Νωθρός ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε 3-1 από τη Γκενκ

Νωθρός ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε 3-1 από τη Γκενκ

Μάνος Τσαλγατίδης 21:38 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 11.07.2024

Ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ηττήθηκε με 3-1 από τη Γκενκ σε ένα ματς που είχε ένταση, νεύρα, κίτρινες κάρτες και 120 λεπτά αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Δικέφαλο στα φιλικά του.

Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε και το καλύτερό του πρόσωπο στο τρίτο του φιλικό στην Ολλανδία.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τους Κοτάρσκι Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Ότο Καμαρά,Τσιγγάρα, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα.

Όσον αφορά την Γκενκ η ενδεκάδα της ήταν η εξής. Πέντερς, Μουτζέιντ, Αλιέ, Σμετς, Γιορίς, Καρέτσας, Μπανγκούρα, Στέκερς, Ενκούμπα, Στέρνμπεργκ, Αροκοντάρε. Οι Βέλγοι είχαν περισσότερη διάθεση κι επικράτησαν 3-1.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, που μόλις στο 4ο λεπτό είδε τον Γιόνι να κάνει λάθος και τη βελγική ομάδα να βγαίνει στην κόντρα, τον Φαντέρα να πλασάρει και αφού η μπάλα βρήκε στα πόδια του Εκόνγκ να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι του, καθώς η Γκενγκ πίεζει ψηλά και του χαλούσε το build up, ωστόσο το δεύτερο γκολ των Βέλγων ήρθε ξανά από λάθος του Ότο στη μεσαία γραμμή, με την μπάλα μετά από ωραία αντεπίθεση να φτάνει στα πόδια του Στέκερς που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Οι Βέλγοι έμοιαζαν πιο φρέσκοι μέσα στο γήπεδο, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο 20λεπτο να αρχίζουν να χρησιμοποιούν και τα χέρια για να τους σταματήσουν. Οι «ασπρόμαυροι» μέχρι το 25ο λεπτό δεν είχα καταφέρει να βρουν τελική στην αντίπαλη εστία.

Ο Ότο που ήταν εκτός κλίματος αγώνα έγινε αλλαγή, έχοντας όμως ενόχληση όπως φάνηκε με τον Σάστρε να παίρνει τη θέση του στο 37΄. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε στο 45ο λεπτό, όταν ο Τάισον σέντραρε και ο Εκόνγκ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να μην του κάνει τη χάρη και να περνά λίγο πάνω από το δοκάρι της εστίας της Γκενκ.

Ο ΠΑΟΚ στο 46΄κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγγάρα, αλλά ο Πέντερς απέκρουσε την εκτέλεση του Μουργκ. Η δεύτερη μεγάλη φάση για τον σύνολο του Λουτσέσκου ήρθε στο 51ο λεπτό, όταν ο Σάστρε σούταρε, αλλά ο Πέντερς μπλόκαρε. Κι όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο 54ο λεπτό, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπάμπα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο Δικέφαλος είχε ανέβει για τα καλά και στο 59΄ υπήρξε νέα ευκαιρία με το σουτ του Τάισον.

Στο 60ο λεπτό διαιτητής σφύριξε τη λήξη με τους παίκτες των δύο ομάδων να του τονίζουν πως υπήρχαν διακοπές και να τον φέρνουν ξανά στο γήπεδο. Το πρώτο μέρος τελικά έληξε στο 67΄ μετά από ένταση που υπήρξε στους πάγκους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ξεκινά σε αυτό με τους: Τσιφτσή Ράφα Μιχαηλίδη Νάσμπεργκ Σάστρε Σβαμπ, Θυμιάνης Βιεϊρίνια Τάισον Κωνσταντελια, Μπράντον.

Το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου μέρους δεν είχε τίποτα εκτός από μονομαχίες στη μεσαία γραμμή. Στο 72ο λεπτό ο Τάισον αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να αφήσει τη θέση του στον Σμυρλή. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 75ο λεπτό με τον Βιεϊρίνια να σουτάρει και την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Σάστρε στο 76ο λεπτό.

Η Γκενκ στο 87΄ βρήκε και τρίτο γκολ με ωραίο τακουνάκι του Ζεγκίρι. Ο ΠΑΟΚ είχε νεύρα και του έλειπε το καθαρό μυαλό, κάτι που οδηγούσε σε λάθος επιλογές. Στο 90ολεπτό ο νεαρός Γκούμας μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Σάστρε, με τον Βιεϊρίνια να πηγαίνει να αγωνιστεί ως δεξί μπακ και τον Γκούμα στα αριστερά της επίθεσης.

Στο 96΄ ο Γκούμας έκανε σέντρα-σουτ, αλλά ο αντίπαλος κίπερ μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν μπορούσε να βρει ανοίγματα στην αντίπαλη περιοχή και το σκορ έμεινε ως είχε, με τον Δικέφαλο να ηττάται με 3-1 από την Γκενκ σε ένα φιλικό που είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο αντίπαλος τα γκολ.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος:

Κοτάρσκι Μπάμπα, Κουλιεράκης, Έκονγκ, Ότο (37΄ Σάστρε) Καμαρά,Τσιγγάρα, Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα!

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος:

Τσιφτσής, Ράφα Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ (97΄ Κουαλιάτα) Σάστρε (90΄ Γκούμας) Σβαμπ, Θυμιάνης Βιεϊρίνια (110΄ Τσαούσης) Τάισον (72΄ Σμυρλής) Κωνσταντελια (97΄ Τσοπούρογλου), Μπράντον.

Η ενδεκάδα της Γκενκ:

Πέντερς, Μουτζέιντ, Αλιέ, Σμετς, Γιορίς, Καρέτσας, Μπανγκούρα, Στέκερς, Ενκούμπα, Στέρνμπεργκ, Αροκοντάρε.