Η Λεωφόρος μπορεί να γίνει… «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον ΠΑΟΚ

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Η Λεωφόρος μπορεί να γίνει… «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:45 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 14.08.2024

Ο ΠΑΟΚ καλείται να βγάλει αντίδραση έπειτα από μία εφιαλτική εβδομάδα και ο «τελικός» στη Λεωφόρο αποτελεί μία… χρυσή ευκαιρία για να γυρίσει το κουμπί.

Η «διαβολοβδομάδα» για τον ΠΑΟΚ με τα τρία σερί μεγάλα ντέρμπι στην Τούμπα ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και διέσυρε τους Θεσσαλονικείς (1-4) σε ένα ματς που οι ασπρόμαυροι θέλουν να το διαγράψουν από τη μνήμη τους.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός είχε «αποδράσει» από το ίδιο γήπεδο (0-1) για το Κύπελλο, ενώ την αρχή έκανε η ΑΕΚ, η οποία έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, με τον Κεντζιόρα να λυτρώνει τον Δικέφαλο στο τέλος (1-1).

Το κοντέρ έγραψε δύο ήττες και μία ισοπαλία σε μία τριάδα αγώνων με τις ομάδες του Big-4 που είχε απαιτήσεις κι έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου αποδείχτηκε ανέτοιμο -κυρίως πνευματικά- να αποδείξει την ανωτερότητά του απέναντι στους διώκτες του για τη μάχη του τίτλου.

Εκτός από το γεγονός πως το πρόσημο της «διαβολοβδομάδας» ήταν αρνητικό, ο ΠΑΟΚ ταυτόχρονα έπεσε από την κορυφή. Το διπλό του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την εύκολη επικράτηση της Ένωσης κόντρα στην Κηφισιά έστειλαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη θέση με 51 πόντους, στο -1 από την πρωτοπόρο πλέον ΑΕΚ.

Η πρώτη φορά που γύρισε το κουμπί τη φετινή σεζόν

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ επικρατεί όπως είναι λογικό απογοήτευση για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και η επερχόμενη ρεβάνς Κυπέλλου στη Λεωφόρο μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για αντίδραση.

© Intime

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν όπου ο Δικέφαλος του Βορρά αναζητεί ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να αντιστραφεί και πάλι το κλίμα. Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι Θεσσαλονικείς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», το κατάφεραν τον περασμένο Νοέμβρη στο Φάληρο. Λίγες μέρες νωρίτερα (30/10), η ομάδα του Λουτσέσκου δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και γνώρισε την ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ (2-0), η οποία είχε την απόλυτη υπεροχή στο ντέρμπι.

Το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Opap Arena και πόσω μάλλον η εικόνα που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφεραν την εσωστρέφεια και την αμφισβήτηση στον σύλλογο. Αυτό που χρειαζόταν τότε για να αλλάξει η κατάσταση ήταν ένα τρίποντο σε ένα μεγάλο ματς.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική (5/11) ακολούθησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε αποφασισμένος να δείξει τις δυνατότητές του. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου «αντέδρασε» με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο μετά την ήττα από την ΑΕΚ κι έστησε «πάρτι» στο Φάληρο με καλεσμένους τους ερυθρόλευκους (2-4). Αυτή η μεγάλη νίκη αποτέλεσε την αρχή για ένα εντυπωσιακό σερί.

Συγκεκριμένα, από το ντέρμπι στο Φάληρο μέχρι και το πρόσφατο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ μέτρησε 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 17 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα.

Ο επερχόμενος «τελικός» και το πρόσφατο παρελθόν στη Λεωφόρο

Στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας για το Κύπελλο Ελλάδας την περασμένη Τετάρτη (14/2), ο ΠΑΟΚ έχασε αλλά δεν… χάθηκε. Ο Παναθηναϊκός με σκόρερ τον Σπόραρ πήρε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης (0-1), ωστόσο όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Απόστολος Νικολαΐδης» (21/2, 19:00).

Με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού, το σύνολο του Φατίχ Τερίμ θα παίξει για δύο αποτελέσματα, σε αντίθεση με τον Δικέφαλο που χρειάζεται την ανατροπή. Μπορεί το έργο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φαντάζει δύσκολο, ωστόσο οι ασπρόμαυροι έχουν κάνει τη… ζημιά πολλάκις σε αυτό το γήπεδο και φέτος έχουν αποδείξει πως είναι ικανοί για όλα.

Άλλωστε, το γεγονός πως στις τελευταίες έξι επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού το κοντέρ γράφει μόλις μία ήττα, αποδεικνύει πως η Λεωφόρος του πάει...