Η φανταστική σεζόν του ΠΑΟΚ άρχισε κι έκλεισε με τον μάγο Κωνσταντέλια - Η τρελή σύμπτωση με Ζίβκοβιτς, Τόμας! (vids)

Η φανταστική σεζόν του ΠΑΟΚ άρχισε κι έκλεισε με τον μάγο Κωνσταντέλια - Η τρελή σύμπτωση με Ζίβκοβιτς, Τόμας! (vids)

Γιώργος Σακελλαρίου 16:40 - 20.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:20 - 29.05.2024

Μία ενέργεια του μικρού μάγου Γιάννη Κωντσταντέλια έφερε το 2-1 του Τάισον και τον τίτλο. Πριν από 9,5 μήνες, ο 21χρονος άσος έδινε το έναυσμα για την εκπληκτική πορεία.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μαγικά μία σεζόν 10 μηνών.

Ο «Δικέφαλος» μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από την ΑΕΚ κι ενώ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 5', βυθίστηκε στην εσωστρέφεια. Ξεκίνησε τη σεζόν στη γκρίνια και σταδιακά έπρεπε να χτίζει την αυτοπεποίθησή του, με ελάχιστες μεταγραφές.

Στις 27 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 στην Τούμπα με τη Μπεϊτάρ και νωρίς γέμισε αμφιβολίες για την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Στη ρεβάνς μίλησαν ορισμένοι από τους παίκτες που κουβάλησαν τον «Δικέφαλο» όλη τη σεζόν.

Το 1-0 στο Ισραήλ έγινε με αυτογκόλ των γηπεδούχων και στη συνέχεια η Μπεϊτάρ κέρδισε πέναλτι και την κόκκινη του Αουγκούστο. Ο Κοτάρσκι, όμως, ήταν παρών. Απέκρουσε σε κόρνερ το πέναλτι του Σούα, διαφορετικά με σκορ 1-1 και τον ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, ίσως να μην έφτανε η ομάδα εδώ που έφτασε.

Στη συνέχεια και πριν λήξει το πρώτο μέρος, ο Ζίβκοβιτς, έκλεψε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, άλλαξε με τον Τόμας, την έδωσε ξανά στον Ισπανό και 2-0... Θυμίζει κάτι η φάση και οι πρωταγωνιστές; Φυσικά το 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο μάγος Κωνσταντέλιας

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε, ωστόσο, γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το 2-1 προκαλούσε ανασφάλεια. Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Κουλιεράκη, έναν παίκτη που εξελίχθηκε σε ογκόλιθο.

Στη συνέχεια έριξε και τον Κωνσταντέλια στον αγωνιστικό χώρο με τον Σαμάτα. Ο ΠΑΟΚ είδε ν' ακυρώνεται γκολ των Ισραηλινών, ενώ η Μπεϊτάρ είχε και 2-3 αρκετά καλές στιγμές.

Η αγωνία κρατούσε μέχρι το 91'. Σ' εκείνο το σημείο ο μικρός μάγος Κωνσταντέλιας αποφάσισε να βάλει τη σφραγίδα του. Με μία εκπληκτική ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του, εκτέλεσε, απέκρουσε ο γκολκίπερ και η μπάλα κόντραρε στον Τομά για νέο αυτογκόλ και 3-1.

Ο Κωνσταντέλιας έδιωξε την όποια πίεση από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Στο τέλος απλά με ένα εξαιρετικό σκαφτό πλασέ, έπειτα από κόψιμο και πάσα του Τσιγγάρα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 1-4. Ήταν 3 Αυγούστου.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Η ντρίμπλα στον Οντουμπάτζο

Ο «Δικέφαλος» στο τελευταίο ματς της σεζόν διεκδικούσε τον τίτλο μέσα στο σπίτι του Άρη. Ο Τόμας από κλέψιμο και πάσα του Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ και πανηγύρισε μπροστά στους φανατικούς του αντιπάλου, όπως και στο Ισραήλ, με καρδούλα...

Ο Άρης ισοφάρισε με γκολάρα του Μορόν και το πρωτάθλημα πήγαινε στην ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κωνσταντέλιας γλίτωσε τον τραυματισμό από το σκληρό μαρκάρισμα του Βερστράτε και στο 62' έβαλε και πάλι τη σφραγίδα του.

Με ντρίμπλα κοντά στη γραμμή του πλαγίου, εξέθεσε τον Οντουμπάτζο, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Τόμας και ο Τάισον έγραψε ιστορία. Τόσο απλά. Δεν γινόταν μία μαγική χρονιά για τον ΠΑΟΚ, να μην έχει την υπογραφή του μάγου Κωνσταντέλια!