Ο «μάγος» Νους υπέγραψε την παλικαρίσια νίκη του ΟΦΗ στη ματσάρα των Σερρών
i

©intime

Ο «μάγος» Νους υπέγραψε την παλικαρίσια νίκη του ΟΦΗ στη ματσάρα των Σερρών

Γιώργος Σακελλαρίου 17:57 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 06.10.2024

Ο ΟΦΗ με τον Αργεντινό Τιάγκο Νους να έχει γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι απέδρασε με νίκη 3-2 από την έδρα του Πανσερραϊκού!

Στη ματσάρα των Σερρών χαμογέλασε ο ΟΦΗ.

Η ομάδα που είχε προβάδισμα με 2-0 και τις περισσότερες και καλύτερες φάσεις, γεύτηκε στο φινάλε τη χαρά της νίκης, σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ποδόσφαιρο.

Πρωταγωνιστής για τους Κρητικούς ο Τιάγκο Νους. Ο νεαρός Αργεντινός μεσοεπιθετικός είχε ασίστ, γκολ και κερδισμένο πέναλτι στο φινάλε, το οποίο αξιοποίησε ο Φούντας για το τελικό 3-2 των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Δέλλα πήρε μία παλικαρίσια νίκη, αντέδρασε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό κι ανέβηκε στη βαθμολογία. Ο Πανσερραϊκός αντίθετα, έμεινε με την απογοήτευση. Πάλεψε μετά το εις βάρος του 2-0, είχε τις φάσεις για ν’ αποφύγει την ήττα, αλλά δεν τα κατάφερε και παρέμεινε ουραγός.

Εκπληκτικός ΟΦΗ και 0-2!

Το ματς στις Σέρρες ήταν εντυπωσιακό και φάνηκε από το ξεκίνημα. Μόλις στο 2’ μακρινό δεξί σουτ του Καραχάλιου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γκουγκεσασβίλι.

Στο επόμενο λεπτό απείλησε ο Πανσερραϊκός, αλλά το αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Τομάς, έφυγε μισό μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο 8’ οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ. Κόρνερ του Νους από δεξιά, ο Μπρεσάν στην καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου ν' αντιδράσει Γκουγκεσασβίλι.

Στο 11’ αριστερό σουτ του Φαρές από το όριο της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Χριστογεώργος σε κόρνερ και στο 16’ ο ΟΦΗ άγγιξε το 2-0. Γλυκιά σέντρα του Σενγκέλια με το αριστερό από δεξιά, προβολή του Σαλδίδο στη μικρή περιοχή, απέκρουσε ο Γκουγκεσασβίλι! Στο 26’, ωστόσο, ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ. Γύρισμα του Σαλσίδο από δεξιά εντός περιοχής και ο Νους στη μικρή περιοχή με δεξί πλασέ εκτέλεσε τον Γκουγκεσασβίλι.

Λαμίν Σιλά: Υπέγραψε την Πέμπτη 4ετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και την Κυριακή έκρινε το ντέρμπι «αιωνίων» Κ19
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:57 - 06.10.2024

Λαμίν Σιλά: Υπέγραψε την Πέμπτη 4ετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και την Κυριακή έκρινε το ντέρμπι «αιωνίων» Κ19

Λίγα 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, ο Λαμίν Σιλά «λύτρωσε» τους Πειραιώτες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και «συστήθηκε» με τον πιο ονειρικό τρόπο.

Αντεπίθεση Πανσερραϊκού και 2-2

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και στο 28’ μείωσαν. Σέντρα του Φαρές από αριστερά, απομάκρυνε ο Χατζηθεοδωρίδης, από δεξιά γύρισε ο Δεληγιαννίδης και ο Μπετανκόρ στη μικρή περιοχή νίκησε στο πλασέ τον Χριστογεώργο.

