθηση του Ντιέγκο Αλόνσο είναι πως τον Οκτώβριο, ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός. Με τα τώρα δεδομένα, η ευκαιρία να βελτιώσει το σύνολο θα του δοθεί. Ωστόσο, είναι... μετρημένα κουκιά αυτά που μπορεί να αλλάξει στη διακοπή. Οι Πράσινοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους τραυματισμούς των Ιωαννίδη και Ντραγκόφσκι, οι οποίοι δεν θα μετέχουν στις προπονήσεις.

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα υποβληθεί την Τρίτη (8/10) σε μαγνητική, ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός της θλάσης στον προσαγωγό και το ακριβές διάστημα αποκατάστασης. Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι δεν φαίνεται να έχει σοβαρή ζημιά, αλλά και πάλι μυικός τραυματισμός είναι οι ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Ένα δεκαήμερο εκτός προπονήσεων, θα μείνει.

Από εκεί και πέρα, οκτώ ποδοσφαιριστές κλήθηκαν στις Εθνικές τους για το αγωνιστικό «παράθυρο» του Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Βαγιαννίδης και Τάσος Μπακασέτας στην Ελλάδα, ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς στη Σερβία, ο Φακούντο Πελίστρι στην Ουρουγουάη, ο Ίνγκι Ίνγκασον στην Ισλανδία, ο Αζεντίν Ουναΐ στο Μαρόκο και οι Αντράζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν στη Σλοβενία.

Έτσι θα βγάλει τη διακοπή ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθεια για βελτίωση αγωνιστικού προσώπου και «χτισίματος» ενός σερί νικών με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Όχι και το πιο εύκολο έργο για τον Ντιέγκο Αλόνσο, ειδικά υπό τις συνθήκες πίεσης και συνεχούς, πλέον, αξιολόγησης έργου που αντιμετωπίζει.