Ο ΠΑΟΚ τιμάει τους δύο πιλότους: Εμφανίσεις με τα ονόματα τους στην μπουτίκ της ομάδας
i

© ΥΠΕΘΑ / ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ τιμάει τους δύο πιλότους: Εμφανίσεις με τα ονόματα τους στην μπουτίκ της ομάδας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:42 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:40 - 14.08.2024

Εμφανίσεις με τα ονόματα των δύο πιλότων που οδηγούσαν το μοιραίο Canadair τοποθέτησε στην μπουτίκ της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να τους τιμήσει μετά τον θάνατο τους.

Όλη η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό των δύο πιλότων στην Κάρυστο και ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να μην συμπάσχει στις οικογένειες τους. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από μεριάς της προχώρησε σε μία πολύ όμορφη και συμβολική κίνηση, με αφορμή την πτώση του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους.

Ειδικότερα, όσοι επισκέφθηκαν την μπουτίκ του «Δικεφάλου του Βορρά» αντίκρυσαν δύο φανέλες, οι οποίες έφεραν τα ονόματα των Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη. Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στη μέρα (27/7) ο ΠΑΟΚ παρουσίασε στο κοινό τους τις νέες του εμφανίσεις, με τις οποίες θα πορευτεί τη σεζόν 2023-24.

© Sportal

Η πτώση και τα αίτια

Νεκροί είναι οι πιλότοι του μοιραίου Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά που έπληττε την Κάρυστο και έπεσε σε δασική περιοχή. Το νήμα της ζωής κόπηκε και για τους δύο αρκετά νωρίς, αφού αφενός ο Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς ήταν 34 ετών και αφετέρου ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης, ήταν 27.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αεροσκάφος τύπου Canadair που επέβαιναν οι δύο άτυχοι άνδρες, απογειώθηκε λίγο πριν τις 12:00 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου. Προορισμός του η Κάρυστος στην οποία υπήρχε (και υπάρχει) μεγάλη φωτιά, με σκοπό να πραγματοποιήσει ρίψεις στο σημείο.

Γύρω στις 15:00 ώρα όμως το αεροπλάνο κατέπεσε σε ρεματιά, στην περιοχή Πλατανιστός, αφού πρώτα το ένα από τα φτερά βρήκε σε δέντρο. Από την απώλεια στήριξης το αεροσκάφος πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη. Μάλιστα, το συγκλονιστικό ατύχημα καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο παρουσίασε η ΕΡΤ στο δελτίο της.