Στο 39’ σε σέντρα του Τομάς, ο Μπετανκόρ στόπαρε στο ύψος του πέναλτι κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Μακεδόνες ισοφάρισαν τελικά στο 45’. Ο Τομάς έδωσε στον Μπετανκόρ, αυτός πάσαρε στον Λιάσο, ο οποίος δεξιά εντός περιοχής πλάσαρε, ο Χριστογεώργος απομάκρυνε αριστερά εντός περιοχής κι εκεί ο Φαρές ακολούθησε τη φάση και με αριστερό πλασέ ισοφάρισε!

Μεγάλες ευκαιρίες ο ΟΦΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τους γηπεδούχους. Ο Φεράντο πέρασε τον Ντέλετιτς πίσω από τον Μπετανκόρ και ο Σέρβος στο 54’ απείλησε, αλλά το αριστερό σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χριστογεώργος.

Στο 55’ πλησίασε στο γκολ ο ΟΦΗ. Σέντρα του Νους από αριστερά, ο Γκουγκεσασβίλι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σενγκέλια από το ύψος της μικρής περιοχής σε κενή εστία πλάσαρε με το αριστερό πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Στο 59’ πάλι είχαν καλή στιγμή οι Κρητικοί. Σέντρα του Νους από αριστερά, στο ύψος του πέναλτι ο Σαλσίδο κοντρόλαρε, γύρισε κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά η μπάλα έφυγε δύο μέτρα από το δεξί δοκάρι.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι πιο επικίνδυνος και στο 66’ είχε δοκάρι. Λάθος του Ζελέν στη μεσαία γραμμή, ο Σενγκέλια από δεξιά γύρισε, ο Νους έκανε στο ύψος του πέναλτι το δεξί σουτ, ο Γκουγκεσασβίλι άγγιξε ενστικτωδώς τη μπάλα κι αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 72’ είχε νέα τεράστια ευκαιρία ο ΟΦΗ. Κάθετη του Σαλσίδο, ο Νους βγήκε τετ α τετ με τον Γκουγκεσασβίλι, έκανε το δεξί σκαφτό πλασέ και ο Γεωργιανός γκολκίπερ απέκρουσε με το κεφάλι.

Πέναλτι και 2-3!

Το ματς ήταν σε τεντωμένο σκοινί και κρίθηκε στο φινάλε. Ο Πανσερραϊκός στο 86' κέρδισε κόρνερ, δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο ΟΦΗ έφυγε στην αντεπίθεση. Ο Νους προσπάθησε να τρέξει, ο Στάικος τον τράβηξε και τον έριξε κάτω, αλλά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σηκώθηκε, μπήκε στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Ουαγκέ!

Οι Σερραίοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ο Φούντας από την άσπρη βούλα εκτέλεσε στη δεξιά γωνία και ο Γκουγκεσασβίλι αν κι έπεσε σωστά δεν κατάφερε ν' αποκρούσει!

Το ματς είχε κι άλλη φάση, όμως. Στο 94' σκαστή κεφαλιά του Ντάβιντσον πήρε πορεία προς τα δίχτυα κι ο Αποστολάκης στη γραμμή με το κεφάλι απομάκρυνε σε κόρνερ!

O MVP

Ο 23χρονος (2/2/01) Αργεντινός Τιάγκο Νους ασφαλώς και παίρνει το βραβείο. Ο δανεικός από την Αρχεντίνος Τζούνιορς μεσοεπιθετικός είχε γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι. Είχε κι ένα δοκάρι για να κάνει νωρίτερα το 3-2. Μαγική εμφάνιση!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στο φινάλε στη φάση του πέναλτι. Ο Νους σηκώθηκε μετά το φάουλ για κίτρινη που δέχθηκε, πήρε το πέναλτι και το αξιοποίησε ο Φούντας. Καθοριστική και η επέμβαση του Αποστολάκη στο 94.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Χαντάκιας (64’ Ουαγκέ), Μπέργκστρομ (81’ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Δεληγιαννίδης (90' Χατζηστραβός), Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64’ Ζέλεν), Τομάς, Τέρζιτς (46’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μαρινάκης, Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73’ Αποστολάκης), Μπάκιτς (73’ Φούντας), Νους, Σενγκέλια (90' Σίλβα), Σαλσίδο (87' Γιουνγκ).