Νέο «πάρτι» για τον καταιγιστικό ΠΑΟΚ - Έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Νέο «πάρτι» για τον καταιγιστικό ΠΑΟΚ - Έκλεισε εισιτήριο για τα ημιτελικά

Μάνος Τσαλγατίδης 18:52 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στις Σέρρες, πήρε τη νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό (0-4) και «αγκάλιασε» την πρόκριση για τα ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά, καθώς διέλυσε τον Πανσερραϊκό με 0-4 στις Σέρρες ( 9΄ Νάσμπεργκ, 22΄ Σάστρε, 70΄ Αντόνιο, 78΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς) και έκανε τη ρεβάνς της Τούμπας τυπική διαδικασία.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα με αλλαγές σε σχέση με αυτή του αγώνα με τον ΠΑΣ. Βέβαια, ο σχηματισμός δεν άλλαξε και το 4-2-3-1 κλήθηκαν να εκπληρώσουν οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Αντόνιο, Αντρίγια, Κωνσταντέλιας και Μπράντον.

Ο Πάμπλο Γκαρσία και αυτός ακολούθησε τον ίδιο σχηματισμό με τους: Κατσίκα, Διαμαντή, Θυμιάνη, Ντάνκερλουι, Πηλέα, Οικονόμου, Μορέιρα, Σοφιανό, Μασκανάκη, Μούργο, Γούλερι να αποτελούν την αρχική σύνθεση της ομάδας των Σερρών.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και η καλύτερη ομάδα. Ο Δικκέφαλος ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και κυκλοφορούσε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα. Χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κατσίκα. Ωστόσο, η πρώτη φάση του αγώνα ήταν για τον Πανσερραϊκό! Ο Ζ. Ζίβκοβιτς στο 7΄ έκανε σοβαρό λάθος πασάροντας την μπάλα στον Μούργο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ αυτός βγήκε τετ α τετ, αλλά τελευταία στιγμή γλίστρησε χάνοντας «χρυσή» ευκαιρία.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα! Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τόμας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και μετά την επέμβαση του Κατσίκα ο Νάσμπεργκ πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι. Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά με γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αλλά καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ δεν σταματούσε να πιέζει και η ποιότητα του έφερε και το 2ο γκολ.

Στο 22΄ Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκλεψαν την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τόμας μοίρασε δεξιά στον Ζίβκοβιτς, εκείνος σέρβιρε για τον Σάστρε και ο Ισπανός εκτέλεσε υποδειγματικά. Ο Πανσερραϊκός προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και με την παραμικρή ευκαιρία σούταρε, καθώς ο Ζίβκοβιτς δεν ήταν σε καλό φεγγάρι και στο πρώτο μέρος έκανε αρκετά λάθη.

Η επόμενη σημαντική φάση στον αγώνα ήρθε στο 39΄ όταν ο Μασκανάκης άδειασε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν υπήρχε άλλη μεγάλη φάση με τον Δικέφαλο να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 0-2.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πάμπλο Γκαρσία να ρίχνει στο παιχνίδι τον Αμρ Ουάρντα για να ενισχύσει την μεσοεπιιθετική του γραμμή. Μάλιστα, στο 51ο λεπτό ο Αιγύπτιος επιχείρησε ένα ωραίο μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ στο 59ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να γράψει το 0-3! Ο Διαμαντής γκρέμισε τον Μπράντον μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κατσίκας απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γούλερι βγήκε απέναντι στον Ζ. Ζίβκοβιτς με τον Σέρβο να τον νικά στο τετ α τετ.

Ο Δικέφαλος έψαχνε κι άλλο γκολ προκειμένου να κάνει τη ρεβάνς τυπική διαδικασία και το βρήκε στο 70 λεπτό. Ο Μάρκος Αντόνιο βρήκε ανοιχτό πεδίο βολής έξω από την περιοχή και με δυνατό σκαστό σουτ έκανε το 0-3! Οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν την πίεση και έδειχναν πως δεν τους έφτανε το 0-3. Έτσι, στο 78΄ ήρθε και το 0-4! Ο Αντρίγια με εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κατσίκα.

Στο 89΄ήρθε η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα. Ο Μπετανκόρ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Ζ. Ζίβκοβιτς να αποκρούει. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Δικέφαλο να επικρατεί με 0-4 και ουσιαστικά να είναι ήδη στα ημιτελικά, αφού αυτό το αποτέλεσμα στην Τούμπα δεν γυρίζει.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Διαμαντής (60΄Μπέργκεστρεμ), Θυμιάνης, Ντάνκερλουι, Πηλέας, Οικονόμου, Μορέιρα (60΄ Σταικος), Σοφιανός (46΄ Ουάρντα), Μασκανάκης, Μούργος (69΄ Τόμας), Γούλερι (60΄ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε (79΄ Κεντζιόρα), Τσιγγάρας (70΄ Τάισον), Σβαμπ (79΄ Μεϊτέ), Αντόνιο, Αντρίγια (79΄ Μουργκ), Κωνσταντέλιας και Μπράντον (70΄Τζιμας).

MVP

Στη μάχη Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ, ο Σέρβος βγήκε νικητής για το... άτυπο βραβείο του MVP, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και ήταν σχεδόν αλάνθαστος ενώ πέτυχε και ένα τρομερό γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για ακόμα μια φορά το τελευταίο τρίμηνο ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο γκολ σε ένα 10λεπτο, πιο συγκεκριμένα Αντόνιο και Ζίβκοβιτς σκόραραν με διαφορά 8 λεπτών.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε η ομάδα του να παίξει ποδόσφαιρο κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος για ακόμα μια φορά ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του. Παρά τις αλλαγές του Λουτσέσκου οι «ασπρόμαυροι» ήταν συμπαγείς και το πλάνο βγήκε όπως έπρεπε.