Και ποδοσφαιριστής και δικηγόρος: Η ξεχωριστή ιστορία του Πάνου Πρίτσα της Κηφισιάς

Πάνος Πρίτσας

Και ποδοσφαιριστής και δικηγόρος: Η ξεχωριστή ιστορία του Πάνου Πρίτσα της Κηφισιάς

Κώστας Τόπας 13:24 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 14.08.2024

Από τα «σπλάχνα» της Κηφισιάς, στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και στη νομική. Ο Πάνος Πρίτσας είναι κι επίσημα πτυχιούχος της νομικής, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αθλητών με πτυχίο από κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο Πάνος Πρίτσας, επέστρεψε στις προπονήσεις της Κηφισιάς, έχοντας ανεβάσει στροφές και παίρνοντας μάλιστα λίγο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Αχαρναϊκό, κόντρα στον οποίο η ομάδα του πήρε την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος επιθετικός μέσος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Ήταν σημαίνον στέλεχος της Κηφισιάς την χρονιά που πανηγύρισε την ιστορική άνοδο στη Super League 2, ενώ πέρσι αποτέλεσε βασικό κομμάτι της σε Super League 2 και Κύπελλο Ελλάδας.

Ο τραυματισμός στην πρεμιέρα

Ηταν Κυριακή 20 Αυγούστου και η Κηφισιά έδινε τον πρώτο της ιστορικό αγώνα στα σαλόνια της Stoiximan Super League. Η 1η αγωνιστική βρήκε την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να γνωρίζει την ήττα με 3-0 από τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα αλλά και τον Πάνο Πρίτσα να τραυματίζεται σοβαρά. 

Ο τραυματισμός του Πρίτσα στο ΠΑΣ Γιάννινα - Κηφισιά

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Stoiximan Super League με τη φανέλα της Κηφισιάς, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, καθώς τραυματίστηκε μετά από μία άσχημη πτώση που είχε λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας στους Ζωσιμάδες υπέστη εξάρθρωση αριστερού ώμου.

Αν και απέφυγε το χειρουργείο, ο Πάνος Πρίτσας απουσίασε για περίπου δύο μήνες από τους αγώνες της νεοφώτιστης ομάδας στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Την Πέμπτη (12/10) ο νεαρός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην αγωνιστική δράση παίρνοντας ξανά χρόνο συμμετοχής στον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα του κόντρα στον Αχαρναϊκό.

Αθλητής με πτυχίο από κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας

Πριν από την επιστροφή στο γήπεδο όμως, ο εκ των αρχηγών των νεοφώτιστων είχε άλλες υποχρεώσεις και συγκεκριμένα ακαδημαϊκές. Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης (12/10) πήρε το πτυχίο του από τη Νομική Αθηνών, αποκτώντας πλέον διπλή... ταυτότητα αφού κυκλοφορεί πλέον στα γήπεδα της Stoiximan Super League τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως δικηγόρος.

Η ομάδα της Κηφισιάς, έσπευσε να συγχαρεί τον Πρίτσα για την επιτυχία του, με τον πατέρα του Χρήστο, πρόεδρο της ομάδας των Βορείων προαστίων να μοιράζεται τη χαρά του στα social media: 

«Η χαρά είναι ιδιαίτερη για όλη την οικογένεια της ΠΑΕ Κηφισιά δεδομένου πως πρόκειται για έναν αθλητή που βρίσκεται από μικρό παιδί στην ομάδα μας, ξεκινώντας από την Ακαδημία της. Ο συνδυασμός της καριέρας στο υψηλότερο επίπεδο στον χώρο του ποδοσφαίρου με την ταυτόχρονη εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία είναι κάτι σπάνιο στον χώρο του αθλητισμού και γι αυτό η περηφάνια μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πάνο, συγχαρητήρια και εις ανώτερα τόσο στην επιστήμη σου όσο και στην πορεία σου ως ποδοσφαιριστής!».