Ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη νίκη στην Τούμπα εδώ και δύο μήνες

ΠΑΟΚ - Πλζεν

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ αγνοεί τη νίκη στην Τούμπα εδώ και δύο μήνες

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:27 - 25.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 25.10.2024

Η νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό στις 25 Αυγούστου, αποτελεί το τελευταίο εντός έδρας τρίποντο για τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, όμως παρέμεινε δίχως νίκη στο League Stage του Europa League. Οι Τσέχοι πήραν ένα ισχυρό προβάδισμα στην Τούμπα (0-2), στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, ωστόσο στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα στα τελευταία λεπτά και γύρισε από την... κόλαση, με τα γκολ των Τισουντάλι και Μπάμπα να διαμορφώνουν το τελικό 2-2.

Αυτό το αποτέλεσμα αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι συμπλήρωσαν δύο μήνες ακριβώς χωρίς νίκη μέσα στο «σπίτι» τους.

Συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 2ης στροφής του πρωταθλήματος κι επικράτησε άνετα με 2-0. Έκτοτε, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει πανηγυρίσει ξανά στην έδρα του, με το κοντέρ να γράφει δύο ήττες και δύο ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μετά το ματς με τους Αγρινιώτες, ακολούθησαν τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Άρη στην Τούμπα. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, το σύνολο του Λουτσέσκου σπατάλησε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ, με το «τριφύλλι» να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) και τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν (0-1) χάρη στην γκολάρα του Μανού Γκαρθία.

Στη συνέχεια σειρά είχαν οι δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις για τη League Phase του Europa League, με τη Στεάουα Βουκουρεστίου πρώτα να φεύγει με το διπλό (0-1) και τη Πλζεν να χάνει το... τρίποντο μέσα από τα χέρια της.

Πλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις εντός έδρας νίκες, κάνοντας το καθήκον τους κόντρα σε έναν κατώτερο ποιοτικά αντίπαλο. Την ερχόμενη Κυριακή (27/10), ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο μένει να δούμε αν θα δοθεί συνέχεια σε αυτό το αρνητικό σερί που έχουν χτίσει οι ασπρόμαυροι.