Κοντά σε πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και του ΠΑΟΚ ο Πανσερραϊκός

Ο Τζόλης και Ουαγκέ

i

© Intime

Κοντά σε πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα και του ΠΑΟΚ ο Πανσερραϊκός

Sportal newsroom 19:02 - 07.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:02 - 07.09.2024

Λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ο Πανσερραϊκός βρίσκεται κοντά στο να κάνει δικό του τον Μούσα Ουαγκέ, o οποίος πέρασε από ΠΑΟΚ και Μπαρτσελόνα.

Ο Πανσερραϊκός ψάχνει την ενίσχυση του ρόστερ του λίγες ημέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ένα όνομα που παίζει έντονα είναι εκείνο του Μούσα Ουαγκέ. Ο Σενεγαλέζος φαίνεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτηθεί από τους Σερραίους, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν το δεξί άκρο της άμυνάς τους.

Ο Ουαγκέ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έπαιξε πολύ καθώς τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ματς με τον Αρη στις 13 Δεκεμβρίου. Mε τον «Δικέφαλο του Βορρά» αγωνίστηκε σε 12 ματς, προσφέροντας και ασίστ. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε παίξει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, στην οποία κατέγραψε 6 εμφανίσεις.

Μεταγραφική... εκτόξευση στη Stoiximan Super League: Ξοδεύτηκαν σχεδόν 25 εκατ. ευρώ παραπάνω από πέρυσι

Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου σηματοδοτήθηκε η έναρξη της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super League, με τις αναμετρήσεις που έδωσαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, κόντρα σε Πανσερραϊκό και Βόλο αντίστοιχα. Αυτή η έκδοση του πρωταθλήματος φέρει μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι και αυτή έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος.

Ειδικότερα, το «International Centre for Sports Studies» διεξήγαγε έρευνα για τις διαφορές μεταξύ των δαπανών της περασμένης σεζόν σε σύγκριση με φέτος. Η Stoiximan Super League, λοιπόν, παρουσίασε τρομερή βελτίωση, αφού τα ποσά που δαπανήθηκαν για μεταγραφές ήταν σχεδόν διπλάσια απ' ότι πέρυσι. Ειδικότερα, τη χρονιά 2023-24, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου είχαν ξοδευτεί συνολικά 35 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα φέτος, οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος της χώρας ξόδεψαν 59 εκατ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε ποσοστιαία διαφορά ύψους +68.6%, δεδομένων των 24.9 εκατ. ευρώ παραπάνω που δαπανήθηκαν. Μάλιστα, αυτό χάρισε στη Stoiximan Super League μία θέση στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα στις συγκρίσεις που έκανε το «CIES» στην έρευνά του. Η πρώτη κατηγορία της Ελλάδας ήταν το δεύτερο πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα του κόσμου, με αυτό της Βραζιλίας να είναι το μοναδικό που το προσπερνά.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί πως οι ομάδες της Premier League... τσιγκουνεύτηκαν λίγο στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αυτό διότι ενώ πέρυσι ξοδευτήκαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη χρονιά, φέτος αυτό το ποσό μειώθηκε σε 2.5. Από την άλλη,, το πρωτάθλημα που έκανε τη μεγαλύτερη περικοπή ήταν το ολλανδικό, αφού από 285 εκατ. ευρώ πέρυσι, φέτος δόθηκαν 105.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Όσον αφορά την Ελλάδα και τη Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον σύλλογο με το πιο ακριβό ρόστερ τη φετινή περίοδο. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο, συγκεκριμένα, φέτος έχουν χρηματιστηριακή αξία ύψους 106,85 εκατ. ευρώ. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 93,15, ο ΠΑΟΚ με 92 και η ΑΕΚ 72,88. Όσο για τη συνολική αξία της Stoiximan Super League, αυτή πλέον ανέρχεται στα 484,30 εκατ. ευρώ.