Η Μπάνια Λούκα χαμογέλασε στην «ρώσικη ρουλέτα» στην Αλβανία και την περιμένει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Η Μπάνια Λούκα χαμογέλασε στην «ρώσικη ρουλέτα» στην Αλβανία και την περιμένει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Sportal newsroom 00:57 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 01:21 - 18.07.2024

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα από την Βοσνία επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι της Εγκνάτια στη ρεβάνς στο Ελμπασάν και στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League θ’ αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τον αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Θα είναι η Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Η ομάδα από τη Βοσνία νίκησε 1-0 στον πρώτο αγώνα την Εγκνάτια από την Αλβανία και στη ρεβάνς στο Ελμπασάν οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους επικράτησαν 2-1. Το παιχνίδι ήταν πλέον θρίλερ και πήγε στην παράταση, όπου κανείς δεν σκόραρε. Έτσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι κι εκεί χαμογέλασαν οι Βόσνιοι με 4-1. Οπότε θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Τούμπα στις 24 Ιουλίου στις 20.30 και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα. Διαιτητής θα είναι ο Σλοβένος Ντάβιντ Σμάγιτς με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντάβιντ Γκάμπροβετς και Τόμαζ Τσέρνε, ενώ τέταρτος ο επίσης Σλοβένος Ντέγιαν Μπάλαζιτς.

Η Εγκνάτια μπήκε φουριόζα στο ματς και στην πρώτη της καλή στιγμή ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ.

Στο 17’ ο Ιμπραχίμογλου με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή κλειστή γωνία του Σισκόφσκι.

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα, ωστόσο, βρήκε απάντηση. Στο 30’ ο Γιόβο Λούκιτς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με δεξί σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής κι αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Το ματς ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Στο 39’ ο Σισκόφσκι απέκρουσε σουτ του Ντουκούο, ενώ στο 41’ η Μπάνια Λούκα απείλησε, αλλά ο Σέρι απέκρουσε την προσπάθεια του Βούκοβιτς. Το ημίχρονο έκλεισε με φάση για τους γηπεδούχους, όμως, ο Σισκόφσκι είχε απάντηση στην απειλή του Ντουλίσε.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λούσκγια στο 47’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σκοπιανό γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 49’ ο Καρόλινα, αστόχησε για την Μπάνια Λούκα, όπως και ο Λούκσγια για την Εγκνάτια στο 60’ και στο 63’.

Η Εγκνάτια πίεζε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και το βρήκε στο 82’ με τον Ιβοριανό φορ Ντουκουό, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία, έπειτα από γύρισμα από δεξιά.

Στην παράταση τα νεύρα κυριάρχησαν και στο 94’ αποβλήθηκε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Μλάντεν Ζίζοβιτς. Λογικά, λοιπόν, δεν θα είναι στον πάγκο στην Τούμπα. Οι δύο ομάδες, παρά τις προσπάθειές τους δεν βρήκαν γκολ κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όποι οι Βόσνιοι ήταν πιο ψύχραινοι, οι Αλβανοί έχασαν δύο πέναλτι και η διαδικασία κρίθηκε με 4-1.

Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Champions League πήραν απόψε άλλες πέντε ομάδες.

Ο λόγος για τις Λουντογκόρετς (παρά την ήττα της με 1-0 από τη Ντιναμό Μπατούμι), Πετροκούμπ (νίκησε 1-0 την Ορντάμπασι), Κλάκσβικ (0-0 στο Λουξεμβούργο με την Ντιφερντάνζ) και RFS, που έκανε «πάρτι» στη Βόρεια Ιρλανδία με τη Λαρν (4-0).

Η Λουντογκόρετς θα παίξει στην επόμενη φάση με τη Ντιναμό Μινσκ, η Πετροκούμπ με τον ΑΠΟΕΛ, η Κλάκσβικ με την Μάλμοε και η RFS με την Μπόντο Γκλιμτ.

Τον χορό άνοιξε η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία πέρασε με νίκη (2-1) και από την έδρα της Στρούγκα (Β. Μακεδονία) και στον Β΄ προκριματικό του Champions League θα τεθεί αντιμέτωπη με την σλοβένικη Τσέλιε, η οποία χθες απέκλεισε την Φλόρα Ταλίν. Ο Κυριάκος Σαββίδης μπήκε αλλαγή για τους Σλοβάκους στο 69' στην θέση του Στρέλετς.