Ομάδα - έκπληξη που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο χείλος της καταστροφής

Οι παίκτες και ο προπονητής της Έστερσουντ στο ματς με τον ΠΑΟΚ

i

© Intime

Ομάδα - έκπληξη που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο χείλος της καταστροφής

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:00 - 14.10.2024

Τη θυμάστε την Έστερσουντ; Την σουηδική ομάδα που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από το Europa League τη σεζόν 2017-18. Αυτός ο σύλλογος, πλέον, βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Σεζόν 2017 - 18. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στα playoffs του UEFA Europa League και απέμενε ένα εμπόδιο προκειμένου να βρεθεί στη φάση ομίλων. Το όνομα αυτού του εμποδίου; Έστερσουντ. Η ομάδα από τη Σουηδία είχε κάνει μία από τις πρώτες εκπλήξεις της χρονιάς, αποκλείοντας τη Γαλατασαράι στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Παρόλα αυτά, το όνομά της δεν αποτελούσε φόβητρο και στον «Δικέφαλο του Βορρά» υπήρχε αισιοδοξία για την πρόκριση στο group stage. Αυτή, μάλιστα, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στις 17 Αυγούστου του 2017, όταν στο ντεμπούτο του Ράζβαν Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1, στο πρώτο από τα δύο ματς. Το ταξίδι στη Σουηδία δεν ήταν τυπικής διαδικασίας, αφού με 2-0 η Έστερσουντ έπαιρνε την πρόκριση και αυτό διότι τότε ίσχυε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Όπως και έγινε τελικά...

Μάλιστα, η εξαιρετική πορεία των Σουηδών συνεχίστηκε και στους ομίλους του UEFA Europa League, εκεί όπου τερμάτισε δεύτερη ισοβαθμώντας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο γκρουπ της. Αποκορύφωμα αυτής της ομάδας ήταν το «διπλό» εναντίον της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, το οποίο όμως δεν είχε κανέναν νόημα μετά το 3-0 στο πρώτο ματς. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και η φράση «περασμένα μεγαλεία» περιγράφει τέλεια την κατάσταση στο κλαμπ.

Ένα κλαμπ το οποίο βρίσκεται μία ανάσα από την καταστροφή... Εν έτει 2024, η Έστερσουντ καταλαμβάνει τη 13η θέση στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου ισοβαθμεί με την Γκέφλε στη ζώνη του υποβιβασμού. Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν τελειώνουν εκεί...

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ομάδας, εκείνη βρίσκεται σε οικονομική κρίση. Ο σύλλογος πρέπει να συγκεντρώσει τρία εκατομμύρια κορώνες (σ.σ. περίπου 200 χιλ. ευρώ) για να πληρώσει ένα φορολογικό χρέος που λήγει τη Δευτέρα. Εάν δεν καταφέρει να προχωρήσει σε διακανονισμό τότε θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση και αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα αποκλειστεί από το πρωτάθλημα. Βέβαια, τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως ενδεχομένως η ομάδα να δανειστεί χρήματα από μία εταιρία, τα οποία θα αποπληρώσει σε βάθος χρόνου.