Ο Πανσερραϊκός υπερασπίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα από την Τρίπολη και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Πανσερραϊκός υπερασπίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα από την Τρίπολη και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:52 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 14.08.2024

Ο Πανσερραϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η νίκη με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» αποδείχθηκε πανίσχυρη παρακαταθήκη πρόκρισης για τον Πανσερραϊκό, που εξασφάλισε την παρουσία του στην προημιτελική φάση του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο παιχνίδι.

Στα πρώτα λεπτά του πρώτο μέρους το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9ο λεπτό ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. 

Ο Ντιαρά στην προσπάθειά του να απομακρύνει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως πρόλαβε και μπλόκαρε ο Γραμματικάκης. Ωστόσο έξι λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Μάντζη. Ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλληνας επιθετικός πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον Αστέρα

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς στο 24ο λεπτό είχε μεγάλη στιγμή για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Καρμόνα έκανε το γύρισμα, ο Σουρλής έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κατσίκα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1. 

Στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55ο λεπτό ο Πεταυράκης έκανε το γέμισμα και ο Άλεξιτς με κοντινή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Στο 59' ο Ζουγλής έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 66ο λεπτό ο Μάντζης δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντά. 

Τρία λεπτά μετά η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ντιαρά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Αστέρα να μην μπορούν να μπουν στη περιοχή του Πανσερραϊκού με αξιώσεις. Έτσι παρέμεινε το 1-1 στο ματς και οι γηπεδούχοι πήραν το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Θυμιάνης, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Ντάνκερλουι (38' Πηλέας), Μορέιρα (46' Άλεξιτς), Οικονόμου (79' Μπέργκστρομ), Μούργος, Σοφιανός (62' Ουάρντα), Γούλερι, Μπετανκόρ (46' Στάικος) 

Αστέρας Τρίπολης: Γραμματικάκης, Καρμόνα (60' Γκαρσία), Άλβαρες, Χριστόπουλος, Γκρόζντανιτς (46' Πίτσου), Βαλιέντε, Αλάγκμπε, Ντιαρά, Σουρλής (60' Κωστέας), Καλτσάς (46' Ζουγλής), Μάντζης (75' Χριστόπουλος)