Υπογραφή Σιφουέντες με γκολάρα για την πρώτη νίκη του Άρη

Υπογραφή Σιφουέντες με γκολάρα για την πρώτη νίκη του Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 22:01 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:09 - 24.08.2024

Με θαυμάσιο σουτ του Σιφουέντες, ο Άρης νίκησε πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 τον ακίνδυνο Πανσερραϊκό.

Πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα με άνετο πέρασμα απο τις Σέρρες που θα μπορύσε να γίνει και με πιο ευρύ σκορ με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Πρωταγωνιστές τα νέα πρόσωπα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Ακης Μάντζιος στο βασικό σχήμα. Ενας από αυτούς, ο Σιφουέντες με ένα ωραίο σουτ στο 34΄ έκρινε τελικά την αναμέτρηση, συνθέτοντας ένα καλό δίδυμο με τον Μόντσου στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά αυτός που κάνει απο σήμερα τους φίλους του Άρη είναι ο Ντιαντί που ήταν ο πιο… ωράιος της νέας κιτρινόμαυρης παρέας που δημιουργείται.

Ο Πανσερραϊκός δεν έδωσε συνέχεια στην καλή εμφάνιση της Τούμπας, αφού ο Άρης δεν του επέτρεψε να βρει χώρους. Το ματς ξεκίνησε με υποσχέσεις ότι θα δούμε κάτι καλό, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες είχαν ήδη απο δυο καλές φάσεις, με Μορόν και Μάνου Γκαρθία ο Αρης με Τομάς και Μπετανκόρ οι γηπεδούχοι. Φευ όμως. Για ένα 20λεπτο, ως το ημίωρο οι δυο ομάδες κακοποίησαν το άθλημα, υποβοηθούμενοι και από τα συνεχή σφυρίγματα ενός κακού διαιτητή, του Τσιμεντερίδη.

Στο τελευταίο τέταρτο, ο Άρης που δεν έδωσε τους χώρους που άφηνε ο ΠΑΟΚ στο ματς της πρεμιέρας στους γηπεδούχους, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, βρήκε το γκολ με τον Σιφουέντες στο 34΄ και είχε άλλες τρεις τελικές για να βάλει και ένα δεύτερο τέρμα, ειδικά με την ευκαιρία του Μάνου Γκαρθία.

Στην επανάληψη ο Άρης… πατώντας πάνω στο υπέρ του 0-1 επέλεξε αρχικά να δώσει την μπάλα στους γηπεδούχους, επιδιώκοντας να φύγει με κάποιο κλέψιμο στο ανοικτό γήπεδο. Παρά την κατοχή της μπάλας ο Αρης δεν κινδύνευσε καθόλου πέρα απο ένα σουτ του Ντέλετιτς στο 48΄. Προσπάθησε με όπλο την γνωστή συνοχή του Μάντζιου να κλείσει καλά τους χώρους, να κρατήσει μακριά απο την περιοχή του Κουέστα και το κατάφερε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ψάχνοντας κυρίως με τον Ντιαντί και ένα δεύτερο γκολ. Ειδικά από το 80΄ και μετά, βρήκε ένα.. κάρο ευκαιρίες να κλειδώσει το ματς, χάνοντας διαδοχικές κλασικές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστή αυτόν τον απίθανο “μικρό” τον Κλέτον Ντιαντί.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Δυο ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν την έκβαση της αναμέτρησης. Η καλή ανασταλτική λειτουργία του Αρη που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν χώρους και η δεδομένη ποιότητα των μονάδων που διαθέτει, όπως του Σιφουέντες

MVP

ΚΛΕΙΤΟΝ ΝΤΙΑΝΤΙ

Ο Μόντσου ήταν και πάλι αλάνθαστος, ο Σιφουέντες έκανε τη διαφορά όχι μόνο με το γκολ που σημείωσε αλλά και τη γεμάτη παρουσία του στον άξονα, αλλά πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ντιαντί. Ο πιτσιρικάς ειχε στιγμές που έδειξε το πλούσιο ταλέντο του με την ταχύτητα και τις ντρίμπλες του και το μόνο που του έλλειψε ως κεράσακι στην τούρτα ήταν το γκολ. Εστω και έτσι ομως το μέλλον του ανήκει, αφού είναι μόλις 18 ετών.

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι – Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας, Πεταυράκης (77΄ Φαρές) – Στάικος ( 64΄ Καπτούμ), Λιάσος (64 Περούτσι) – Τομάς, Ντέλετιτς 77΄Γκιγκιτς), Σάλαζαρ – Μπετανκόρ.

Αρης: Κουέστα, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μόντσου, Γκαρθία (73΄ Νταρίντα), Σιφουέντες, Ντιαντί, Σίστο (73΄ Σαβέριο), Μορόν (88΄Σαμόρα).

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση Πανσερραϊκός - Άρης

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!