Με αυστριακή υπογραφή η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα φιλικά, 2-1 την ΑΕΚ Λάρνακας

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Λάρνακας

i

© Intime

Με αυστριακή υπογραφή η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα φιλικά, 2-1 την ΑΕΚ Λάρνακας

Μάνος Τσαλγατίδης 20:54 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 03.07.2024

Στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας χάρη στα γκολ των Αυστριακών του.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τα φιλικά του επί ολλανδικού εδάφους, καθώς κέρδισε την ΑΕΚ Λάρνακας με 2-1 (28΄ Σβαμπ, 39, Μουργκ, 52΄Καμπρέρα).

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο φιλικό με σχηματισμό 4-2-3-1 και τους Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Ότο, Σβαμπ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα στην ενδεκάδα του.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ Λάρνακας είχε στην αρχική της σύνθεση τους: Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ, Φαράι, Μπρούνο Γκάμα, Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρζ, Ναούμ, Ανδρέου.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, αλλά είχε δυνατά μαρκαρίσματα από τους παίκτες της ομάδας της Λάρνακας, πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέου στο 4ο λεπτό έκανε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Ντεσπόντοφ, αλλά ευτυχώς ο Βούλγαρος παίκτης του ΠΑΟΚ δεν χτύπησε σοβαρά. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό έως και το 17΄εκεί που κάπως... άναψαν τα αίματα αναφορικά με τις φάσεις.

Αρχικά ο Φαράι έφυε στην κόντρα μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Σολ σούταρε από διαγώνια θέση με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Κοτάρσκι. Ωστόσο, ο Κουαλιάτα μόλις ένα λεπτό μετά απάντησε, αφού σούταρε δυνατά, αλλά ο Αλομέροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η επόμενη μεγάλη φάση του αγώνα ήταν γκολ! Στο 28΄ ο Ντεσπόντοφ έκανε ωραία μπαλιά και ο Στέφαν Σβαμπ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ! Ένα λεπτό αργότερα οι της ΑΕΚ Λάρνακας είχαν δοκάρι.Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε βρει ρυθμό και με τον Νικολάς Κουαλιάτα να είναι παντού, αλλά και τον Οζντόεφ να περνά κάθετες μπαλιές προσπαθούσε να σκοράρει ξανά.

Στο 39΄ οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν το δεύτερο γκολ! Ο Σβαμπ μοίρασε, ο Μουργκ σκόραρε σε ένα αμιγώς αυστριακό γκολ. Στο 43΄ παραλίγο να έρθει το 3-0, αλλά το σουτ του Ντεσπόντοφ πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟΚ με νέα ενδεκάδα και τους Τσιφτσής Μπάμπα, Νέσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρα, Καμαρά, Γκούμα, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον να παίρνουν θέση στο γήπεδο.

Οι Κύπριοι μείωσαν σε 2-1 στο 51ο λεπτό μετά από λάθος αντίδραση του Τσιφτσή με τον Καμπρέρα να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει στο γκολ τη διαφορά.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 70΄ ο ρυθμός είχε πέσει με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει βέβαια αρκετές αλλαγές και αυτή να είναι η αιτία.

Την ανιαρή εικόνα του ματς διέκοψε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ του Αντρέ Βιεϊρίνια, αλλά ο αντίπαλος κίπερ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Μαντί Καμαρά στο 78΄ κατάφερε να δει κίτρινη κάρτα σε φιλικό παιχνίδι.

Στο 88΄ ο Βιεϊρίνια έκανε ωραία σέντρα, ο Καμαρά μπήκε στη φάση, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε για να σκοράρει.

Αυτό ήταν και το τελευταίο συναρπαστικό στοιχείο του αγώνα που έληξε με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με 2-1.

Ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ 1ο ημίχρονο: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Ότο, Σβαμπ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

2ο ημίχρονο: Τσιφτσής Μπάμπα, Νέσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρα, Καμαρά, Γκούμα, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ, Φαράι, Μπρούνο Γκάμα, Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρζ, Ναούμ, Ανδρέου

Από το 60' και μετά αγωνίστηκαν για τους Κυπρίους και οι Λέντες Ντίμερς Μιλίτσεβιτς Καμπεθάλι Ροντρίγκο Ενρίκε Καψής Πετούσης Βασιλείου Γκίρσκο