Για να κλείσει με νίκη τους ομίλους ο ΠΑΟΚ στη κατάμεστη «Τούμπα»

Ελσίνκι - ΠΑΟΚ

i

© Intime

Για να κλείσει με νίκη τους ομίλους ο ΠΑΟΚ στη κατάμεστη «Τούμπα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:42 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:18 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτος θέλει το απόγευμα της Πέμπτης (14/12, 19:45) να πάρει το τρίποντο κόντρα στην Ελσίνκι, προκειμένου να κλείσει με νίκη τους ομίλους.

Στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα την Ελσίνκι (13/12, 19:45), σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς καθώς έχουν κριθεί όλα. 

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης, μετά τον θρίαμβο στη Φρανκφούρτη και τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ (2-1).

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει αρχικά να κρατήσει το αήττητο και εν συνεχεία να πάρει τους τρεις βαθμούς και να φτάσει τους 16 που θα είναι οι περισσότεροι που έχει μαζέψει ελληνική ομάδα σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος δεν έβγαλε το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης, ενώ εκτός εκτός έμειναν οι Σάστρε και Νάσμπεργκ (δεν βρίσκονται στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικέφαλου). Αντίθετα ο Μπάμπα Ράχμαν, επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας και υπολογίζεται κανονικά για την αναμέτρηση με τους Φινλανδούς. 

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Τόμας, Σαμάτα, Τζίμας.

Από την άλλη πλευρά η Ελσίνκι προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν (2-2). Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι στη Φινλανδία ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2. Ο Tόνι Κορκεάκουνας δεν θα υπολογίζει τους Πέτερσον, Ρόγκιτς, Ίλιεβ, Μόρεν, Ράιταλα, Στιόπιν και Ρίσκι, οι οποίοι έμειναν στην Φιλανδία.

Οι πιθανές ενδεκάδες: 

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες- Σβαμπ, Τσιγγάρας- Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μουργκ - Σαμάτα 

Ελσίνκσι (Tόνι Κορκεάκουνας): Mαενπέ- Τένχο, Πέλτολα, Χάλμε- Μπενισάν, Ολίλα, Κανελλόπουλος, Λίνγκμαν- Κέσκινεν, Ραντούλοβιτς, Μπαντέ

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!