«Λιοντάρι» ο Πανσερραϊκός, ανεπίδεκτη μαθήσεως η ΑΕΚ και νέα γκέλα που την αφήνει εκτός κορυφής
i

©intime

«Λιοντάρι» ο Πανσερραϊκός, ανεπίδεκτη μαθήσεως η ΑΕΚ και νέα γκέλα που την αφήνει εκτός κορυφής

Κώστας Τσίλης 22:00 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 26.10.2024

Νέο «στραβοπάτημα» για την ΑΕΚ, που παρά τις πολλές ευκαιρίες δεν κατάφερε να βρεί δίχτυα στις Σέρρες και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον φοβερό Πανσερραϊκό, που έπαιξε με δέκα παίκτες από το 28ο λεπτό.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Πανσερραϊκός έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει απέναντι στην ΑΕΚ. Και μάλιστα μ’ όλους τους… τρόπους. Αυτή την φορά μάλιστα, πήρε ολόκληρο το ματς και όχι ισοπαλίες όπως πέρυσι και παίζοντας για σχεδόν μια ώρα μέσα στο παιχνίδι με παίκτη λιγότερο. Όμως η ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού, αλλά και όταν τον έβρισκε αυτόν τον τρόπο, ήταν απελπιστικά άστοχη. Ακόμα και σε κενή εστία.

Είναι αλήθεια πως η συνθήκη του παιχνιδιού άλλαξε δυο φορές και μάλιστα πολύ γρήγορα. Μέχρι και το 27ο λεπτό, ο Πανσερραϊκός είχε προηγηθεί με 1-0, με εύστοχο πέναλτι, αλλά είχε μείνει και με παίκτη λιγότερο. Από εκείνο το σημείο και μετά, ουσιαστικά το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο. Με την ΑΕΚ να επιτίθεται και τον Πανσερραϊκό και να αμύνεται.

Ο Αλμέιδα ανακάτεψε από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την τράπουλα. Έβγαλε στόπερ και έβαλε χαφ (Πινέδα αντί Μουκουντί) και στη συνέχεια έβγαλε μπακ για να βάλει επιθετικό (Μαρσιάλ αντί για Χατζισαφί). Κάποια στιγμή η ΑΕΚ έπαιζε στο γήπεδο και με Λιβάι και με Πιερό και με Μαρσιάλ και με Λαμέλα και με Πινέδα και με Περέιρα. Παρόλα αυτά δυσκολευόταν πολύ να βρει σωστά διαδρόμους μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού. Και όταν το κατάφερνε, είτε αστοχούσε απελπιστικά, είτε έπεφτε πάνω στις αποκρούσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ έκανε κοντά στις 30 τελικές. Αλλά μόνο οι πέντε εξ αυτών βρήκαν εστία. Όλες οι άλλες ήταν άστοχες. Ο Γκαρσία ήταν εκτός κλίματος, ο Πιερό με εξαίρεση δυο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο το ίδιο, ο Λαμέλα και ο Γκατσίνοβιτς είχαν κακές αποφάσεις στην τελική προσπάθεια, το ίδιο και ο Μάνταλος και ο Ελίασον που μπήκαν ως αλλαγή. Όσο για τον Μαρσιάλ, πήγε να πάρει κάποια πράγματα πάνω του, αλλά ακόμα είναι ανέτοιμος.

Ο Πανσερραϊκός όλο αυτό το εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε μέχρι και το τελευταίο λεπτό, να κρατήσει το πολύτιμο προβάδισμα, με την ΑΕΚ να φωνάζει για δυο φάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Οντουμπάτζο αλλά και τον Πινέδα. Αλλά η ουσία είναι πως η Ένωση έκανε την δεύτερη ήττα της, μέσα σε τρεις αγωνιστικές.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φερνάντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75’ Κουτσογούλας), Μπεργκστρομ, Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Ζελέν (75’ Καπτούμ), Τέρζιτς, Ντέλετιτς (46’ Καρασαλίδης), Τομάς(90’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (75’ Σαλαζάρ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί(46’ Πινέδα), Χατζισαφί (57’ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία (70’ Ελίασον), Πιερό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αμυντική λειτουργία του Πανσερραϊκού, ειδικά από την στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο, ήταν εξαιρετική. Όμως από την άλλη μεριά, το ματς επί της ουσίας κρίθηκε στην τεράστια αδυναμία των παικτών της ΑΕΚ, να τελειώσουν με σωστό τρόπο τις φάσεις που δημιούργησαν

MVP

Όλη η άμυνα του Πανσερραϊκού δούλεψε εξαιρετικά. Όμως οι αποκρούσεις του Γκουγκεσασβίλι ήταν καθοριστικές, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν οι γηπεδούχοι το αποτέλεσμα.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Παρόλο που ξεκίνησε πάλι στην ενδεκάδα και ο Πιερό και ο Γκαρσία, αυτή την φορά ο σχηματισμός του Αλμέιδα ήταν πιο κοντά σ’ αυτό το 4-2-3-1, που εφάρμοζε πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ. Κυρίως διότι ο Γκαρσία έπαιζε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Γκατσίνοβιτς στην αντίστοιχη θέση αριστερά και τον Λαμέλα πίσω από τον φορ. Από την άλλη μεριά, ο τεχνικός του Πανσερραϊκού διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Μπεντανκόρ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.