Ο Άρης πήρε εκδίκηση με ζωγραφιά του Μανού Γκαρθία στην Τούμπα!
i

©intime

Ο Άρης πήρε εκδίκηση με ζωγραφιά του Μανού Γκαρθία στην Τούμπα!

Γιώργος Σακελλαρίου 22:28 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 29.09.2024

Με γκολάρα του Μανού Γκαρθία ο Άρης έφυγε θριαμβευτής από την Τούμπα με 1-0 επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Δύο δοκάρια ο Δικέφαλος.

Στις 19 Μαϊου ο ΠΑΟΚ άλωσε την έδρα του Άρη.

Σ’ ένα ιστορικό ματς ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1 των κιτρινόμαυρων και πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Το επόμενο ντέρμπι των δύο ομάδων ήταν στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είχε στόχο τη νίκη και την παραμονή στην κορυφή, ο Άρης να δείξει ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ήταν τυχαία κι ότι φέτος έχει μία ατσάλινη και ποιοτική ομάδα. Και το έκανε.

Με γκολάρα του Μανού Γκαρθία ο Άρης νίκησε 1-0 στην Τούμπα και στέρησε από τον συμπολίτη τη δυνατότητα να παραμείνει μόνο πρώτος, ενώ μείωσε και την απόσταση στους δύο βαθμούς.

Η εκδίκηση, λένε ότι είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Ζεστό ή κρύο είναι δεδομένο ότι οι κιτρινόμαυροι θ’ απολαύσουν με την ψυχή τους τη νίκη στην έδρα του αντιπάλου τους. Σ’ αυτά τα ματς φυσικά χρειάζεται και τύχη. Την είχε η ομάδα του Μάντζιου, όχι και ο ΠΑΟΚ που σημάδεψε από τη μικρή περιοχή δύο φορές το δοκάρι. Ο Δικέφαλος, μάλιστα, για τρίτο σερί ματς δεν σκόραρε κόντρα στον Άρη στην Τούμπα. Πέρσι έφερε 0-0 στην κανονική διάρκεια και ηττήθηκε 1-0 στα playoffs.

Οι κιτρινόμαυροι στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικοί τακτικά, ενώ ο Δικέφαλος είχε σε κακή βραδιά τον Ζίβκοβιτς και ο Τάισον δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, ενώ φάνηκε κουρασμένος με την τρίτη σερί συμμετοχή σε μία εβδομάδα.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Γαλατασαράι. Ξεκίνησε πρώτη φορά τον Μπακαγιόκο και είχε ύψος στα χαφ, ενώ ο Άκης Μάντζιος έβαλε αριστερά τον Ντιαντί για να χτυπήσει στις αμυντικές αδυναμίες του Ότο.

Ο Δικέφαλος, πάντως, είχε τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και καθαρές φάσεις για ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 3’ μακρινό σουτ του Μορόν, μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι και στο 10’ απείλησε ο ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας σε εξαιρετικό συνδυασμό των γηπεδούχων σούταρε ψηλά άουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής. Στο 16’ ο Τισουντάλι μπήκε στην περιοχή κόπηκε από τον Μοντόγια, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντέλια, αλλά το δεξί σουτ εντός περιοχής κόντραρε ξανά στον Μοντόγια.

Δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο 23’ απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου έφυγε άουτ και στο επόμενο λεπτό είχε ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Γύρισμα του Ότο από δεξιά απέκρουσε με τα πόδια ο Κουέστα. Στο 26’ ήταν οφσάιντ ο Τάισον κι έτσι δεν μέτρησε η φάση με τον Τισουντάλι που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 27’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0. Γύρισμα του Τάισον από δεξιά, στη μικρή περιοχή ο Τισουντάλι έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 35’ ο Σίστο πήγε αριστερά, ο Ντιαντί δεξιά και με την αλλαγή θέσης έκανε από το όριο της μεγάλης περιοχής αριστερό σουτ και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία, στην καλύτερη φάση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 38’ είχε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη στον Ότο, αυτός γύρισε από δεξιά στην καρδιά της άμυνας και ο Κωνσταντέλιας με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 45’ έγινε αλλαγή ο Βέλεθ που τραυματίστηκε και ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις βρήκε δύο φάσεις. Στο 45’+2’ ο Μπακαγιόκο έκανε ωραία ενέργεια, ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή, αλλά το δεξί διαγώνιο σουτ βρήκε στον Φρίντεκ κι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Άρης απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47’ υπό την πίεση του Μπάμπα ο Ντιαντί εκτέλεσε και απέκρουσε ο Κοτάρσκι.

Στο 53’ ήταν η σειρά του Δικεφάλου να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Τάισον έκανε επέλαση και δεξί πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 57’ έχασε τεράστια ευκαιρία ο Άρης. Ο Ντιαντί από αριστερά γύρισε τη μπάλα, ο Μορόν μπήκε στην πορεία της μπάλας, αυτή βρήκε στον Μπάμπα κι ο Κοτάρσκι απέκρουσε εκπληκτικά πριν ο Γκανέζος σημειώσει δεύτερο αυτογκόλ σε λίγες μέρες μετά το ματς με τη Γαλατά.

Γκολάρα ο Γκαρθία!

Στο 63’ ο Άρης, που πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ! Ο Μανού Γκαρθία που ήταν εκπληκτικός στο β’ μέρος, πήρε τη μπάλα από πλάγιο άουτ, από δεξιά μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Μπάμπα κι από δύσκολη θέση με δεξί σουτ με το εξωτερικό έκανε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του εμβρόντητου Κοτάρσκι!

Ο Λουτσέσκου που άργησε στις αλλαγές, βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην είναι καλός στο δεύτερο μέρος, πέρασε τον Τσάλοφ στην κορυφή και τον Μαντί Καμαρά στα χαφ.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν και στο 70’ ο Κωνσταντέλιας εντός περιοχής πλάσαρε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού η μπάλα είχε βγει κόρνερ πριν το γύρισμα του Ότο.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Μάντζιος άλλαξε τα άκρα της επίθεσης για να εκμεταλλευτεί μία κόντρα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, παράλληλα, έριξε στο παιχνίδι τους Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος πήγε δεξιά, ο Ζίβκοβιτς αριστερά, αλλά ο Άρης έκλεισε καλά τους χώρους και ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να βρει φάση.

Νέο δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Στο 84’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1, με τον μοναδικό τρόπο που φαινόταν ότι μπορούσε. Με στατική φάση. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κεντζιόρα πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα στη μικρή περιοχή σε άδεια εστία με πλασέ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 87’ αριστερό σουτ του Τσάλοφ κατέληξε στα χέρια του Κουέστα με τον ΠΑΟΚ να εντείνει πλέον την πίεσή του.

Ο MVP

Φυσικά ο Μανού Γκαρθία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πέτυχε μία τρομερή γκολάρα και έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω του την ατυχία με τη ρήξη χιαστού κι έχει επιστρέψει για τα καλά μετά και το γκολ επί του Ολυμπιακού.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Τρία είναι τα σημεία κλειδί. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε το 1-0 στο καλό του ημίχρονο. Ειδικά στο δοκάρι του Τισουντάλι. Στην γκολάρα του Γκαρθία και φυσικά στο δοκάρι του Μπάμπα που σε κενή εστία δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69’ Καμαρά), Μπακαγιόκο (76’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (76’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (68’ Τσάλοφ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (45’ λ.τρ. Ρόουζ), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία (81’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Σαβέριο), Ντιαντί (74’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81’ Ζαμόρα).