Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στα xGoals του Europa League αλλά «αρνείται» να σκοράρει

Η απογοήτευση του Τάισον μετά την ήττα από την Στεάουα

i

©Intime

Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στα xGoals του Europa League αλλά «αρνείται» να σκοράρει

Κώστας Τόπας 10:43 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 04.10.2024

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε γι' ακόμη ένα ματς να σκοράρει αλλά και να γευτεί τη χαρά της νίκης, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε κόντρα στην Στεάουα αλλά και το υψηλό ποσοστό που παρουσιάζει στα xGoals στη League Phase του Europa League.

Συνέχεια στα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις αναποτελεσματικές του εμφανίσεις έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά του απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου και τελικά γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 στην Τούμπα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έμεινε δίχως βαθμούς στην κατάταξη της League Phase του Europa League, με απολογισμό τερμάτων 1-4. Είναι φανερό ότι οι «ασπρόμαυροι» αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο πώς να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Κόντρα στην Στεάουα Βουκουρεστίου, ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα, έχοντας 27 καθαρές ευκαιρίες για γκολ και με έξι σουτ στον στόχο. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δημιούργησαν έξι ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία κατέληξε στα δίχτυα του «Δικέφαλου του Βορρά». Ζήτημα είναι αν τον απείλησε περισσότερες από τρεις φορές σε ολόκληρο το ματς...

Ακόμα και τα expected Goals ήταν υψηλά για τον ΠΑΟΚ, μιας και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 2.26 σε αντίθεση με την Στεάουα που τα xGoals της δεν ξεπέρασαν το 0.60. Οπως και να 'χει αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη για την ομάδα του Λουτσέσκου, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Πάντως είναι άξιο αναφοράς ότι παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ τόσο με την Στεάουα όσο και με την Γαλατασαράι στην πρεμιέρα του Europa League, έχει καταφέρει να βρει μόλις μία φορά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό έρχεται σε κόντρα με το γεγονός ότι η ομάδα του Λουτσέσου είναι η πέμπτη στην κατάταξη με τους συλλόγους με τα υψηλότερα xGoals στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, οι «ασπρόμαυροι» μετράνε 2.06 xGoals -έχοντας σκοράρει ωστόσο ένα γκολ- και βρίσκονται πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει 2.10 αλλά και τις Πόρτο (2.15 xGoals), Άγιαξ (2.16) και Γαλατασαράι, η οποία είναι στην κορυφή της σχετικής κατάταξης με 2.20 expected Goals.

Η αναμέτρηση με τους Ρουμάνους ανήκει στο παρελθόν και πλέον σειρά παίρνει η «μάχη» με τη Βικτόρια Πλζεν. Αυτή θα διεξαχθεί στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου (19:45).