Τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στη λήξη της Stoiximan Super League

Τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στη λήξη της Stoiximan Super League

Γιώργος Σακελλαρίου 22:31 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Ο πρωτοπόρος πλέον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι πιθανό να τερματίσουν ισόβαθμοι το πρωτάθλημα. Τι ισχύει σ’ αυτή την περίπτωση.

Η ΑΕΚ πριν την ένατη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Superleague κρατούσε την τύχη στα χέρια της.

Πολύ απλά διότι με νίκη στο Φάληρο θα έμενε πρώτη και τελευταία αγωνιστική έχει τη Λαμία στην OPAP Arena. Ο ΠΑΟΚ ήθελε τρίτη σερί νίκη σε ντέρμπι και να μην επικρατήσει η Ένωση στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ νίκησε το «τριφύλλι» και ο Ολυμπιακός έκανε το χατίρι στους Θεσσαλονικείς να μην δώσει ούτε βαθμό στην ΑΕΚ. Επί της ουσίας, όμως δεν αλλάζει τίποτα αυτό.

Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον συμπολίτη Άρη για να πάρει τον τίτλο. Αυτή τη φορά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο, είναι πιθανό να έχουμε και ισοβαθμία. Πώς θα συμβεί αυτό; Να νικήσει η ΑΕΚ τη Λαμία και να φέρει ισοπαλία ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ενδεχόμενα. Σ’ αυτή την περίπτωση οι δύο «Δικέφαλοι» θα έχουν από 78 βαθμούς!

Ποιος παίρνει τότε τον τίτλο; Η ΑΕΚ! Η Ένωση επικράτησε 2-0 στο ματς της κανονικής διάρκειας και ο ΠΑΟΚ 3-2 στην Τούμπα για τα playoffs. Τα άλλα δύο ματς ήρθαν ισόπαλα. Στην Τούμπα 1-1 στον δεύτερο γύρο και στην OPAP Arena 2-2 για τα playoffs.

Οι δύο ομάδες, λοιπόν, έχουν από πέντε βαθμούς μεταξύ τους. Μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Αλλά η ΑΕΚ έχει σημειώσει 7 γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και οι Θεσσαλονικείς 6 γκολ. Οπότε το πρωτάθλημα πάει στην Ένωση. Αν οι δύο ομάδες μετά τους βαθμούς στα μεταξύ τους είχαν και τα ίδια γκολ, τότε θα μετρούσε ποιος τερμάτισε πρώτος στην κανονική διάρκεια κι αυτός είναι ο ΠΑΟΚ!

Δείτε τα κριτήρια, όπως αναφέρονται και στη Stoiximan Superleague:

1. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.